שבוע הסדנאות הבינלאומי של HIT יוצא לדרך

מרצים מכל רחבי אירופה, מיצגים מרשימים ואיכותיים וחיבורים בין סטודנטים ממדינות שונות, האירוע השנתי של הפקולטה לעיצוב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון נפתח בקול תרועה

שבוע סדנאות בינלאומי

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT מכון טכנולוגי חולון פתח את שבוע הסדנאות הבינלאומי של הפקולטה לעיצוב ב-HIT במה שכבר הפך למסורת עבור הסטודנטים הוותיקים והצעירים כאחד. "אפשר לראות אורחים חשובים שהגיעו מכל העולם לכאן, ל-HIT, על מנת לקחת חלק בשבוע הסדנאות וזאת, לצד הרצון לפתוח אופקים חדשים וליצור שיתופי פעולה מעניינים".

שבוע הסדנאות הבינלאומי מתקיים זו הפעם השלישית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ובמסגרתו, הסטודנטים של הפקולטה לעיצוב, לוקחים חלק במגוון רחב של סדנאות בהשתתפות מרצים אורחים מחו"ל אשר מגיעים מהפקולטות המובילות בעולם לעיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי. ביומו האחרון של השבוע, הסטודנטים מתכנסים ומציגים את תוצריהם.

במסגרת מגוון הנושאים בהם עוסקות הסדנאות השנה בולט בכמה מהסדנאות העיסוק בחומרים ממוחזרים, במסגרתן מושג דגש על חשיבות העיצוב בחומרים שמתכלים או שנעשה בהם שימוש חוזר על מנת להפחית את רמות הנזק שחומרים שאינם מתכלים, גורמים לסביבה האקולוגית שבה אנו חיים.

"על מנת למקסם את הפעילות שלנו, עלינו ליצור שיתופי פעולה בין מקומות שונים ולהגיב לשינויים שמתרחשים במרחבים בהם אנו חיים" מספרת ד"ר יעל אילת ון אסן, ראש החוג הבינלאומי בפקולטה לעיצוב. "אנו צריכים למצוא דרכים על מנת לפתור בעיות גלובאליות ולהתאימם להקשרים הלוקאליים בהם פועלים המעצבים".

מימין פרופ' גונטר גראל, מעצב תעשייתי, דיקן המחלקה לעיצוב וניהול מוצר באוניברסיטה למדעים יישומיים זלצבורג, אוסטריה
משמאל ד"ר מיכאל אבנר, מרצה במחלקה

כמו בפעמים הקודמות בהם התקיים שבוע העיצוב ב-HIT,מתארחים במכון מיטב המרצים בעולם לתחומי העיצוב אשר בחלקם מגיעים זו הפעם השנייה והשלישית. שניים מהבולטים שבהם, הם פרופ' גונטר גראל, מעצב תעשייתי, דיקן המחלקה לעיצוב וניהול מוצר באוניברסיטה למדעים יישומיים זלצבורג, אוסטריה וד"ר מיכאל אבנר, מרצה במחלקה, אשר הגיעו לישראל דווקא בגלל השוני בין אופיים של הסטודנטים.

"ישראל שונה מאוסטריה וכך גם ניתן לראות זאת בבירור במעצבים ובעבודותיהם. מבחינת הסטודנטים זה חשוב לא פחות, מכיוון ומדובר בנקודת מבט שונה וכך גם הם מעשירים את היצירות שלהם". " מספר פרופ' גראל אשר יחד עם ד"ר אבנר, מעבירים סדנה בנושא "עיצוב מעגלי". "המעצבים אחראים על מה שהם מעצבים גם אחרי שסיימו לעבוד ולכן החשיבות של עבודה עם חומרים ממוחזרים כל כך חשובה" אומר ד"ר אבנר שמוסיף כי ישמח להגיע שוב גם בשנה הבאה.

שבוע הסדנאות יתקיים לאורך כל היום בין התאריכים 23/10-27/10 ב-HIT מכון טכנולוגי חולון

צילום:יח"צ

פורסם: 24/10/2022