חדשות ואירועים

"וריאנטים" 

תערוכת הבוגרים 2021 של הפקולטה לעיצוב

 

תערוכת הבוגרים של HIT החושפת את הדור הבא של עולם העיצוב דרך עבודות הגמר של בוגרי שלוש המחלקות בפקולטה לעיצוב: עיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי.

עבור הבוגרים המציגים בתערוכה מדובר באירוע השיא המסכם את ארבע שנות הלימוד בפקולטה. בתוצרים המוצגים בתערוכה עשו הבוגרים שימוש בארגז הכלים המקצועי אשר רכשו לאורך שנות לימודיהם. 

 


תקופת הקיצון בה אנו חיים המתאפיינת בשינויים בריאותיים, סביבתיים, חברתיים-כלכליים וטכנולוגיים. חוסר הוודאות לצד התפתחויות מואצות דורשות יחדיו גמישות מחשבתית, יצירתיות ואחריות מצד המעצבים העונים ומתייחסים בעשייתם המקצועית למצבים אלו. התערוכה השנה, מציגה את העושר הרעיוני והוויזואלי שנרכש במסע הזה. נקודת הזמן בה אנו נמצאים, משפיעה על עולם העיצוב והפוטנציאל הגלום בו ומשפיעה על האופן בו כל מעצב מביא ליישום את הדמיון שלו. 


השנה מוצגים בתערוכה פרויקטים מגוונים מאוד המייצגים מנעד של גישות ונקודות מוצא שונות אולם בכל הפרויקטים עובר כחוט השני הרצון לשפר, לייעל, לעורר דיון ובכך לקדם ולייצר ערך אמיתי. הפרויקטים השנה בוחנים את גבולות התחום ובוחנים את הממשקים השונים ונקודות המגע. ניתן למצוא פרויקטים אישיים המשלבים טכנולוגיה, תנועה, הנעה והנאה. בין העבודות השנה ניתן למצוא פרויקטים העוסקים בזיכרון, סיפורים אישיים, בחינה של העבר אל מול הווה והעתיד, ביקורות וגם לא מעט אופטימיות.


פתיחת התערוכה ביום שלישי 10/8/21 בשעה 19:30 נעילת התערוכה 18/8/21

 

--------------------------------------------------------


דקאן הפקולטה לעיצוב פרופ' דוד ראב"ד: השנים האחרונות יוצרות זילות למושג "שנה מאתגרת", לאחר שנה שכונתה "שנת הקורונה", המגפה הפכה השנה לשגרה.
העיצוב, המתקיים תמיד בסביבת אי ודאות גבוהה, הוכיח שוב שהוא יודע להתמודד עם מערך שקלפיו נטרפו שוב ושוב. אם מתנהלים כפראפרזה לאמירתו של איינשטיין שגרס "שלא צריך לחשוב על העתיד, הוא ממילא מגיע מהר מדיי", ראוי פשוט להביא אותו אלינו ולעסוק בו עכשיו. 


האריג ממנו מורכבים מוצרים, מבנים, ועולם המידע סביבנו, על השתי וערב של תחומיו, שבו כמו בכל אריג שטח החורים גדול מהשטח הארוג, משאיר למעצב למלא את "החורים" וכמתחייב להביא לשם טכנולוגיה, סביבה, ובעיקר זיקה למשתמש.


תערוכת הבוגרים הפקולטתית ממחישה שהפקולטה לא נתנה לכל מה שאינו לימוד עיצוב להסיט אותה מדרכה.

 

--------------------------------------------------------

 

המחלקה לעיצוב פנים // ראש המחלקה אדר' אודי קרמסקי // אוצרת לילך שטיאט 

ראש המחלקה, אדר' אודי קרמסקי : בשנים האחרונות מתחדדת אצלנו שאלת מעמדם ותפקידם של מעצבי הפנים בקהילה המתכננת והמעצבת בארץ. אנו מוצאים את הצורך להביא אל קדמת הבמה את מקצוע עיצוב הפנים כגורם אינטגרלי בהתפתחויות החברתיות והעירוניות העכשוויות, בהרחבת ההקשרים המקומיים והגלובליים של הפרויקטים שלנו, בבחינת פרוגרמות בקונטקסט מרובד. 

 

אנו מחדדים היבטים סביבתיים, חברתיים ואקולוגיים המושפעים מעצם ההשתנות העירונית והצורך במתן מענה רחב, בקני מידה היודעים להשתנות. הסטודנטיות והסטודנטים שלנו מתמודדים בפרויקטי הגמר שלהם בשאלות אלו, ומתכננים את מרחבי הפנים עם מבט אל הסביבה ואל המטרופולין , בחשיבה מחודשת על שימוש במבנים, על פרוגרמות חברתיות משולבות, בתפיסת חלל וחומר הקשורים ליכולות אותן אנו מפתחים במחלקה.


אנו רואם גם פרויקטים העוסקים בשאלת החומר, והביטוי שלו המשתנה עם שינוי בפרדיגמות התכנוניות, כמו כלים דיגיטליים משתכללים המשפיעים על שפת התכנון וראיית שיטות הביצוע והיישום של הפרויקטים העתידיים.

 

פרויקטים מצטיינים


מור תמיר / Sustainable Block / מנחה: אדר' יורם נידם

 


בלוק עירוני חדש המאפשר חיים ברי- קיימא באמצעות חקלאות עירונית. הבלוק מייצג מודול המייצר שינוי מרחבי, תודעתי, פרוגרמתי המשנה את תפיסת המגורים בתוך העיר ומציג את החקלאות העירונית לא רק כאמצעי לגידול אלא ככלי לשינוי וצמיחה של העיר, הנוף והאקלים, דרך חינוך וקירוב אנשים אל הטבע כחלק אינטגרלי מסביבה חדשה.


בלוק המגורים יוצר תמהיל בין מגורים, עבודה, פנאי וחינוך המאפשר אורח חיים דינמי המעניק לקהילה הון חברתי וביטחון תזונתי. הבלוק מהווה מודול לעירוניות חדשה הניתן לשכפל עד ליצירת עיר בת- קיימא.

 



עדי מתן /כפר סטודנטים בבניין הפירמידה בבאר שבע / מנחה: אדר' אודי קרמסקי

 

פרויקט הגמר של עדי מתן /כפר סטודנטים בבניין הפירמידה בבאר שבע


"הכפר בפירמידה" הינו כפר סטודנטים עירוני בבאר שבע, המאפשר שגרה שיתופית ואזורים ציבוריים לצד חללים פרטיים. מכל נקודה במרחב ניתן להגיע לכל קצוות המבנה - הן לגובה והן לרוחב, וזאת על מנת ליצור תנועה ושוטטות אשר מרחיבות ומשנות את נקודות המבט.

 



אלה גל נור / העתיקה החדשה / מנחה: אדר' ניני וורשבסקי


פרויקט הגמר של אלה גל נור / העתיקה החדשה

 

תפיסת רחוב חדשה בעיר העתיקה בבאר שבע היוצרת חיבור בין עסקים מקומיים קיימים, לחדרי אירוח, לצורך חיזוק המערכת הקיימת ברחוב והגדרתה. זאת באמצעות ניצול התפרקות מבנים נטושים לאורך השנים, ליצירת מערכת נוספת שחיה לצד הגריד העות'מאני חודרת אותו ומחייה אותו מחדש.

 

--------------------------------------------------------

עיצוב תעשייתי // ראש המחלקה לוקה אור // אוצר יוסי הרוש

ראש המחלקה לוקה אור : בתקופה זו, של שינויים ואתגרים - חשוב לזכור את תפקידם של מעצבי מוצר כסוכני שינוי. זהו הזמן להתייחס לכל חלק בעשייה שלנו - מהקצה התרבותי-יצירתי לקצה התעשייתי ביותר - דרך הפריזמה של גמישות מחשבתית, שאיפה שיפור, ובעיקר חינוך לשינוי ואחריות חברתית. מתוך הפרויקטים משתקפים הסטודנטים שפיתחו אותם כמעצבים צעירים ומקצועיים, בעלי אמירה אישית וחזון - לעצמם ולכיוונים השונים אליהם ניתן לנתב את מה שלמדו כאן.

 

פרויקטים מצטיינים 


טליה לובוטון / LUMINANCE / מנחה נעמה שטיינבוק

 

פרויקט הגמר של טליה לובוטון / LUMINANCE


הפרויקט עוסק ביצירת שפה חדשה של גופי תאורה ששמים דגש על חדשנות, תלת מימדיות ואסתטיקה בשילוב של טקסטיל ופולימר בהדפסת תלת מימד.


הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם חברת stratasys, חברה המפתחת, מייצרת ומשווקת מדפסות תלת מימד בקנה מידה עולמי ומתמחה בטכנולוגיית ההדפסה 'POLYJET'. הטכנולוגיה נחשבת כשיטה האופטימלית עבור הדפסה על טקסטיל כיוון שהפולימר המודפס הוא נוזלי, נספג בסיבי הבד ומתקשה בתוכו בחשיפה לאור UV, מה שהופך את הפולימר לבלתי נפרד מהטקסטיל.


מעבר לצבעוניות ולצורניות שההדפסה מייצרת בגופי התאורה, מטרתה העיקרית כאן היא יצירת קשיחות סלקטיבית המייצרת חוזק מבני. דבר המפחית משמעותית את זמן הדפסה והופך את תהליך הייצור בשימוש מדפסת תלת מימד לכלי תעשייתי לכל דבר.

 



שיר חלד / על מוות / מנחה לוקה אור

 

פרויקט הגמר של שיר חלד / על מוות


הפרויקט מסכם מסע מחקרי שנמשך מעל שנה אשר בבסיסו עומדת המטרה להנגיש שיח סביב מוות בחיי היום-יום שלנו, זאת מתוך אמונה והבנה כי דיון פתוח סביב מוות יכול לאפשר לנו אורח חיים שלם יותר וחווית סוף חיים שונה ואף חיובית. את המסע בחרה שיר להציג דרך ספר בן חמישה חלקים, כל אחד מהם נוגע בסוגיה אותה מצאה רלוונטית לזמן ולמקום בו אנו חיים. הספר מתחיל בנקודת הפטירה ומשם הולך אחורה חזרה אל 'החיים' דרך שאלות סביב חפצי ירושה וליווי חולים סופניים- מהלך זה הוא מעין הכנה לקראת הפרידה הבאה שנחווה והסתכלות על המחזוריות של חיים ומוות. בסופו של כל פרק מוצג אובייקט הנוצר כתגובה לאותה סוגיה. אותם אובייקטים מבקשים למסגר סיפורים רגשיים דרך חומר. 

 



מנדל אחואלס / 10 square / מנחה עופר זיק

 

פרויקט הגמר של מנדל אחואלס / 10 square


מערכת מודולרית וניידת להפקה ויצירת מוזיקה. מוצר זה מכיל את כל הכלים הנדרשים כדי ליצור שיר שלם מא-ת הכולל אמצעים ליצירת סאונד כמו הסינטיסייזרים, סמפלרים, ויכולות של הלחנה ובניה של שיר. המוצרים הקיימים בשוק היום לא מאפשרים תהליך יצירת מוזיקה גם נייד וגם אינטואיטיבי וגם. משתמש שרוצה את 2 האופציות האלו חייב לבחור מוצר בעל מגבלות שהכי פחות מפריעות לו. 
10 Square מאפשר למשתמש להרכיב מוצר ידידותי ונייד בהתאמה אישית לפי העדפות והסגנון המוזיקלי שלו. 

 

--------------------------------------------------------

 

עיצוב תקשורת חזותית // ראש המחלקה צחי דינר // אוצר יהודה חופשי


דבר ראש המחלקה צחי דינר: תצוגת הבוגרים השנה מאפשרת הצצה למגוון פרויקטים המציגים יישומים שונים וחדשנים הבוחנים את התחום הרחב של תקשורת חזותית. 
לאורך ארבע שנות הלימוד, עסוק כל אחד מהסטודנטים במחלקה לעיצוב בחיפוש אחר השראה ומשמעויות, בגילוי אישי ותחזוק הכלים והכישורים המניעים אותו להצליח. כל אחד ואחת מהסטודנטים שואפים למקסם את הפוטנציאל שלהם ולחבר את והידע שצברו לאירועים וחוויות ויזואליות משמעותיות המסתיימות בתערוכת הגמר שלהם, כסטודנטים.


התערוכה השנה, מציגה את העושר הרעיוני והוויזואלי שנרכש במסע הזה. נקודת הזמן בה אנו נמצאים, משפיעה על עולם העיצוב והפוטנציאל הגלום בו ומשפיעה על האופן בו כל מעצב מביא ליישום את הדמיון שלו. הגמישות של המעצב היום, מאפשרת לכל אחד שעוסק בתחום, למצוא את עולם התוכן המתאים לו ובו הוא מתמחה, את הכלים שאיתם הוא בוחר לייצר ואת המדיומים שבהם ייווצר הקשר עם קהל היעד.


השנים האחרונות, יחד עם הקשיים שהביאו עימם, חיזקו את ההכרה, גם של הבוגרים והתעשייה עצמה, שהעיסוק והתמודדות עם אתגרים שמותחים את היצירתיות, התמודדות עם חוסר ודאות וחשיבה יזמית, הם אחד הכלים החשובים הנדרשים כדי לצמוח ולשגשג. נושא התערוכה מקבל משמעות נוספת. וריאנטים, מושג שהפך להיות משמעותי בחיינו.

 

פרויקטים מצטיינים 


מישל חכיאשוילי / סדרת אנימציה בטיקטוק / מנחה בוב אוראל

 

פרויקט הגמר של מישל חכיאשוילי / סדרת אנימציה בטיקטוק


סדרת רשת אנימטיבית אינטראקטיבית בטיקטוק, העוסקת בביקורתיות עצמית ובתפיסת האדם את עצמו כלוזר. את התופעה מישל מציגה בסדרה דרך "האני הריאלי" ו"האני האידיאלי" של ליז – רקדנית צעירה ורודת שיער השואפת להגיע מהשורה הרביעית אל השורה הראשונה הנכספת, תוך התמודדותה עם הביקורתיות העצמית שלה בנושאים שונים. בסופו של דבר, היא לומדת לתת לה לקדם אותה ולא לעצור אותה. בין הפרקים העלילתיים ישנם אתגרי טיקטוק שונים, המיועדים לקהל היעד הצעיר שלכבודו הסדרה נוצרה.


אבנר אדן / עיתון דיגיטלי העולם הזה / מנחה עודד עזר

 

פרויקט הגמר של אבנר אדן / עיתון דיגיטלי העולם הזה


צומח פה דור חכם ודעתן שרוצה להתעדכן ולהיות מעורב פוליטית, אבל פשוט אין לו איך. עכשיו, 30 שנים אחרי שנסגר, ״העולם הזה״ מתעורר לחיים כממשק חדשות עכשווי ומרענן, שמותאם לאופן שבו הדור שלנו רגיל לצרוך בו תוכן. עיצוב הממשק החדש נשען על ה־DNA הוויזואלי והרעיוני של השבועון המקורי וכולל החייאה של מדורי השבועון, עיצוב פונטים בהשראת הכותרות הסנסציוניות שלו, וטוויסט עכשווי עם גיפים מונפשים ודימויים מתרבות האינטרנט.

 

טל לינדנפלד / ״Void״ - Scream and let go / מנחה צחי דינר

 

פרויקט הגמר של טל לינדנפלד / ״Void״ - Scream and let go


Void - חוויית חלל אינטראקטיבית, אשר מבקשת מהמשתתפ.ת לצעוק על מנת לשחרר לחצים.
אל החלל המשתתפים נכנסים לבדם, שם הם פוגשים בממשק קולי אשר מעביר אותם מספר בחירות והתבוננות פנימית ולבסוף, מבקש מהם לצעוק. הקרנות על קירות החלל מגיבות למשך ועוצמת הצעקה ובכך מעודדות את המשתתפים להמשיך ולשחרר.


התערוכה תתקיים בבניינים 6-7 פתיחת התערוכה בין התאריכים 10-18/8/21
שעות פתיחה : ימים א', ב', ד' : 16:00-22:00 ימים ג', ה' : 10:00-22:00 יום ו' : 10:00-13:00

 

 

פורסם: 09/08/21