חדשות ואירועים

אירוע חשיפה לפרויקטי גמר של סטודנטים בפקולטה להנדסה

 
זו השנה השנייה בה מתקיים במכון אירוע חשיפה לפרויקטי גמר של סטודנטים מהפקולטה להנדסה. האירוע אשר נערך בנוכחות נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב, דקאן הפקוטה להנדסה פרופ' יוסף בן עזרא, מנכ"ל המכון מר שמואל גולדברג וראש הרשות למחקר, פיתוח וקשרי חוץ ד"ר רפאל ברכאן וסגל המרצים של הפקולטה, הוצגו 11 פרויקטים אשר נבחרו מתוך יותר ממאה ואשר מייצגים את תחומי העיסוק העיקריים בפקולטה.
 
פרופ' אדוארד יעקובוב צילום: און נוסל

את הפרויקטים סקרה ושפטה ועדה מיוחדת ובסופו של האירוע הוכרזו שמות הזוכים אשר קיבלו תעודה ופרס כספי. יצוין כי מתוך 21 המשתתפים שנבחרו להציג את הפרויקטים ישנן 3 סטודנטיות וכולן זכו בפרסים.
 
נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב אמר בדברי ברכתו כי הפרויקטים המוצגים וכלל פרויקטי הגמר, מכסים ספקטרום נרחב של תחומי העשייה בפקולטה להנדסה. עוד ציין הנשיא כי לפני כחמישים שנה, כאשר מייסדי המכון הביעו את רצונם להקים מוסד אוניברסיטאי לטכנולוגיה, הם לא יכלו לדמיין לאיזה רמה גבוהה נגיע. הפרויקטים המוצגים באירוע הזה מביאים יוקרה וגאווה רבה למכון.
 
צילום: און נוסל
 
פרופ' יוסף בן עזרא, דקאן הפקולטה, ציין כי האירוע הזה מהווה פלטפורמה עבור הסטודנטים להצגת פרי עבודתם הראשון והמשמעותי אשר הגיע לשלב בשלות אקדמית. הפרויקטים נחשפים בפני אנשי אקדמיה ותעשייה ומבחינת הפקולטה זו חשיפה מבורכת המשקפת את פעילותה הענפה.
 
ד"ר מיכל בלברג, מרצה בכירה בפקולטה להנדסה ויו"ר ועדת ההיגוי לאירוע החשיפה ציינה בסיפוק כי היא גאה מאוד לראות זו השנה השנייה סטודנטיות זוכות בפרסים. השנה מדובר במאה אחוזים שכן כל 3 הסטודנטיות אשר השתתפו בתחרות הפרויקטים זכו בפרסים. הדבר מעיד על רמתן הגבוהה של הסטודנטיות במכון וכן יירבו".
 
ד"ר נאווה שקד מרצה בפקולטה להנדסה וחברה בועדת ההיגוי של האירוע ציינה כי מדובר בחגיגה של עשייה והשראה בתוך הפקולטה. הפרויקטים הללו נבחרו בקפידה והם בעלי אמירה גם במובן ההנדסי-יישמוי והן במובן החדשני. זו הזדמנות להראות מה נעשה בפקולטה על גווניה השונים.
 
צילום: און נוסל
 
ד"ר חן פרימן, מרצה בפקולטה להנדסה וחבר בועדת ההיגוי של האירוע אמר כי מדובר בחוד החנית של לימודי ההנדסה שכן הסטודנטים נדרשים לשלב את הידע התיאורטי שרכשו וליישמו בפרויקט.על פי עדות השופטים נראה כי הפרויקיטם הללו ישומיים וכי יהיה להם מקום בתעשייה עתירת הידע. בנוסף, ליום הזה יש חשיבות גדולה גם לסטודנטים שטרם סיימו על מנת שיוכלו להיחשף לנושאים ולסגל הפקולטה המנחה את הפרויקטים".
 
ד"ר עמוס בר-דע, מרצה בכיר בפקולטה וחבר ועדת ההיגוי של האירוע אמר כי להיות מהנדס פירושו של דבר להיות אדם שיודע לאפיין צורך או בעיה ולתת להם פתרון טכנולוגי. הפרויקטים המוצגים הינם בתחומי הביו הנדסה, ממשק אדם מכונה, תקשורת ועוד מהווים מראה נאמנה לנעשה במכון.
 
הנוכחים באירוע האזינו להרצאתו של עומר עינב, מנכ"ל ובעלים משותף של חברת "פוליגון טכנולוגיות" העוסקת בפיתוח ויישום של רובוטיקה לתעשייה הבטחונית, הרפואית והחקלאית. בהצאתו דיבר עומר על כך שבעתיד רובוטים ואנשים יסתובבו יחד וכי לא ירחק היום בו רובוט יוכל להבין את מצבו הרגשי של האדם ולשתף עימו פעולה.
 
 
 
במקום הראשון זכה עומר בן צור
המנחה: ד"ר רונן שושניק
שחזור תנועת יד בשלושה ממדים באמצעות ניתוח אותות EEG
 
פרויקט זה עוסק במחקר אותות EEG לשם חיפוש קורלציה בין גלי המוח כפי שנרשמים בשיטה זו לבין תנועות יד המתבצעות או מדומיינות במרחב. זאת לטובת פיתוח עתידי של נוירו-פרוטזות אשר תוכלנה לסייע לחולים בעלי מגוון פתולוגיות נוירולוגיות. כמו כן, תוצאות פרויקט זה יאפשרו פיתוח של מגוון אפליקציות נוספות מעולם "ממשק מוח מכונה".
 
 
צילום: און נוסל
 
במקום השני זכו ניר אהרון ומאור כץ
המנחה: : ד"ר ארז סימוני
שיטות למידת מכונה לאבחון בעיות זיכרון באמצעות fMRI
 
שיטה לאבחןן נבדקים עם בעיות זיכרון בהסתמך על תקשורת בין אזורים במוח באמצעות fMRI. סווג נבדקים שאובחנו בתסמונת a-MCI, שלב מקדים בחלק מהמקרים להתפתחות מחלת האלצהיימר, וניבוי תוצאות של מבחנים התנהגותיים באמצעות סמנים נוירונליים.
 
צילום: און נוסל
 
במקום השלישי זכו סטפני קושנרנקו ואורלי סמבן
המנחה: : ד"ר נאווה שקד
פלטפורמה מולטי-מודאלית לבדיקה רפואית בשירות עצמי
פלטפורמה מולטי-מודאלית המאפשרת לבצע תהליך בדיקה רפואית מקצה לקצה באופן עצמאי ע"י שימוש בסביבת הפיתוח של אנדרואיד ובאמצעים נוספים המתממשקים ליישום על מנת להעצים את חווית המשתמש.
 
צילום: און נוסל
 
פרס חביב הקהל: מור צוברי ודניאל עיני
המנחה: ד"ר מיכל בלברג
מערכת מעבדתית למדידה לא פולשנית של זרימת דם וריווי חמצן ברקמה באמצעות חיישן אקוסטו-אופטי

מערכת אקוסטית-אופטית מעבדתית, הכוללת מערכת פאנטום המדמה רקמה, מדידה באמצעות לייזר ומתמר אולטרסאונד ממוקד, ובחנו את ההתפלגות המרחבית של האות האקוסטו-אופטי עבור קצב זרימה שונה של נוזל הפאנטום הנשלט באמצעות משאבת מזרק.


צילום: און נוסל