פאולה וליאון רוזנברג: "חולצת המכנסיים הזאת הולכת להטריף את הרשת!"

סטודנטית מהפקולטה לעיצוב ב-HIT מציגה באולפן הטלוויזיה את פריט האופנה שעוצב בהשראת עקרון אלגברי

מה רבה הייתה הפליאה על פניהם של המגישים בתכנית הבוקר של ערוץ 12- "פאולה וליאון" כאשר לאולפן נכנסה תאיר גולדברג, סטודנטית בשנה השלישית במחלקה לעיצוב תעשייתי בפקולטה לעיצוב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, והציגה את החולצה-מכנסיים, מיזם אופנתי שכולל חולצה שיכולה בעזרת סגירה פשוטה של כמה רוכסנים, להפוך למכנסיים מעוצבות.

"איזה חשיבה מרחבית! זה מעיף את הראש" אמר פאולה בעוד היא מדגמנת את החולצה והמכנסיים ברחבי האולפן. "ג'יג'י חדיד אם את צופה בנו אז את מוזמנת לפנות ל-HIT" הוסיפה רוזנברג שציינה שהדוגמנית הבינלאומית וודאי תשמח, יחד עם דוגמניות נוספות, ללבוש את הבגדים היצירתיים שעיצבה הסטודנטית.

הפרויקט הינו אחד התוצרים אשר יצאו מ"המעבדה לעיצוב מתמטי" בהובלת ד"ר שי גול מבית הספר למדעי המתמטיקה, קורס ייחודי בנוף האקדמי במכון ומחוצה לו, אשר במסגרתו סטודנטים למדעים ומתמטיקה עובדים זה לצד זה עם סטודנטים לעיצוב, במטרה לייצר מיזמים עיצוביים על ידי שימוש בכלים מתמטיים. החולצה מכנסיים, מתבססת על משפט הקלסיפיקציה בטופולוגיה אלגברית. "הכל התחיל ממשפט אחד של המרצה שלי, ד"ר גול, שאמר שחולצה ומכנסיים לא יכולים להיות דומים מכיוון ומדובר בספירות שונות בעלות מספר חורים שונה" מספרת גולדברג. "יצרתי בעצם 4 חתיכות בד אשר באמצעות סגירה ופתיחה של רוכסנים, משנים את הייעוד והצורה שלהם".

בתמונה: פאולה רוזנברג מודדת את החולצה מכנסיים של תאיר גולדברג

לפני כחודש הוצג הפרויקט של גולדברג בכנס מולטי-דיסציפלינריות בינלאומי בשם Bridges אשר מתרכז במתמטיקה ובקשר בינה לבין אמנות, מוזיקה ועוד. הכנס התקיים באוניברסיטת דלהוסי (Dalhousie University)  הממוקמת בהליפקס שבפרובינציית נובה סקוטיה בקנדה. במהלך הכנס הוצג פרויקט חולצה-מכנסיים לצד עבודות נוספות של סטודנטיות בפקולטה לעיצוב במכון. פז אמסלם שהציגה את המחקר שלה בנושא Dynamical tiling ומילנה ליחטריוב שעיצבה גופיית מולטי-מידה שיכולה להתרחב ולהתכווץ מבלי לפגוע בבד ובכך להתאים למנעד רחב יותר של גילאים.

"מדובר בפרויקט נהדר שממחיש איך היכולות המתמטיות יכולות לבוא לידי ביטוי בעולם כל כך צבעוני ופרקטי כמו עיצוב" מספר ד"ר גול. "אפשר לציין כי כבר במהלך הכנס, נרשמה התלהבות מהפרויקט ונראה כי יש מי מהקהל שהיה רוכש את המוצר, אם הדבר היה אפשרי, עוד היום".