מזכר הבנות נחתם עם אוניברסיטת מוסטאר בבוסניה - הרצגובינה

נשיא HIT, פרופ' אדוארד יעקובוב, ארח משלחת מאוניברסיטת מוסטאר, בראשות הרקטור פרופ' זוראן טומיץ' ובכירי האוניברסיטה, שביקרו לראשונה במכון הטכנולוגי לחתימה על מזכר הבנות.

נשיא HIT, פרופ' אדוארד יעקובוב קיבל בחמימות את פני רקטור אוניברסיטת מוסטאר בבוסניה - הרצגובינה ומשלחת של ראשי האוניברסיטה, בביקורם הרשמי הראשון כאן.

במהלך הביקור חתמו פרופ' אדוארד יעקובוב ופרופ' זוראן טומיץ', רקטור האוניברסיטה, על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אקדמי ומחקרי בין שני המוסדות, חילופי סטודנטים וסגל והשתתפות בתוכניות ארסמוס + הבינלאומיות.

בדבריו לאורחים, סקר פרופ' יעקובוב את העשייה האקדמית והמחקרית המתקיימת במכון וכן ציין את מגוון ההסכמים האקדמיים הבינלאומיים עליהם חתום המכון , 124 במספר, עם כ-34 מדינות.

מטעם האורחים הציגה פרופ' סניה ביאקטיץ', סגנית רקטור אוניברסיטת מוסטאר לשיתופי פעולה בינלאומיים, סקירה על האוניברסיטה והיקף פעילותה האקדמית והבינלאומית.

אוניברסיטת מוסטאר נמצאת באחד האזורים היפים של בוסניה הרצגובינה ולה 10 פקולטות, 10,000 סטודנטים ו- 1000 חברי סגל. האוניברסיטה חתומה על יותר מ-100 הסכמים בינלאומיים והיא מקיימת 160 תוכניות לימוד ויש לה יותר מ-650 קורסים בשפות זרות.

האוניברסיטה חרתה על דגלה את קידום המצוינות, המחקר המדעי ואת הפיתוח הקהילתי, ערכים דומים לאלה של HIT.

האורחים ערכו סיור במכון במהלכו ביקרו בין השאר, במרכז הרובוטיקה ומעבדת הסייבר ושמעו הסברים מפי ד"ר יעקב דמטוב, מנהל מרכז הרובוטיקה ד"ר דן כהן וקס, ראש החוג לתואר ראשון בפקולטה לטכנולוגיות למידה וד"ר הראל מנשרי, ראש תחום סייבר ב HIT.

הביקור נחתם בהזמנה אישית וחמה של רקטור אוניברסיטת מוסטאר לנשיא HIT ולמנכ"ל המכון לבקר בהקדם במוסטאר כאורחי האוניברסיטה .

מטעם המכון השתתפו בפגישה:
פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT
מר שמואל גולדברג, מנכ"ל HIT
ד"ר יהונתן שלר, ראש המחלקה למדעי המחשב
גב' מלה ברסלבסקי, מנהלת הרשות למחקר חדשנות ובינלאומיות HIT
גב' טוני לוי, אחראית קשרי חוץ בלשכת נשיא HIT

גב' יוליה גונצ'ר, מנהלת לשכת נשיא HIT

במשלחת אוניברסיטת מוסטאר השתתתפו:
פרופ' זוראן טומיץ', רקטור האוניברסיטה ורעייתו הגב' מריאנה טומיץ'.
פרופ' סניה ביאקטיץ', סגנית רקטור אוניברסיטת מוסטאר לשיתופי פעולה בינלאומיים.
פרופ' טומיסלאב וולאריץ', ראש המחלקה למדעי המחשב.
מר ורדאן בוהובאק, ראש המחלקה למדעי המחשב בפקולטה להנדסה
מר טומיסלאב מאריץ', מנכ"ל HT ERONET Telecom