תמר לב-און מרצה במחלקה לעיצוב פנים משיקה ספר אמן

LEGEND – ספר האמן של תמר לב-און, מציג את סיפוריהן של ארבעים דמויות פיקטיביות. תמר מגישה חוויית קריאה חדשה: הקורא מוזמן להתוודע לדמויות בסדר שיבחר, כשהוא מדלג בין קטעי ביוגרפיה, עבודות אמנות וסיפורים קצרים.

LEGEND הוא יריעה היסטורית מזויפת, אלטרנטיבה לחיים בישראל במהלך המאה העשרים והעשרים ואחת, בין המודרני לפוסט מודרני. חברות בה ארבעים דמויות להן חיברה לב-און ביוגרפיות בדיוניות, הנשזרות זו לתוך זו בגישה ביקורתית, לעיתים קודרת ולפרקים הומוריסטית.

הדמויות וחייהן מונצחות בטקסט ובזרם תודעתי של יצירה: קולאז', צילומים מעובדים, רישומים וציורים ובאובייקטים ו"ממצאים" הקשורים לקורות החיים שלהן. הספר כולל את ארבעים הביוגרפיות, שזורות הקשרים ומערכות יחסים זו עם זו ושלושים עבודות אמנות - תת מודע ויזואלי של העלילה, החוקרות מערכות יחסים זוגיות כפי שמשתקפות אצל הדמויות.

בנוסף, 20 סיפורים קצרים, פרי עטם של כותבים אורחים, שנכתבו בהשראת הדמויות המרכיבות את הפרויקט. בין הכותבים ישי שריד, אושרת אסייג לופז, תמר אגמון, מיכל אהרוני ועוד.

הפרויקט LEGEND הוא חוליה נוספת בפרקטיקה של לב-און ובמחקר האקדמי שלה, הדן במשמעות של יצירה המוצגת כ"סיפור אמיתי" ונמסרת כך בידי אמן לקהל שלו. צעד כזה הופך את האמן לשקרן ואת הקהל למרומה. האלמנט המשתנה בפרויקטים אלה הוא המציאות, או ההיסטוריה, אותה תמר טווה כרצונה ומעצבת לפיה זהויות, סיפורים ומערכות יחסים, ולא פעם משתפת את דמותה שלה בזהות בדויה.

הדמויות והעלילות יוצרות מציאות משלהן, שהיא גם פנטסטית וגם אלגורית לזו שלנו. היא מלאת רפרנסים ומאפשרת מבט ביקורתי על המצב הישראלי כהיסטוריה חוזרת. מערכות היחסים המומצאות מתפקדות כמקרא לחיים שלנו: עימות עם נושאים כמו פוליטיקה, תעשייה, כלכלה, שחיתות, תרבות, סלבריטיז, ביטחון והקרבה.

תמר לב-און (נ. 1978) היא אמנית רב תחומית, מרצה ואדריכלית. למדה אדריכלות באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני באמנות באוניברסיטת קינגסטון, לונדון. את שניהם סיימה בהצטיינות יתרה. במהלך חמש השנים בהם חיה בלונדון הציגה בקביעות, בין היתר בביאנלה לאמנות בונציה ב-2009 וב-2011.

בפרקטיקה שלה ממציאה תמר דמויות והיסטוריות במגוון מדיומים, דרכן היא חוקרת את תפיסת המציאות ואת מוסריות האמן. פעמים רבות היא משלבת את דמותה שלה, ארוגה בסיפורים מקומיים אמיתיים או בדויים, כשהתוצר מוצג במגוון מדיות – ציור, וידאו, אובייקטים או טקסט, ביחד ולחוד.

תמר מלמדת את הממשקים שבין תחומי העיצוב - אדריכלות, אמנות חזותית ווידאו. לב-און זכתה בפרסים ומלגות, בהן מלגת קרן שרת לסטודנטים מצטיינים לעיצוב ואמנות, פרס משרד הקליטה לאמן חוזר מצטיין, פרס העבודה המצטיינת עבור הפרויקט Scrutinium בסיום התואר השני, תמיכה מאת קרן רבינוביץ', ולאחרונה מענק מפעל הפיס עבור LEGEND.

פורסם: 28/01/2019