חדשות ואירועים

אמן התאורה גיל טייכמן, בסדנה ייחודית לסטודנטים לעיצוב פנים

אמן התאורה גיל טייכמן, בסדנה ייחודית לסטודנטים לעיצוב פנים


אירוע מיוחד בקמפוס HIT מכון טכנולוגי חולון בניצוחו של מעצב התאורה גיל טייכמן, שהעביר הרצאה מקיפה על טכניקות של עיצוב תאורה ולאחריה הנחה סדנת תאורה לסטודנטים ולסטודנטיות של המחלקה לעיצוב פנים.


המיצב הזוכה של קבוצת "סטודיו" שנה ב' של עמוס בר-אלי ודנה קולין, בהנחיית רועי זליחובסקיצילום: יח"צ


תחום התאורה הוא נדבך חשוב כחלק מעיצוב ותכנון מבנה, תאורה משדרת אופי, משרה אווירה, ומציגה את הצדדים היפים. מדובר בתחום משמעותי שנלמד בתוכנית לעיצוב פנים ב-HIT כחלק ממכלול יכולות וכישורים שרוכש הסטודנט בדרך לתואר ולמקצוע הנכסף – מעצב פנים.


באירוע שנקרא "סורה חושך- גרילה סטייל", אשר אורגן ע"י דנה קולין ויואב בן דב, מרצים במחלקה לעיצוב פנים בראשות אדריכל אודי קרמסקי, שיחקו הסטודנטים והתנסו באור, למדו על תאורה בטכניקות שונות ויצרו מיצבי אור מסוגים שונים.


בסיום תהליך השיפוט זכה במקום הראשון מיצב האור של קבוצת "סטודיו" שנה ב' של עמוס בר-אלי ודנה קולין, בהנחיית רועי זליחובסקי.


במהלך הערב עבדו מספר צוותים באזורים שונים של הקמפוס על יצירת מיצבי אור בהדרכתו של גיל טייכמן, אשר עבר מקבוצה לקבוצה והדריך את המשתתפים. הקמפוס החשוך וכן מבואות וחדרי מדרגות של בניין הפקולטה לעיצוב הוארו בשלל צבעים וטקסטורות למחזה מרחיב.


אדר' אודי קרמסקי ציין בסיפוק כי זהו האירוע הראשון מאז תקופת הקורונה שמסמל את החזרה לחיים נורמליים בקמפוס וכי זו הפעם הראשונה שבה סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה עובדים יחד בקבוצות באווירה של יצירה ויציאה מהשגרה.


"החלטנו ללכת על אלמנט האור בגלל הקשר לחנוכה" אמר, "והנוכחות של גיל טייכמן על כל הידע והמומחיות שלו נתנו לנו 'בוסט' רציני. מהיצירתיות והמיצבים שאני רואה כאן זו בהחלט הבטחה לבאות", סיכם קרמסקי.

>
 
צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי צילום: גיא חמוי
<


גיל טייכמן, אשר החל לדבריו לעבוד בתחום התאורה מגיל 13, אמר כי תאורה הינה חלק בלתי נפרד מעיצוב. "די אם נראה עיר בלילה, מבנים מוארים, ואפילו תאורת רחוב כדי להבין שהתאורה היא חלק מהעיצוב שסביבנו. אני אוהב להדריך את הדור הצעיר  של המעצבים כי אני משוכנע שבעזרת הדרכה נכונה הם ילמדו לחשוב מחוץ לקופסה ויתנסו באומץ בדברים חדשים . אמן חייב להכיר תחומים רבים וום את הממשקים שביניהם: אור, מוזיקה, סביבה וכך יוכל לברוא את החוויה שהם צריכים לייצר".



פורסם: 08/12/2021