HIT המכון הטכנולוגי חולון מציג גשר תרבותי גרמני-ישראלי

תערוכה בגלריה ויטרינה ע"ש ג'וליה מזרחי, HIT
בין התאריכים 22.9-15.10/2022

הפקולטה לעיצוב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון בשיתוף בית הספר הבינלאומי לעיצוב בקלן, KISD, גרמניה, מזמינים אתכם לחצות את הגשר לתרבות אחרת.

הסדטונטים הישראלים והגרמנים, יוצרי התערוכה. צילום: אברהם אסקף

הסדטונטים הישראלים והגרמנים, יוצרי התערוכה | צילום: אברהם אסקף

תערוכת "בוא נדבר תכל'ס" בשיתוף אוניברסיטת קלן היא תוצר עבודה משותף של משלחת של 11 סטודנטים בראשות פרופ' וולפגנג לוברשיימר, יחד עם 8 סטודנטיות של HIT בהנחיית האדריכלית גלית יבין דודסון, מרצה במחלקה לעיצוב פנים. יחד, הסטודנטים הגרמנים והישראלים יצרו תערוכה שכל כולה מוקדשת לדיאלוג תרבותי בין תל אביב לקלן.

"יצרנו מעין משחק ויזואלי שקראנו לו zoom in - zoom out. גילינו שבדיוק כמו לנו אנשים, גם לערים יש זהות ותנועה אורבנית", אומרת האדריכלית יבין דודסון. "הסטודנטיות יצרו פורטרט אישי של נערה אורבנית המתבסס על עולם התוכן שלהן ובמקביל יצרו פורטרט חיצוני של הערים תל אביב וקלן שבהן הן חיות ופועלות. הסתבר שהחלומות והפחדים של הנערה האורבנית מתל דומים לחלומות והפחדים של הנערה מקלן".

צילום של התערוכה

צילום: אברהם אסקף

החיבור בין המחלקות הדומות, אך שונות, כמו גם בין המרצים מגרמניה ומישראל היה כמעט מיידי. את התערוכה הסטודנטים רקמו יחד בעבודה משותפת ומאומצת, פרי עבודתם המאוחדת וניתן לראות אותה במיצבים ויזואליים, לשמוע אותה במיצבי האודיו ובעיקר, להתחבר למשמעות הכל כך מלכדת, אך עם זאת אינדיבידואלית שעולה ממנה.

"מעניין וחשוב לראות כיצד צעירים מצליחים לעבוד יחד ולחבר על הפערים שיש ביניהם מבחינה תרבותית. החיבור שלי עם המחלקה במכון הטכנולוגי חולון הוא נהדר והוא יוצר סימביוזה שמובילה למרכיבים של הצלחה. אני מרגיש שבמהלך העבודה ,הפכנו לאחד" מספר פרופ' לוברשיימר בהתרגשות ומוסיף כי בפעם הבאה, הסטודנטיות של HIT יגיעו לקיים את התערוכה באוניברסיטת קלן.

צילום של התערוכה

צילום: אברהם אסקף

הפקולטה לעיצוב ב-HIT המכון הטכנולוגי מקיימת שיתופי פעולה רבים עם מוסדות אקדמיים ברחבי העולם, במגוון אופנים המאפשרים לסטודנטים ולמרצים להיחשף לעולמות תוכן קרובים ורחוקים מהם ולגישות שונות בהוראת עיצוב. התערוכה הנוכחית היא תוצר של שיתוף פעולה מתמשך בין KISD בקלן לפקולטה לעיצוב ב-HIT והיא מתקיימת בתמיכתו הנדיבה של המשרד של מדינת נורד-ריין וספלן בישראל.

פורסם: 29/09/2022