מעבדות

מעבדת פיתוח אפליקציות אנדרואיד בשפת קוטלין

מרצה אחראי: מר ערן קצב

אילוסטרציה

רציונל לקורס פיתוח לאנדרואיד בשפת קוטלין

הקורס לפיתוח אפליקציות בסביבת אנדרואיד (Android) בשפת קוטלין נוצרה במטרה להכשיר סטודנטים ולבצע עבודות מחקר ופיתוח בתחום האנדרואיד.


כיום אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בעולם. מערכת הפעלה זו היא השער לכמעט כל המכשירים החכמים המקיפים אותנו ומלווים אותנו בכל פעולותינו היומיומיות.
בעקבות זאת המעבדה פיתחה ושילבה בהצלחה רבה שני קורסי בחירה לשנות  ב' + ג' במדעי המחשב בשם ״פיתוח צד לקוח בסביבת אנדרואיד 1 + 2״.


ב 2019 גוגל הכריזה על שפת קוטלין כשפת הפיתוח המועדפת על פני ג׳אווה ששימשה אותם עד כה, ובהתאם נלמדה בקורסים הנ״ל, לפיתוח אפליקציות אנדרואיד. 
מאז ועד היום גוגל העבירה את כלל ספריות התמיכה שלה לשפת קוטלין ((KOTLIN והדרישה בתעשייה למפתחי אנדרואיד בעלי שליטה בשפה זו על הדרישה למפתחים בשפת ג׳אווה ובעקבות זאת הקורס עושה שימוש בשפה זו.

למי מיועד הקורס
הקורס מיועד לסטודנטים B.Sc במדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית של הפקולטה למדעים.

הקורס נועד להציג בפני הסטודנטים את היכולת לפתח אפליקציות היכולות לעשות שימוש כמעט בלתי מוגבל ביכולות במכשיר הנייד, הן ברמה הנמוכה ביותר מבחינת תקשורת עם חומרת המכשיר ומערכת ההפעלה והן הגבוהה ביותר מבחינת שימוש בתבניות עיצוב מתקדמות לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר הנהוגים כיום בתעשייה ומוכתבים על ידי גוגל העולמית.

מטרות הקורס

מטרת הקורס היא להקנות לסטודנטים ידע והבנה מעמיקה של שפת קוטלין התמציתית והמותאמת למערכות זמן אמת, תוך יישומה על הפלטפורמה המובילה בעולם במטרה מתן כלי פרקטי למען השתלבות מיטבית בשוק העבודה. 

אפיון של מעבדת פיתוח פיתוח אפליקציות אנדרואיד בשפת קוטלין
שם הקורס פיתוח אפליקציות אנדרואיד בשפת קוטלין - 67018
שם הפקולטה מדעים
מחלקה מדעי המחשב
מרצה מר ערן קצב (ראש תחום)
מתכונת הקורס הרצאה + תרגול
אופן הוראה הרצאה – 3 שעות + תרגול 1 שעה
שנת לימודים תואר ראשון
נקודות זכות 3.5
מיקום מרכז מעבדות מחשוב – בניין 8, קומה 1, חדר 100
כמות הסטודנטים בקורס מ 18 עד 22 סטודנטים
דרישות קדם תכנות מונחה עצמים 61307
סילבוס עברית | אנגלית
רציונאל מסמך רציונאל לקורס
מטרות המעבדה
  • הקניית ידע מעמיק לסטודנטים על מערכת ההפעלה אנדרואיד, לימודת שפת התכנות Kotlin, כמו גם היישום המעשי שלה תוך שימת דגש על תכנות פונקציונלי מסדר גבוה ותכנות מונחה עצמים.
  • להביא את הסטודנטים ליכולת לפתח אפליקציות לסביבות מרובות משתמשים ולפתח פרויקטים מורכבים בתחומים שונים הכלכלה הלאומית, לרבות רפואה, חקלאות, ייצור חכם וכו'.
  • הקניית יכולת מעשית אשר תבוא לידי ביטוי ביכולת ליצור פרויקטים מורכבים באופן עצמאי.
הכלים עליהם הקורס מבוסס
פריט שם תוכנה קישורים גרסה
1. IntelliJ

IntelliJ IDEA

Free, open-source

Ver.:Community

Apache 2.0

2. Android studio Android Studio
The Official IDE for Android
3.2
 
תיאור תמציתי של הקורס ושיטת ההוראה

הקורס הינו קורס מעשי בו משולבת התיאוריה בפרקטיקה וכל רעיון מוצג יחד עם מימושו בפועל בצורת קוד של תכנה.


במהלך הקורס כל סטודנט יצטרך להגיש תרגילים שהינם אפליקציות בסיסיות הכוללות חקר ולמידה עצמית של בנייה ועיצוב ממשק המשתמש וקבלת האירועים השונים ממנו, ופרויקט גמר אשר נעשה בזוגות או בשלשות של סטודנטים.


הפרויקט הסופי יהיה אפליקציה אנדרואיד ברמת השוק המקיימת אינטראקציה עם מסד נתונים מקומי ומרוחק, אשר נבנתה על פי ארכיטקטורת ה Jetpack וכוללת את מרבית רכיבי האנדרואיד שנלמדו בכיתה.
 


למעבדות נוספות במרכז מעבדות המחשוב: