חדשות ואירועים

המעצבים של העתיד הם בכלל אנשי שפה


HIT המכון הטכנולוגי חולון לקח חלק בכנס וויזואליזציה באמצעות נתונים בשיתוף אונ' אירופאיות מובילות

 

 

בעידן של ה- big data כאשר הטכנולוגיות הדיגיטליות מאפשרות לקלוט ולעבד כמויות ענקיות של מידע, ביכולתו של המידע להפוך מנוע מרכזי לצמיחה ופיתוח. יחד עם זאת, אם לא ניתן להבין את הקשרים הקיימים בין מרכיביו השונים, הוא עשוי להפוך לחסר ערך. במציאות זאת, כלים ויזואליים הופכים מרכזיים להנגשת מידע ומאפשרים לעיתים  להגיע לתובנות שבמקרים רבים לא מתאפשר להגיע אליהן באמצעים אחרים. כלים אלו מאפשרים לפשט את הבנת הנתונים ולהסביר תופעות מדעיות מורכבות. כמו כן הם מאפשרים לייעל את האופנים בהם מידע מונגש; לדוגמא: לייצר תובנות מהירות יותר במצבי חירום, להנכיח תבניות קיימות, להצביע על מגמות התפתחות אפשריות, או לתווך מידע במטרה להשפיע על דעת הקהל בסוגיות שיכולות להיות להן השלכות מגוונות.


תחום ויזואליזציית המידע והיכולת לתרגם טקסט לדימויים ויזואליים מחייב במקרים רבים שיתופי פעולה בין מדענים ומעצבים במטרה למקסם את האפקטיביות של המידע מהצד האחד, ולהעצים תהליכים יצירתיים, מהצד השני. שיתופי פעולה אלו לא רק מאפשרים  להפיק מהמידע ידע חדש, אלא גם לפתח מתודולוגיות ואסתטיקה חדשה של ביטויים ויזואליים המקבלים צורות חדשות במגוון מדיומים פיזיים ווירטואליים. מטרתו של כנס זה לבחון את הפוטנציאל של פיתוחים אלו ולהבין כיצד מדענים ומעצבים יכולים ללמוד זה מזה בתהליכי הפיתוח שלהם


"טקסט – קוד – דימוי: דיאלוג בין עיצוב למדע" הוא שמו של הכנס הייחודי שהתקיים, באופן מקוון בזום, וחיבר בין פקולטות שונות שנמצאות בישראל, צ'כיה, בריטניה ואוסטריה. בכנס נכחו סטודנטים ומרצים המגיעים מרק מולטי דיסציפלינארי, ממחלקות שונות של עיצוב, מדעי המחשב ומדעי הנתונים. יחד ולחוד, דיברו נציגי המוסדות על אחד המגמות שנמצאות בזינוק בשנים האחרונות- החיבור בין ויזואליה נתונים וטקסט. מדובר בתחום הולך ומתפתח, שכבר הספיק לקבל דריסת רגל בעולמות תוכן שונים ומגוונים.


"מדובר בשיתוף פעולה יחיד מסוגו בכל מה שנוגע לשילוב בין פקולטות מגוונות כל כך", מספר רקטור HIT , אמר פרופ' שאול בר לב. "מערכות ידע גדולות משתלבות כאן על מנת לסייע לנו בכל תחומי החיים". עוד הוסיף פרופ' בר לב כי מדובר בשיתוף פעולה שרק עתיד להתרחב למחוזות ומוסדות נוספים.


סגן הרקטור של אוניברסיטת מערב בוהמיה, פרופ' לודייק הינצ'יק דיבר נלהבות על הקשר המיוחד שיש לו עם HIT ועל חשיבותו של הכנס. "התחלת הרעיון הייתה אי שם ב-2018 כאשר נוצר הקשר הראשוני עם HIT. לפני שבועיים אף ביקרתי במכון בעצמי והתרשמתי מכמה שהדבר יכול לקרות. כנס מהסוג הזה הוא חשוב ביותר מפני שעיצוב הוא לא רק באסתטיקה אלא זהו כלי להנגשה, במיוחד עם כלי מתקדמים כמו AI".


"דאטה ויזואלית הפכה לחשובה בכל תחומי החיים" אומרת ד"ר יעל אילת ון אסן, ראש החוג הבינלאומי בפקולטה לעיצוב ומוסיפה כי למרות שנעשה היום שימוש רחב בוויזואליזציה של מידע בתחומים מדעיים, זהו תמיד תהליך פרשני. זה היה נכון גם כאשר הציגו מידע לתיאור הקרבות של נפוליאון בראשית המאה ה-19, וזה נכון גם כיום כאשר ויזואליזציה של מידע נעשית באופן אוטומטי על ידי אלגוריתמים של בינה מלאכותית.  

 

 

פורסם: 14/12/2022