ארועים

אירוע ההדגמה של מאגד ISG

09:30 09-06-2016

מאגד ISG הינו תכנית של מדען ראשי משרד הכלכלה ובה במשך 5 שנים פתחו חוקרים מהאקדמיה והתעשייה טכנולוגיות חדשות לרשת חכמה.

במחקר השתתפו 10 חוקרים מהאקדמיה מהטכניון, אוניברסיטה עברית, אוניברסיטת בן גוריון והמכון הטכנולוגי חולון וכ- 10 חברות ביניהן: MOTOROLA, ECI, CEVA, TATEC, MOBIX, POWERCOM, CIVIDYA וחברת חשמל.

רשת חשמל חכמה הינה רשת בה ישלטו מערכות ממוחשבות בייצור ובצריכה והרשת תדע להתמודד באופן אוטומטי עם כל מיני תרחישים. למשל ביום חמסין בו לחברת החשמל אין מספיק אנרגיה בכדי לספק את הצריכה, המערכת תשלח הוראות לכל מיני צרכנים כגון: דוד חשמל, מכונות לא חיוניות וכו ' להתנתק וכך למנוע ניתוקים של מפעלים ושכונות שלמות. המערכת נבנתה כך שתחשב בצרכנים ותנתק רק לאחר שאישרו בצורה אלקטרונית.

במאגד פותחו טכנולוגיות רבות בתחום השליטה, התקשורת והבקרה של רשתות חכמות ואירוע הסיום יהיה במכון הטכנולוגי חולון ביום ה' ה- 9.6.2016.