כתבות ואירועים

קורס הכשרה ייחודי למורים להוראת 5 יח' מתמטיקה מתקיים לראשונה ב-HIT

הקורס מתקיים בבית הספר ללימודי תעודה של HIT אשר ממשיך ליזום ולהוביל שיתופי פעולה ייחודיים, ופעילותו איננה מתמקדת רק בלימודים חוץ אקדמיים אלא אף מתרחבת לפעילות קהילתית וחברתית חשובה.

ישראל אוחנוב, ראש בית הספר ללימודי תעודה HIT

ישראל אוחנוב, ראש בית הספר ללימודי תעודה: "בימים אלה הסתיים הסמסטר הראשון של תוכנית ייחודית וראשונה מסוגה כאן אצלנו של הכשרת מורים להוראת חמש יחידות מתמטיקה. התוכנית שהיא שת"פ עם מינהל החינוך של העיר חולון, בראשות אריאל קידר והיא יוזמה של נשיא HIT פרופ' אדוארד יעקובוב.

את התוכנית מובילים ד"ר דמיטרי גולדשטיין וד"ר שי גול והיא מכשירה 26 מורים מתושבי העיר חולון להוראת חמש יחידות במתמטיקה. אנו המוסד הראשון בארץ שאיננו אוניברסיטה, אשר מתקיים בו הקורס שהתקיים עד כה באוניברסיטאות בלבד, ויש כאן אמירה על מעמדו של המכון הטכנולוגי בכלל ובית הספר ללימודי תעודה בפרט. אין ספק שהקורס הזה יתרום רבות ויביא לשיפור משמעותי של הוראת המתמטיקה בבתי הספר.

בית הספר ללימודי תעודה מציע תכניות לימוד במגוון תחומי התמחות ומאפשר לסטודנטים להתמקצע בקורסים ממוקדים לשידרוג תחומי ההתמחות שלהם, או ללמוד תחום חדש.

ניתן לבחור במגוון מסלולי לימוד לתעודה: עיצוב המוצר, עיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית, עיצוב אינטראקטיב, פיתוח למידה ארגונית (הדרכה), ניהול פרויקטים, צילום, הנדסת תכנה ופיתוח אפליקציות, מכינות בעיצוב, תכניות העשרה לבתי הספר ועוד.

סגל ההוראה מונה אנשי מקצוע מומחים בתחומם: מרצים, חוקרים, אמנים ומעצבים פעילים בתחומים מגוונים, המרצים ב-HIT ובמסגרות אקדמאיות נוספות. כל המרצים הינם בעלי ניסיון עשיר ומגוון בהוראה ועשייה מקצועית בתחומם".

בועז תירוש, מנהל תוכניות הלימוד בבית הספר ללימודי תעודה HIT

בועז תירוש, מנהל תוכניות הלימוד בבית הספר מציין כי בית הספר נמצא בתנופה וכי הוא קשוב לדרישות השטח. בשנה הקרובה מתוכננת פתיחתם של קורסים חדשים בתחומים פופולאריים כמו: גיוס המונים, ניהול רשתות תקשורת ואבטחת מידע (עם הסמכה של חברת סיסקו) וקורס בנושא מציאות רבודה.

הנושאים החברתיים כמו גם התרומה לקהילה נמצאים במקום גבוה מאוד ב"אני מאמין" של בית הספר. ככזה בית הספר מעודד מאוד שיתופי פעולה חברתיים וקהילתיים ושם לו למטרה מיוחדת לשלב קהלים מודרים בחברה בפעילות המתקיימת בו. אחד משיתופי הפעולה המרגשים הן בפן המקצועי והן בפן החברתי מתקיים עם בית החולים וולפסון, ובו בני ובנות העדה האתיופית עוברים כאן מכינה לקראת לימודיהם לתפקיד אחים ואחיות מוסמכים. בקורס שנחנך לפני מספר חודשים משתתפים מעל 60 סטודנטים.

עם הפנים לקהילה ולעיר חולון, מתקיים שת"פ נוסף עם בית החולים וולפסון בעיצוב חלל של 600 מ"ר במרכז לדימות של בית החולים, בו משתתפים סטודנטים מסמסטר ב' של התוכנית לעיצוב פנים במסלול לעיצוב מסחרי.

המחלקה החדשה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, בראשות פרופ' יאיר למפל וד"ר רפאל ברכאן, יזמה יחד עם בית החולים וולפסון שת"פ נוסף של קורסים לגיל השלישי לתושבי חולון, אשר יועברו על ידי רופאים מבית החולים ומרצים של בית הספר, במגוון תחומים רלוונטיים לגילאים הללו.

"פנינו תמיד לקהילה", אומר ישראל אוחנוב. "במהלך הסגר הראשון יזם בית הספר ללימודי תעודה סדרת קורסים שעסקו בעסקים הקטנים וכללו סדנא לבעלי עסקים קטנים, חיפוש הזדמנויות תעסוקתיות וניהול נכון של העסק, בהובלת ארז גביש. הייתה היענות רבה לקורס הזה והרגשנו שאנו מסייעים ולו במעט לבעלי העסקים בתקופה הקשה הזו".

הסטודנטים הלומדים בתכניות לתעודה מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:

1. בעלי תפקידים בחברות וארגונים המגיעים ללמוד בקורסים ממוקדים לטובת שידרוג וחידוד הידע המקצועי (למשל מנהלי פרויקטים, מתכנתים או מפתחי הדרכה).
  2. אנשים שחלמו תמיד ללמוד ולעסוק בתחום מסוים, ועכשיו, לאחר שעסקו בתחומים אחרים, מחליטים לשנות קריירה או להעשיר את עצמם בתחום חדש ולומדים תוך כדי עבודה, וניהול קריירה וחיי משפחה.
  3. מועמדים ללימודי תואר בעיצוב תלמידי המכינה לעיצוב המגיעים לקבל ידע וכלים ראשונים המכינים אותם לקראת תהליך הקבלה לפקולטה לעיצוב.

פורסם: 01/02/2021