חדשות ואירועים

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים

12-20 באוגוסט
"קולוסיאום", תל אביב

 

 

ראש המחלקה אדר' ניסן ורשבסקי:

"נושא העל שניתן לסטודנטים השנה היה "עיצוב פנים כמעשה אורבני" וכלל מגוון רחב של פרויקטים שעסקו בנושאים מהותיים לחברה, לעיר ולעתידה.

סמסטר הקורונה היה הסמסטר האחרון של הבוגרים בלימודי התואר שלהם ושלי בראשות המחלקה, בקדנציה בת 7 שנים. נקודה חשובה בזמן. את רוב הסמסטר למדו בצורה מקוונת. תקופה תקדימית ומורכבת אשר דורשת חשיבה מחדש, מעורבות וצורך בדור צעיר ופורץ דרך. בתקופה זו הבנתי כי אחד מתפקידיו החשובים ביותר של סטודנט לעיצוב/ מעצב צעיר הינו חקירת העתיד דרך ניתוח ההווה ומתן פתרונות שיעזרו לנו, כחברה, להתפתח ולצלוח משברים עתידיים. הפרויקטים של הבוגרים מבטאים תפיסה זו ונראים רלוונטיים מתמיד לתקופה התקדימית בה אנו חיים יחד עם מגבלות חדשות שמתבטאות הן בחלל הפרטי והן במרחב הציבורי. הבוגרים הוכיחו כי הם מעצבים מוכשרים שיכולים לנתח את צרכי החברה בשעות משבר וליצור עולם טוב יותר".

 

אוצר התערוכה וראש המחלקה הנכנס אדר' אודי קרמסקי:

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים, מתקיימת השנה בסימן תקופת הקורונה. בין יתר הדברים, המגיפה הזו עיצבה גם את פניהם של כ-75 הפרויקטים של הבוגרים שלנו המוצגים כאן.

סמסטר לימודים המורכב ברובו מלמידה מרחוק, עם ממשק הגשות פרויקטים באופן פיזי, מלמדים על השילוב הייחודי בו נוצרו הפרויקטים – מתהליך חוויית היצירה והלמידה מרחוק, מהשיח המתקיים דרך מערכות תקשורת והעברת נתונים מתפתחות, אל הלימוד ה"קלאסי" בו מתנהל הדיון עם המנחים פנים אל פנים, סביב נייר השרטוט. בין הריחוק והבידוד בבית לבין חווית משתמש, Hands-On. גם ההצגה בחלל הקוליסאום, שהיה מועדון לילה והפך למועדון חברתי, מבטאת את השניות הזו. אנחנו כאן, בחלל כפי שהוא, פיזי וקיים, אך מציגים במסכים עבודות שנוצרו בחלל דיגיטלי אחר, שונה, קרוב ורחוק בו זמנית.

הפרויקטים נחלקים לקטגוריות עיקריות הקשורות במחקר ובנושא העל של הסמסטר – עיצוב פנים כמעשה אורבאני – מגיבים לסיטואציות עירוניות ברובם: מחיה ומלונאות, תרבות וחינוך, מסחר ותעסוקה, טיפול וטקסיות. קני המידה השונים והנושאים המרובדים של הפרויקטים, הם פרי עבודה קשה ואינטנסיבית על נושאים הנוגעים אישית לכל סטודנטית וסטודנט, ומנקזים אל סיום התהליך את ארבע שנות לימודיהם במכון הטכנולוגי. אאחל לכולם הצלחות גדולות בהמשך הדרכים השונות שלהם.

 

 

 

פרויקטים מצטיינים


 

גשרי שוק | לינוי ישר

מנחה: אודי קרמסקי

 


כתושבת העיר פתח תקווה הרגישה לינוי צורך לייצר חידושים בעיר הוותיקה. שוק העיר אשר ממוקם באזור מרכזי, מצליח לשמור על אופיו הייחודי אולם מושך אליו בעיקר את וותיקי העיר. בשל כך, הצורך להתמקד דווקא בו נעשה במטרה לייצר שם חוויה חדשה שעדיין שומרת על המצב הקיים אך מוסיפה לה רבדים חדשים ומחברת גם את הצעירים אל המקום. הפרויקט מציע מתחם בילוי אורבני המשלב את השוק העירוני המסורתי יחד עם מקומות בילוי עדכניים כמו בתי קפה, מסעדות וברים. כמו כן, תומך בעסקים ישנים לצד חדשים, ממזג בין צעירים למבוגרים, נותן במה לאומנות ולמוזיקה מקומית וזאת באמצעות השוק כסמן תנועה המאחד בין אוכלוסיות.

 


 

apart Hotel | נועה גבע

מנחה: ערן נעים

 


apART Hotel הוא מלון עירוני המבוסס על תכנון פנים ותפיסה חדשה של מגורים לטווח ארוך מתוך דפוס פעילות וחוויה של מלון. הפרויקט מציע אלטרנטיבה חדשנית לאירוח ותיירות ועובד באופן שלא שולל את שאר מרכיבי העיר בתמורה לאירוח. נועה בחרה להתמקם במבנה תעשייתי בדרום תל אביב, קיבוץ גלויות 45 ולהשתחרר מהפרדיגמה העולה ממבניי תעשייה, במטרה לעורר שטחים אבודים בעיר ולהשיב אותם אל השיח והשלד העירוני.

 


 

ZEN IN THE FLOOD | שיר גבע ודניאל דדון

מנחה: גל גאון

 

 

יצירת מרחב זן הנתפס דרך אובייקט תלת ממדי וממוקם בחלל פנים סואן. המרחב נוצר בקשר בין הסובייקט שצופה לבין האובייקט שמשתנה, הסאונד המגיע לאוזן והמרחב שביניהם, במטרה להגביר את רמת הערנות לעולם התדרים הנמוכים, תדרי השמע.
הפרויקט חוקר את מרחב המחיה שלנו דרך עולם החושים. מחולל הפרויקט הינו המרחב העירוני, בו אנחנו חיים. התפיסה את המרחב העירוני היא כמרחב מוצף מרכיבים חזותיים, צלילים הקרנות, חומרים ומרקמים. שיר ודניאל פיתחו אובייקט חלל המייצר סנכרון בין הנראה לבלתי נראה בעזרת עולם התדרים הנמוכים – תדרי השמע והביטוי ויזואלי שלהם בתוך חלל פיזי קיים. האובייקט 'מפעיל' אלמנטים שונים המייצרים הקשרים בין עולמות פנימיים וחיצוניים. חווית החלל מגבירה את רמת הערנות החושית, להתיר את הסבך בין המודע ללא מודע.

 


 

פורסם: 13/08/2020