Student.spot

ניר שפריר

בוגר לימודי עיצוב תעשייתי, בית הספר ללימודי תעודה HIT

ניר שפריר עסק ועוסק רוב חיו ביצירה אומנות ועיצוב, עיסוק שהביא לידי ביטוי את הרצון ואת היכולות שלו למצוא פתרונות לבעיות מערכתיות ועיצוביות. הוא סיים בהצטיינות את התכנית ללימודי עיצוב תעשייתי בבית הספר ללימודי תעודה, הפרויקטים המרהיבים שלו מדברים בעד עצמם.

כיצד הגעת לקורס עיצוב מוצר וכיצד התרשמת ממנו?

כל חיי עסקתי ביצירה אומנות ועיצוב, עוד בתקופת בית הספר מצאתי עצמי יותר בכיתת אומנות מאשר בשעורים אחרים, אולי גם בגלל העובדה שהתמודדתי עם קשיי למידה ושם מצאתי את היכולת שלי לבטא את עצמי. במהלך חיי עסקתי בתחומי עבודה שונים, אבל בכל מסגרת חשבתי איך אני יכול לשדרג עם איזה מוצר משלים או למצוא פתרונות לבעיות לייעול המערכת בה אני נמצא. במהלך הקורונה שיתפתי חברה במוצר שחשבתי לקדם ולפתח, אז היא המליצה לי לבדוק לימודים בתחום וככה הגעתי ללימודי התעודה.

אני חייב להגיד שהגעתי עם חששות, בהתחלה לא ידעתי לאן אני מכניס את עצמי, אבל סגל המרצים היה מדהים, ידע להכיל, להנחות ולעזור לנו לסלול לכל אחד את המסלול שלו ועזר למקסם את היכולות שלנו. בחוויה האישית שלי נחשפתי לעולם חדש, שפה חדשה  ואף פיתחתי את השפה העיצובית שלי תוך כדי התהליך.

מה היו האתגרים שאיתם התמודדת בקורס?

אחד האתגרים הוא לקבל ביקורת לחיוב ולשלילה, זה מלמד מאוד אבל גם מלחיץ, הלחץ להספיק ללמוד את כל החומר, תוך כדי יישום בדו ותלת מימד ותוך כדי שגרת החיים הכוללת עבודה, בית וזוגיות. אני חושב שההתמודדות היא מעבר למפגשים בכיתה, יש הרבה עבודה עצמית בבית או בסדנאות, הרבה להספיק בזמן קצר, עם רצף של הגשות שבועיות וציפיות לעמידה ביעדים ברמה גבוהה מאד.

פרויקטים שאתה גאה בהם ורוצה לשתף?

הפרויקט הראשון הוא אחד הפרויקטים לקורס עיצוב סדרות קטנות, FRANCLEAN (פרנקלין)- סקוץ' לניגוב כלי אוכל העשוי מליפה טבעית בצורת צב, כהומז' לקלאסיקת הילדות על פרנקלין הצב עם טאצ' קטן של משחק מלים.

הפרויקט השני הוא כמובן פרויקט הגמר שלי - ECOCOON (משמעות השם גולם אקולוגי).

גוף תאורה תקרתי אווירתי, המשלב טרריום (כלי סגור לגידול צמחיה) ומערכת ecosystem סגורה. האקוקון משלב שליטה במערכת בית חכם דרך אפליקציה במגוון מצבי תאורה והשקיית ערפל להגברת הלחות במיכל. המערכת מאפשרת גידול צמחיה בתנאים אופטימלים בקלות, כמעט ללא התערבות חיצונית, חוויה של טבע פראי בסביבה עירונית.

הפוטנציאל הטמון בECOCOON הוא אין סופי ואני רואה אותו מתפתח לכל מיני כיוונים: משתלב בכל מיני חללים כפרט בודד או במקבץ. בגדלים שונים ובמגוון חומרים וסגנונות צמחיה. "Grow Inner Light" (גדל אור פנימי) הוא בעצם משפט שמלווה את הסיפור האישי שלי במסע חיי דרך אין סוף קשיים בריכוז ולמידה עד לנקודה זו של סיום לימודי עיצוב מוצר בבית הספר ללימודי תעודה ב-HIT, מכון טכנולוגי חולון בהצטיינות.

שנתיים וחצי של לימודים שתרמו ליצירת שפה בה אני יכול לחשוף לעולם מעט מעולמי הפנימי דרך עיצוב ופיתוח מוצר. לאקוקון עיצוב בהשראת קפסולת זמן בשילוב עץ מלא ופליז, חומרים בהם רציתי לגעת במחשבה על חיבור לטבע דרך החומר מבלי לגנוב את הפוקוס מהצמחייה במרכז הגוף.

מה אתה עושה כיום ואילו שירותים אתה יכול להציע ללקוחות?

כיום אני עובד בסטודיו 770 (חנות רהיטים) בשאיפה להתקדם לעוד עבודות בתחום.

אני יכול להציע תכנון של מוצרים רבים מרמת  הסקיצה ,מודל ממוחשב (solid works) ועד יצירת אב טיפוס בחומרים שונים וכמובן להמציא ולעצב עוד המון מוצרים משלי.

מה החלום שלך?

החלום שלי הוא להמשיך לעצב את גופי התאורה שלי ואולי בהמשך להקים סטודיו קטן לליווי ופיתוח מוצרים לאחרים.

פורסם: 10/08/2023