משלחת של HIT בשבוע היזמות הבינלאומי בטשקנט, אוזבקיסטן

משלחת רשמית של המכון בראשות פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT הוזמנה להשתתף באירועי שבוע היזמות הבינלאומי (GEW2018) שהתקיימו בטשקנט.

חברי המשלחת: פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, ד"ר רפאל ברכאן ראש רשות המו"פ וקשרי חוץ, פרופ' אדיר פרידור, יו"ר הועד המנהל של HIT, ד"ר הראל מנשרי ,ראש תחום סייבר במכון וגב' טוני לוי, אחראית על קשרי חוץ בלשכת הנשיא.

מימין לשמאל: גב' רונית פוזיילוב, גב' טוני לוי, פרופ' אדיר פרידור, פרופ' אדוארד יעקובוב, פרופ' אבאז מרחימוב, מר גיל אדני

המשלחת התקבלה על ידי השר לפיתוח החדשנות באוזבקיסטן מר עבדורחמונוב, ושגריר ישראל באוזבקיסטן מר אדוארד שפירא.

מימין לשמאל: ד"ר עבדורחמונוב, השר לפיתוח החדשנות באוזבקיסטן ופרופ' יעקובוב, נשיא HIT

שבוע היזמות נוסד על ידי הרשת הבינלאומית ליזמות, המפעילה פרוייקטים ותוכניות ביותר מ-170 מדינות ברחבי תבל ומיועדת לסייע להקמת עסקים. במהלך שבוע היזמות השתתפו חברי המשלחת של המכון בפאנלים והרצו בנושאי סייבר, רפואה דיגיטלית, מתימטיקה תעשייתית ומימון יזמות.

בנוסף למשלחת האקדמית, ביקרה בטשקנט משלחת עסקית בראשות היזמית, גב' רונית פוזיילוף, שעל חבריה נמנו מר חן סבן, מייסד ומנכ"ל חברת "עליבאבא" ישראל ומר גיל עדני, מייסד "האקריו" ישראל, אשר הוזמנו אף הם להרצות בכנס.

במהלך הכנס הרצו חברי המשלחת על נושאים שונים במספר פאנלים:

• פרופ' אדוארד יעקובוב הנחה את הפאנל "ישראל מדינת סטארט אפ", אשר עסק בנושא "חדשנות- טרנד חולף או מציאות?"
  • פרופ' פרידור הרצה על שיטות לטיפול במים ועל " פוטנציאל המתימטיקה השימושית".
  • ד"ר ברכאן הציג את הפקולטה החדשה לרפואה דיגיטלית במכון, ואמר כי מדובר בפעילות חלוצית המטפחת את הדור החדש של הרופאים אשר ישתמשו בקוד פתוח.
  • ד"ר מנשרי הרצה על "מלחמת סייבר, ביטחון והגנה נגד מתקפות סייבר ופתרונות העושים שימוש בטכנולוגיות מתקדמות".
  • גב' לוי הרצתה על חדשנות פיננסית כדרך ליצירת כלים פיננסיים חדשים, כמו גם טכנולוגות פיננסיות, שווקים ומוסדות".

אירוע הפתיחה של שבוע היזמות

מימין לשמאל: מר שפירא, ד"ר עבדורחמונוב, פרופ' יעקובוב

מימין לשמאל: ד"ר רפאל ברכאן, ד"ר הראל מנשרי

פרופ' יעקובוב עם חברי הפאנל "חדשנות- טרנד חולף או מציאות?"

הפאנל "ישראל מדינת סטארט אפ" בהנחיית פרופ' יעקובוב

מימין לשמאל: ד"ר מוצאפר דז'אלילוב, ד"ר יאסור סאליחוב, פרופ' קונגרטביי שפירוב, פרופ' אדוארד יעקובוב, מר אטאבק נזורוב, פרופ' אבאז מרקחימוב, ד"ר קומיליון קארימוב, מר זאפאר טאדג'ייב

במהלך הביקור נפגשו חברי המשלחת עם מספר רקטורים ובעלי תפקידים בכירים באוניברסיטאות באוזבקיסטאן:

• פרופ' אבאז מרקחימוב, רקטור האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן.
  • פרופ' רוסתאם האלמיראדוב, רקטור האוניברסיטה של סמרקנד.
  • פרופ' לאזיז טוצ'ייב, רקטור האקדמיה לרפואה.
  • מר אקראם ריזאב, מנהל האוניברסיטה הפתוחה של אוזבקיסטן.
  • ד"ר אירינה פאק, ראש הפויקט של האוניברסיטה הפתוחה של אוזבקיסטן.
  • ד"ר קומיליון קארימוב, רקטור אוניברסיטת ווסטמינסטר הבינ"ל בטשקנט.
  • ד"ר מוצאפר דז'אלילוב, רקטור בפועל של אוניברסיטת INHA בטשקנט.
  • מר זאפאר טאדג'ייב, מנלה פרויקט
  • פרופ' קונגרטביי שפירוב, רקטור שך האוניברסיטה ההפוליטכנית בטשקנט TPUT
  • ד"ר יאסור סאליחוב, רקטורלענינינ יכול ופיתוח מכון סינגפור MDIST בטשקנט.

חברי המשלחת נפגשו גם עם חברי פרלמנט:

יו"ר הסנאט של אוזבקיסטן, יו"ר ועדת החוץ של הסנאט האוזבקי, השר לפיתוח החדשנות וסגנו, סגני שר החינוך, ראש המחלקה לקשרי חוץ במשרד הביראות, מושל סמרקנד ומנהלת תוכנית ההאצה (אקסלרטור) GroundZero.

מימין לשמאל: מר נזורוב, סגן שר החינוך ופרופ' יעקובוב

משלחת המכון ערכה ביקור רשמי באוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן. רקטור האוניברסיטה, פרופ' אבאז מרקחימוב אמר בדברי ברכתו כי הפתיחה ההיסטורית של הפקולטה המשותפת ל-HIT ולאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן היא הזדמנות מצוינת לקבל ידע והשראה ממומחים מחו"ל.

"האוניברסיטה הלאומית של אובקיסטן היא הבית המשותף שלנו. אנו תמיד שמחים לבואכם ואני גאה בעובדה שפרופ' אדוארד יעקובוב הוא בוגר האוניברסיטה שלנו".

פרופ' יעקובוב אמר, כי הביקור באוניברסיטה הלאומית הוא אירוע מאוד מרגש עבורו, לאור העובדה שהוא מתרחש 50 שנה לאחר שדרך במקום לראשונה.

"אני ניצב כאן שוב כנשיא HITמכון טכנולוגי חולון כדי לחתום על מזכר הבנות בין שני המוסדות יחד עם המשרד לפיתוח החדשנות באוזבקיסטן. מטרתו העיקרית של המזכר היא שהמכון ישתף פעולה ויציע לביצוע פרוייקטים ויוזמות ברמה הלאומית והבינלאומית. מרגש וחשוב לראות כי במהלך ביקורנו בן השבוע כאן נפגשנו עם שישה רקטורים, שרים וסגני שרים. הדבר מעיד עד כמה שיתופי הפעולה הללו עמוקים ונרחבים ועד כמה שני הצדדים שואפים להרחיבם עוד יותר".

אירוע הפתיחה של הפקולטה המשותפת ל-HIT ולאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן

מימין לשמאל: פרופ' מרקחימוב ופרופ' יעקובוב

במהלך הביקור, נחתם מזכר הבנות בין המכון הטכנולוגי לאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן המשרד לפיתוח החדשנות של אוזבקיסטן ונחתם על ידי סגן שר לפיתוח החדשנות ופרופ' יעקובוב.

המשלחת נפגשה גם עם מושל סמרקנד וביקרה באוניברסיטה של סמרקנד.

מימין לשמאל: מושל סמרקנד ופרופ' יעקובוב

חומרים נוספים אודות הביקור:

פורסם: 29/11/2018