מבט כולל

הפקולטה לטכנולוגיות למידה

 

דקנית הפקולטה, פרופ' גילה קורץ    
ראש החוג לתואר ראשון, ד"ר דן כהן-וקס
ראש החוג לתואר שני, ד"ר ערן גל    

 

עכשיו יותר מתמיד, טכנולוגיות למידה מקצוע העתיד!


הפקולטה לטכנולוגיות למידה מכשירה את בוגריה להיות מפתחי פתרונות למידה דיגיטליים, ומפתחי הדרכה משולבת טכנולוגיות למידה, ולענות לשלל מצבים וצרכים של מגזרים שונים במשק: המגזר החינוכי, ההשכלה הגבוהה, השוק הארגוני הממשלתי והאזרחי.
אם בעבר, למידה והדרכה התבצעה באמצעים פרונטאליים, משבר הקורונה הוכיח את נחיצותם של אמצעים דיגיטליים ללמידה מרחוק ומאפשרים המשך ההוראה וההדרכה מכל מקום ובכל עת. מוסדות וארגונים שבהם קיימת תשתית טכנולוגית ופדגוגית מתאימה, צולחות את התקופה הקשה הזו בהצלחה.

 

 

היום כבר ברור לכולם כי טכנולוגיות הלמידה מספקות פתרון מיטבי למצבי למידה מגוונים. יותר ויותר ארגונים ומוסדות מבינים כי יזדקקו למפתחי הדרכה וטכנולוגיות למידה במחלקות ההדרכה והפיתוח הארגוני. יותר חברות יפנו לחברות המתמחות בפיתוח הדרכה ויותר כסף יושקע בסטארט-אפים של טכנולוגיות למידה. כדי לתת מענה לגידול זה נדרשים יותר ויותר מומחים לפיתוח למידה מקוונת שישתלבו במשק במקצוע שהדרישה לו עולה בקצב מהיר.

 

למידה מקוונת אינה רק ZOOM ! הסטודנטים לטכנולוגיות למידה לומדים לפתח מגוון רחב של פתרונות ללמידה והדרכה: מצגות אפקטיביות, אתרי תוכן, לומדות אינטראקטיביות, משחקי למידה, סביבות מציאות מדומה, אפליקציות ועוד. הם לומדים לאפיין ולהתאים את הפתרונות לצרכים המשתנים של הלקוחות ולפתח את הפתרון הנכון והיעיל ביותר לארגון וללומדים.
 
על מנת לענות לצרכים אלו מציעה הפקולטה שני תארים:
 
תואר ראשון  .B.A - מיועד לרכישת ידע עיוני בסיסי בתחום הלמידה/הדרכה ומיומנויות יישומיות לתכנון, עיצוב ופיתוח של טכנולוגיות למידה. מאות הבוגרים של תואר זה בעשור האחרון מבוקשים בתעשייה ומועסקים במגוון תפקידים בכל מגזרי המשק.
 
תואר שני  .M.A - תואר שמטרתו להכשיר מומחים ליישומי טכנולוגיות למידה. התכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון העוסקים בפועל בתחום ההדרכה הארגונית וביישומי טכנולוגיות למידה, או למי שעוסקים בתחומים משיקים ומעוניינים להסב את הקריירה שלהם לטכנולוגיות למידה, ולבוגרי התואר הראשון בטכנולוגיות למידה.