"לא רק תואר"

בוגרות ובוגרי התואר הראשון, מוסמכות ומוסמכי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תעשיה וניהול טכנולוגיה והמחזור הראשון של טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה באירוע סיום מרגש במיוחד

180 בוגרות ובוגרי התואר הראשון בהנדסת חשמל, 97 בוגרות ובוגרי התואר הראשון בהנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה, 8 הבוגרות והבוגר בתואר הראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, 9 מוסמכות ומוסמכי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ו-89 מוסמכות ומוסמכי התואר השני בניהול טכנולוגיה עלו היום לבמה המרכזית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, על מנת לקבל את התואר שעבורו עמלו כה קשה.

"זהו יום חג במכון. אני גאה בכל הבוגרות והבוגרים שמסיימים היום ויוצאים לדרך חדשה ובטוח, שנראה אתכם בתפקידים משמעותיים בתעשיות השונות" אמר פרופ' יעקובוב, נשיא המכון.

"אחרי שנות לימודים מאתגרות למדי, אתן ואתם, בוגרות ובוגרים מוסמכות ומוסמכים יקרות ויקרים, מקבלים היום את התואר הנכסף. עיריית חולון גאה בכם ומקווה לראותכם משתלבים בעשייה העירונית" אמר ראש העיר חולון, מוטי ששון.

הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה היא הוותיקה ביותר במכון ומהוותיקות והמוכרות בארץ. בכל שנה הפקולטה מכשירה מאות בוגרים ומוסמכים המכהנים בתפקידי מפתח בתעשייה. בוגרי התוכנית עברו הכשרה במגוון תחומים הכרחיים ורלוונטיים לצרכי המשק הישראלי, ומשתלבים במהירות בתעשיית ההייטק, תעשיות ביטחוניות, ארגונים עסקיים וחברות הזנק. הפקולטה גאה מאד בבוגריה אשר מדורגים בחמישייה הראשונה מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ מבחינת שכר.

הלימודים בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה מבוססים על תחומי הניהול, הנדסה, מדעים, וטכנולוגיה, המותאמים ונדרשים על ידי ארגונים וחברות עתירות ידע וטכנולוגיה בתחומי השירותים, הממשל ותעשיות מתקדמות.

"המכון לא הקנה לנו רק תואר. בזמן שהיינו כאן, המכון הקנה לנו ארגז כלים רחב מאוד להתמודדות, ערכים של התמדה, נחישות ודבקות במטרה. למדנו לפתח משמעת עצמית, והחשוב מכל, למדנו איך ללמוד" אמר סטיבן זלוטסקי, בוגר התואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה (אשר החל את לימודיו בתואר עוד בהיותו בתיכון).

הפקולטה מטפחת בקרב תלמידיה את היכולת לנהל ולהוביל פרויקטים ותהליכים ארגוניים במערכות ייצור, שירותים וממשל, תוך בנייה של ראייה וחשיבה מערכתית, יכולת ניתוח אנליטית וכמותית, תפיסה כלכלית, העצמת היצירתיות, החדשנות, ופתרון בעיות ניהוליות מורכבות. כך, מוכשרים בוגרי ומוסמכי הפקולטה לתפקידי ניהול בתעשייה עתירת הידע וכן, במגוון רחב של משרות ותפקידים בכירים בשלל תחומים מרתקים, עם אתגרי פיתוח, טכנולוגיה, קידמה ויצירתיות.

השנה, בפעם הראשונה אי פעם, מצטרפים לבוגרות ובוגרי המכון הבוגרים הראשונים של של התוכנית הייחודית לתואר ראשון (B.Sc.) בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. לבוגרי התוכנית החדשנית, אפיקי קידום רבים בעולם הבריאות הדיגיטלית המתפתח. הם יוכלו להמשיך למסלולים הארבע-שנתיים ללימודי ד"ר לרפואה שנפתחו בשנים האחרונות עבור בוגרי תואר ראשון בתחומי מדעי החיים והרפואה, מסלולים שקיימים כיום כבר באוניברסיטאות תל אביב, בר אילן (צפת), אריאל, בן גוריון ובמוסדות אקדמיים נוספים בחו"ל.

בנוסף, לתוכנית לימודי תואר ראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ישנם שותפים רבים וביניהם מרכזים רפואיים בארץ ובעולם: שיבא תל השומר, איכילוב, רבין, סורוקה, שירותי בריאות כללית, מכבי שירותי בריאות ועוד.

"זהו יום משמח לא רק למכון אלא גם לי באופן אישי. חלום אישי שהתגשם לנגד עיני והנה, הבוגרות והבוגר הראשונים של התואר בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, הם אלה אשר יצאו מפה ויבינו לעומק AI בהקשר של מידע רפואי לסוגיו ויוכלו לגשר ולקשר בין שני העולמות: הרפואה והטכנולוגיה, ולייצרDNA חדש של רופאים. כפי שהצביע המל"ג באופן ברור, זוהי תוכנית Pre-Med. זהו יום היסטורי לרפואה הדיגיטלית בישראל" אמר ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות ומייסד התוכנית.

"אני בדרך כלל רגיל לטקסים כאלה אבל כעת, אני באמת מתרגש. המדינה שלנו צריכה עוד מוסדות כמו HIT", אמר פרופ' דב ליכטנברג, לשעבר דקן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ויו"ר וועדת ההיגוי לתוכנית בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ב-HIT.

"ברכות לבוגרי התוכנית. אתם גיבורי האירוע ועמדתם בכבוד בתוכנית שאפתנית משלבת מדעי הרפואה ומדעי הנתונים. ללמוד את שניהם זה לא קל אבל בהחלט הרווחתם ומי שיוצא מכאן יוכל להצליח כמעט בכל שדות הרפואה והביו טק" אמר פרופ' אדו פרלמן, לשעבר סגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה ויועץ לנשיא HIT בהווה.

"כל הידע והניסיון שנצברו בקרב הבוגרות והבוגר שלנו, יכולים ואף יתרמו באופן משמעותי למערכת הבריאות ותעשיית המד-טק בישראל ובעולם " אמר פרופ' אריאל בניס, ראש המחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. פרופ' ניר גלעדי, מנהל אגף המוח, דקן משנה במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי: "אני עומד כאן היום בידיעה שזו אבן דרך משמעותית. זה מבטא את המחויבות שלנו לדחוף ולקדם את הרפואה הדיגיטלית בהיבט החינוך, ההכשרה וכשדה ללימוד ולהתנסויות מעשיות, ונשמח לשתף פעולה עם "HIT.

"בתיכון הייתי גם במגמת מדעי המחשב וגם במגמת ביולוגיה. תמיד עניין אותי קו התפר בין התחומים" מספרת נועם קורן, בוגרת התוכנית שנשאה דברים בשם מקבלות ומקבלי התואר "לא ידעתי בכלל על התואר ושמעתי עליו במקרה כאשר חבר שלח לי את המודעה שפורסמה. זה בדיוק מה שחיפשתי ואכן, במהלך הלימודים, התברר לי שלא טעיתי".

למעלה מ-1,150 בוגרים ומוסמכים יקבלו השבוע את התואר במסגרת שבוע טקסי הענקת תארים במכון. נאחל לכולן ולכולם הצלחה רבה בכל דרך בה יילכו.

פורסם: 06/09/2023