ועידת STEMM התקיימה באוזבקיסטן ב- 13-17.5.2019

ועידת STEMM (ראשי תיבות באנגלית של Science, Technology, Education, Mathematics and Medicine) התכנסה באוזבקיסטן בין התאריכים 13-17.5.2019, בטשקנט, סמרקנד ובוכרה.

בועידה המתקיימת ביוזמת HIT ובהובלת פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון, משתתפות גם האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן (NUUz), האוניברסיטה של סמרקנד (SSU), האוניברסיטה של בוכרה  (BSU ),  המכון הטכנולוגי הנדסי של בוכרה (BETI)  וכן הארגון ההומניטרי הישראלי "עין מציון" – ארגון  מתנדבים רפואי אשר יבצע טיפולי עיניים באוכלוסייה המקומית.

מטרת הכנס להפגיש מדענים ומומחים מתחומים מדעיים שונים על מנת להציג את הפיתוחים החדשניים האחרונים ולעודד שיתופי פעולה בתחומים אלה.
במהלך חמשת ימי הכנס יינתנו הרצאות ויתקיימו דיונים בתחומים הבאים: טכנולוגיות למידה, רפואה ומדע נתונים, מתימטיקה שימושית, ננוטכנולוגיה, אנליזה מרוכבת ובעיות מדעיות עכשוויות.

חברי ועדת ההיגוי של הכנס:
פרופ' אדיר פרידור -  יו"ר הועד המנהל HIT
פרופ'  אוואז מרקחימוב -  רקטור האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן