שיחות קמפוס

מעצב מוכשר בישראל יכול לעיתים לזכות בקידום מקצועי הרבה יותר מהר מאשר באירופה או בארה"ב

אשר, מעצבת ומאיירת, נולדה בלידס אשר באנגליה ועלתה לישראל עם משפחתה בילדותה. היא בוגרת תואר ראשון בהצטיינות בעיצוב גרפי מאקדמית בצלאל לעיצוב ואומנות, ירושלים ותואר שני מהמחלקה לעיצוב ברויאל קולג' אוף ארט בלונדון.

לדבריה, מעצב מוכשר בישראל יכול לעיתים לזכות בקידום מקצועי הרבה יותר מהר מאשר המקביל אליו באירופה או בארה"ב. "בישראל אם אתה מעצב טוב, אתה יכול די מהר להיות גורם משפיע בסטודיו , אני כבר בגיל מאוד צעיר, ישבתי במכרזים מול מעצבים עם וותק רב . אל מול זה מעצבים בארה"ב ובאירופה עוברים תהליך איטי וממודר יותר". לדבריה, הצורך במעצבים טובים קיים תמיד. "לעיתים קרובות יש בארץ צורך במעצבים צעירים ואחוז גבוה מבוגרי הפקולטה לעיצוב מתברגים היטב בשוק העבודה".

אשר הינה בעלת סטודיו לעיצוב ואיור העוסק בהיבטים השונים של התקשורת החזותית בארץ ובעולם. מבין לקוחותיה נמנים מגוון הוצאות לאור חברות היי טק ותעשיה. בנוסף לעבודה השוטפת הינה עוסקת בפרויקטים אישיים המשלבים מחקר ויצירה של צורות ותכנים ברישום במתכת ובחמר. בהוראה היא עוסקת רבות בדימוי החזותי ובקשר שבין הדימוי החזותי למילה הכתובה ומלמדת במגוון הקורסים הנלמדים במחלקה לעיצוב.

מה האני מאמין שלך כמרצה ומעצבת?
"בכדי לפתור בעיות עיצוב אנו נעזרים בלוגיקה ובמסר כדוגמת form follows function. אך אותי מעניין גם מקום הרגש אשר בפתרון כדוגמת form follows feeling. אני מנסה להעביר לסטודנטים שעיצוב זהו אורח חיים, אורח חיים של סקרנות וחיפוש אין סופיים.

אני לעיתים חשה כמצלמה עם עדשה אשר פתוחה כל הזמן. אני דורשת מעצמי את מה שאני דורשת מהסטודנטים, להחזיק מחברת סקיצות ולעבוד בה ברציפות. בשיעורי הסטודיו חשוב לי לתת לסטודנטים כלים לביטוי עצמי. בעבודה המקצועית עם לקוחות הצרכים כל הזמן משתנים; פעם אתה מעצב תוויות לבקבוקי יין ופעם קטלוג. לכן, חשוב בעיני כל הזמן להתפתח במקביל לעבודת הסטודיו בעבודתך האישית".

אשר שואבת את מקורות ההשראה שלה ממגוון תחומים. היא מתעניינת בחקר הצורות הבא לידי ביטוי בטיפוגרפיה דו- ממדית ובתנועה בקולנוע ובצילום. בשנה שעברה יזמה וארגנה יום עיון "מבין הדימויים" -תמונות, צלילים, מילים אשר אפשר דיון אינטרדיסציפלינרי מתוך כוונה לבדוק ולהעריך את גבולותיו של כל אחד מאמצעי ההבעה ביצירת דימויים. בין המשתתפים היו אוצרת אומנות, כוריאוגרף, צלם, מאיירת, אמן וראש המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית ברויאל קולג' אוף ארט.

 

אשר יושבת בועדת הספרייה ואחראית להזמנת ספרים לפקולטה ודואגת להעשיר את הסטודנטים בכל הנוגע לכתבי עת עדכניים ומגוונים בתחום. "חשוב לי שהסטודנטים יכירו את המרחב שבו הם פועלים ואני מקפידה לבקר עימם בספריה. היום בעידן האינטרנט הסטודנטים פחות מתורגלים בלחפש את מה שפחות נגיש", היא אומרת. "בספריה יש מגוון רחב של כתבי עת מצוינים כדוגמת Aperture, Domus, Communication Arts, Idea והיא מוסיפה לסיכום "רצוי שכל סטודנט יבקר כל יום בספריה, זוהי חוויה מעשירה ומלמדת".