סטודנטית לעיצוב ב-HIT עצבה את הכרזה הרשמית של המדינה ליום השואה תשפ"ג

מאי ניצן, סטודנטית שנה ד' לתקשורת חזותית היא הזוכה בתחרות הרשמית של מוזיאון "יד ושם" לעיצוב הכרזה הממלכתית של ישראל ליום השואה

מאי ניצן, סטודנטית שנה ד' לתקשורת חזותית זוכה בתחרות

הסטודנטית מאי ניצן מקבלת את הפרס מיו״ר יד ושם, דני דיין

תחרות "מעצבים זיכרון" התקיימה, זו השנה ה-13, במסגרתה מתמודדים מעצבים בהווה וסטודנטים לעיצוב מכל רחבי הארץ על הזכות לעצב את הכרזה הממלכתית הרשמית של מדינת ישראל לכבוד יום השואה תשפ"ג. השנה, יום השואה יחול בסימן "התנגדות יהודית בשואה בסימן 80 שנה למרד גטו ורשה". הכרזה תופץ בבתי הספר, בתנועות הנוער ובבסיסי צה"ל, בליווי מערך שיעור שהכינו אנשי בית הספר הבינלאומי להוראת השואה של יד ושם.

המעצבת ניצן זכתה בתחרות לעיצוב הכרזה הממלכתית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ג. מנימוקי השופטים נמנו על בכירי המעצבים והמרצים לעיצוב בישראל: "ניצן משרטטת בכתם צבע שחור, על נייר דמוי מפה, את קווי המתאר של גטו ורשה בחלק משנות קיומו. מיקום המפה על הנייר וההבנה כי חלקה של המפה מצוי בתהליך שקיעה, מסמלים את שקיעתם של ערכי היסוד והמוסר בתקופת השואה".

הכרזה הזוכה לשנת תשפ״ג של הסטודנטית מאי ניצן

ניצן עצמה היא נכדה לשורדי שואה אך מספרת כי הנושא לא דובר בבית ילדותה. "השואה תמיד הייתה שם אבל לא דיברו עליה. למדתי על השואה בבית הספר ואפילו יצאתי למסע לפולין מבלי לדעת שסבא שלי שרד את התקופה. עד היום אני חושבת שלא רבים יודעים את הסיפור שלו" אומרת ניצן ומוסיפה כי על אף שלא דובר על כך, הווית השואה ניכרת בהרבה מעבודותיה והעיצובים שלה.

הכרזה הזוכה משנת 2015 של הבוגרת ג׳וליה דה בנדטי

זוהי לא הפעם הראשונה שבה סטודנט מהמחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון עטר את ישראל עם עיצוביו ביו הזיכרון הלאומי. בשנת 2015 זכתה ג'וליה דה בנדטי, סטודנטית לעיצוב ב-HIT עם הכרזה המנצחת שעיצבה לאותה התחרות בדיוק.

דיקן הפקולטה לעיצוב, פרופ' דודי ראב"ד: "יש לנו מחלקה מעולה לתקשורת חזותית עם סטודנטים מוכשרים ביותר. נושא זיכרון השואה הוא דבר שאנחנו עוסקים בו לאורך כל שנה, בין היתר בשיתוף הדוק ביותר עם בית יד ושם".

צחי דינר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית: "זהו הישג אדיר ומהווה עדות ליצירתיות, כשרון ועבודה קשה. מאי הראתה שעיצוב נהדר יכול להיות לא רק יפה, אלא גם בעל משמעות והשפעה, ובכשרונה, הצליחה לבטא את חשיבות היום הזה ולכבד את זכרם של מיליוני האנשים ובאופן המקצועי ביותר. מזל טוב על ההישג הנפלא הזה!".