Student.spot

רוית יהב

בוגרת לימודי עיצוב פנים

כיצד התחלת את דרכך בעולם העיצוב?

תמיד עסקתי בתחומי האומנות והעיצוב, בעבר למדתי עיצוב גרפי ואומנות פלסטית.

אני בעלת סטודיו לקרמיקה ולכן לא מפתיע שמרבית העבודות שאני יוצרת קשורות לתחום עיצוב פנים: כיורים, גופי תאורה, כלי נוי וחפצים לבית. במרוצת הזמן ומאחר ואנשים נחשפו לזיקה שלי לעיצוב פנים, חברים, מכרים ובני משפחה נהגו להתייעץ איתי בכל הקשור לעיצוב הבית.

ומתי החלטת להפוך עיצוב פנים מתחביב למקצוע?

התפנית הייתה לפני כעשור. רכשנו בית והחלטתי שאת כל תחום העיצוב אקח עליי, בהמשך גם ניהלתי את הפרויקט בעזרתו של בעלי. בתוך התהליך שעברתי, הבנתי כי זה באמת המקצוע שמעניין אותי לעסוק בו. בחנתי כמה מוסדות לימוד ובחרתי במסלול לעיצוב פנים של בית הספר ללימודי תעודה, HIT.

כיצד היית מתארת את החוויה ואת אופי הלימודים במסלול לעיצוב פנים?

הלימודים היו מאתגרים, מעניינים ומרגשים. למדתי המון בקורסים, צברתי ידע חדש, למדתי להתייחס לנושאים עיצוביים מנקודות מבט שונות ונחשפתי לגישות מגוונות של המרצים, שהביאו את האג'דה העיצובית שלהם. תרגילי הכיתה ותרגילי הבית היו אינטנסיביים, דרשו מחשבה יצירתית ויכולות ביצוע גבוהות.

כיצד הלימודים תרמו לך וקידמו אותך מקצועית?

בתום הלימודים התחלתי לעסוק בתחום ולעצב דירות ובתים פרטיים. לאחר תקופה החלטתי להתמקד בנישה של עיצוב מסחרי הפונה למשרדים, סביבות עבודה, חנויות, מספרות וקליניקות. אני מאמינה כי מי שתורם- מקבל חזרה, לכן החלטתי כי אחת לשנה אני לוקחת פרוייקט בהתנדבות. כתרומה לקהילה.

פרויקט מיוחד שתרצי לשתף?

הפרויקט שאני רוצה לשתף הוא משרד עו"ד. קיבלתי אותו לפני תום הלימודים, עם המון חששות.

הלקוח אמר לי שאין לו זמן לטפל בו והכל עבר אלי: התכנון, העיצוב, הליווי והפיקוח. הפרויקט שנמשך שנתיים וחצי והיווה תפנית עבורי בהתמקדות במשרדים וסביבות עבודה, והתוצאה - מוצלחת ביותר. גם בעיני הלקוח.

משהו שאת חולמת וטרם הגשמת?

לאמיתו של דבר, יש לי שני חלומות- לעצב סלון כלות ולעצב פרוייקט בחו"ל.

פורסם: 10/10/2021