שיחות קמפוס

"אדם יחיד בדורו"

"המורים במכינה לא באים לתת שעות וללכת הביתה, ממש אכפת להם ממך", אומרת יסמין ועקנין (24) מראשון לציון, תלמידה במכינה הקדם אקדמית של .H.I.T המכון הטכנולוגי חולון. "למורים יש הרבה סבלנות, הם יושבים עם מי שמתקשה, ואפשר להתקשר אליהם באופן אישי ולהתייעץ לפני מבחנים, למשל", היא מוסיפה.

למה החלטת ללמוד במכינה ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון?
"תכננתי ללמוד במקום אחר", מתוודה ועקנין, "אבל חברה, שלמדה במכינה, הייתה מרוצה מאוד, ואמרה לי, שהמורים מעולים". מבירור נוסף עלה, שהיא זכאית למלגת לימודים, וכך, שבועיים לפני תחילת הסמסטר, נרשמה ועקנין למכינה.

ועקנין החליטה להשלים את תעודת הבגרות ולשפר את הציונים, על מנת להימנע מהבחינה הפסיכומטרית. עכשיו, כשעברה יותר מחצי הדרך, נראה, שהמטרה בהחלט בת השגה.

איך הציונים שלך עד עכשיו?
"סוציולוגיה - 97, מדעי המדינה - 92, ספרות - 85, אזרחות - 80, מתודולוגיה של מדעי החברה - 88", היא מספרת בשמחה, "אני יודעת, שגם אנשים סביבי קיבלו ציונים טובים מאוד".

איך הייתה האווירה בכיתה?
"המורים מלמדים בצורה יסודית, מרתקת ומהנה", נזכרת ועקנין. "היינו 40-30 תלמידים בכיתה, אבל זה לא היה מורגש".

הצלחת לשלב עבודה ולימודים?
"אני לא הצלחתי לעבוד, כי הייתה לי מערכת עמוסה של 32-30 שעות שבועיות", היא מסבירה. "אבל למי שצריך, או רוצה לעבוד, יש לימודי ערב ברוב המקצועות, וניתן לפצל קורסים מסוימים לשני סמסטרים, אז זה אפשרי".

יש חוויה, שזכורה לך במיוחד מהלימודים?
"מירי פורת, רכזת התלמידים ויועצת הלימודים, היא אדם יחיד בדורו, כל הזמן עוזרת ונמצאת שם בשבילך" מספרת ועקנין. "הייתה לי בעיה רצינית: לא רצו לתת לי להירשם ללימודים אקסטרניים אחרי שבתיכון פסלו לי בחינה בגלל חשד להעתקה. למרות שלא העתקתי, התיכון שלי לא הסכים לערער, אבל מירי עשתה הכול, כדי להוציא אותי מזה. היא שלחה מכתבים למשרד החינוך, והייתה עם היד על הדופק במשך חודשיים - שלושה, עד שקיבלתי את האישור המיוחל. היא באמת מקסימה".