סדנה בינלאומית רב-תחומית של אוניברסיטת אינסברוק, אוסטריה ו-HIT

פעילות בינלאומית שהופכת למסורת: זו השנה השנייה ש- HIT ואוניברסיטת אינסברוק מקיימים סדנה בינלאומית רב-תחומית בתחום הטכנולוגיות המסייעות.

השנה הפעילות התקיימה תחת הכותרת ״פיתוח משחקים המחברים בין ילדים״ במטרה לפתח משחקים המחברים בין ילדים באשר הם: בעלי מוגבלויות וללא מוגבלויות, דרך משחקים אינטראקטיביים.

פעילות זו הינה שיאו של קורס מולטידיספלינרי משותף לשני המוסדות ומתקיימת במקביל ב HIT, בהובלת ד״ר דניל אומנסקי ראש המעבדה ומר אור כסלו ממעבדת MADE, ובאינסברוק - בהובלת פרופ' אלכסנדר אוסטרמן מהמחלקה למתמטיקה ומחקר שטח מחשוב.

במהלך הסמסטר הסטודנטים למדו את יסודות עיצוב המשחק, הפסיכולוגיה, המתמטיקה והתכנות ומטרת הסדנה הייתה ליצור אובייקטים אינטראקטיביים לחיבור בין ילדים עם וללא מוגבלויות, תוך שימוש ביכולות שנרכשו במהלך הסמסטר.

לצורך ביצוע המטלה הוקמו 4 צוותים דו-לאומיים ורב-תחומיים, מבין הסטודנטים הישראלים והאוסטרים שהשתתפו בקורס ונבחרו להשתתף בסדנה. הם פעלו יחדיו כדי ליצור 4 אבות טיפוס שונים לפתרונות שנועדו להמחיש, לתכנן וליצור פתרונות המבטאים את יישום העקרונות אותם למדו בקורס.

הפרויקטים הוטמעו בגן הילדים לגלאי 3-5 "Fur Alle" שבאינסברוק בנוכחות הצוות הפדגוגי והטיפולי.

הפרויקטים עוררו תגובות חיוביות והצלחה רבה, בעוד שהילדים נהנו לשחק יחד, הפיזיותרפיסטית המלווה של הגן ראתה בפרויקט רעיון נפלא והצוות החינוכי עודד את הסטודנטים לפתח תכונות נוספות למשחקים שיתאימו למגוון רחב יותר של מוגבלויות, כגון לקות שמיעה.

השנה, הסדנה מומנה ברובה על ידי מענק הבינלאומיות של מל״ג- ות״ת בו זכה מכון טכנולוגי חולון בתחילת שנה זו, בהובלת רשות המחקר, החדשנות והבינלאומיות.

על הפן האדמיניסטרטיבי של הסדנה היו אמונות הגב׳ דבורה שרעבי, ראש המשרד הבינלאומי במכון וד״ר מריון וייזר, מתאמת הקשרים האקדמיים בין אוסטריה לישראל במשרד Austria-Israel Academic Network Innsbruck מאוניברסיטת אינסברוק.

בטקס סיום חגיגי של ההאקתון, הוצגו לנשיא האוניברסיטה של אינסברוק, פרופ׳ טילמן מארק ולדקאן הפקולטה למדעים פרופ׳ רולנד ווסטר, כל התוצרים שהוכנו ע״י הסטודנטים בהשתתפות העיתונות המקומית וגופי תקשורת.

מימין לשמאל: ד"ר מריון וייזר (UoI), פרופ' אלכסנדר אוסטרמן (UoI), גב' דבורה שרעבי (HIT), פרופ׳ טילמן מארק (UoI), גב' דנית ממרוד כהן (HIT)

פרופ' טילמן ציין את מחויבות האוניברסיטה להמשך שיתוף פעולה זה והדגיש את חשיבותו להידוק שיתופי פעולה בין ישראל ואוסטריה בכלל.

כבר בתום סדנה זו, החלו הצוותים האקדמיים בשיתוף המשרד הבינלאומי ו- AIANI לתכנן את הסדנה שתתקיים שנה הבאה ב HIT.

לכתבה שפורסמה בחדשות הטלוויזיה האוסטרית >>

גלריית תמונות

TwinScope

SoundBall