כתבות ואירועים

מובילים את המצוינות במתמטיקה בחולון

18 מורות ומורים למתמטיקה מחולון קיבלו היום (27.7.2022) תעודת סיום קורס הכשרה ייחודי להוראת 5 יח"ל במתמטיקה שהתקיים בבית הספר ללימודי תעודה ב-HIT.

18 מורות ומורים למתמטיקה מחולון קיבלו תעודת סיום קורס הכשרה ייחודי בבית הספר ללימודי תעודה ב-HIT

הקורס, אשר נועד להכשיר מורים להוראת חמש יחידות מתמטיקה, נולד ביוזמה של מינהל החינוך בעירית חולון בשיתוף HIT מכון טכנולוגי חולון ומינהל החינוך הטכנולוגי במשרד החינוך.

פרופ' אדוארד יעקובוב נשיא HIT ומומחה למתמטיקה, נענה בהתלהבות ליוזמה וציין את הקשר האמיץ ורב השנים של המכון עם עיריית חולון ואת החשיבות הרבה שהוא מייחס ללימוד מקצוע המתמטיקה. ראש עיריית חולון, מר מוטי ששון הדגיש בטקס את הקשר והמחויבות של המכון לתושבי העיר והעשייה הקהילתית שמהווה חלק בלתי נפרד מחזון המכון הטכנולוגי.

ד"ר שי גול, מרצה בפקולטה למדעים וראש התוכנית, ציין כי השתתפות HIT בתוכנית חשובה לאור העובדה כי מדובר במאמץ לאומי להכשרת מורים בתחום הזה. "כל בוגר בתוכנית יכשיר עוד כ -600 תלמידים חדשים בחמש יח"ל במתמטיקה, מה שיוביל לעלייה משמעותית. כמו כן, בחירת המכון לספק את התשתיות ואת התכנים לקורס, מעידה על כך שרואים בנו מוסד מוביל, שכן ההכשרה הזו בוצעה עד כה רק באוניברסיטאות", אמר ד"ר גול.

התוכנית עונה לצורכי התוכנית הלאומית להגברת 5 יח"ל במתמטיקה, אותה הוביל ראש המינהל הטכנולוגי במשרד החינוך, מר פארס מוהנא..

ראש מנהל החינוך בעיריית חולון, גב ' אריאלה קידר, אמרה באירוע כי היא רואה בהעמקת הוראת חמש יחידות מתמטיקה "משימת הדור". לדבריה לא צריך להיות גאון כדי ללמוד ברמה של 5 יח"ל וניתן לראות עלייה עקבית בזכאות לחמש יחידות בכל שנה מאז השקת התוכנית.

גב' אורית יקותיאל, מורה למתמטיקה, בוגרת התוכנית, בירכה בשם בוגרי הקורס ואמרה כי על אף העובדה שהשנתיים הללו היו אינטנסיביות ולא קלות, היא חשה שליחות וגאווה גדולה, להיות תושבת חולון ולקבל את ההכרה הזו.

פורסם: 27/07/2022