כתבות ואירועים

16 מלאו לנער... והוא כבר מיישם הגנת סייבר

זהו אחד מאותם סיפורי הצלחה על נער צעיר שזוהה כפוטנציאל ללמוד את אחד מהקורסים המתקדמים והמאתגרים בתעשיית הסייבר ב-HIT, בית הספר ללימודי תעודה ועשה זאת בהצלחה.

וכמה סימבולי שאת התעודה הוא קיבל ביום הולדתו ה-16.

סתיו משאל, נער בן 15 וחצי מחולון לא תאר לעצמו שההתעניינות שלו בקורס מיישם הגנת סייבר, שנועד לגילאים שאחרי צבא, יוביל אותו חצי שנה אחרי כן להיות הבוגר הראשון שמסיים את הקורס בהצלחה בגיל כה צעיר.

ישראל אוחנוב, ראש בית הספר ללימודי תעודה סיכם "בעייני זה אחד האתגרים שצלחנו בבית הספר ללימודי תעודה ואני שמח בשביל סתיו. בדיעבד, ההחלטה להכניס אותו ללימודים בקורס כה מאתגר, הייתה נכונה ואני שמח על כך".

סתיו הופנה לראשונה לפגישת ייעוץ אצל אורטל וינשטיין, מנהלת הרישום בבית הספר ללימודי תעודה HIT, שזיהתה את הפוטנציאל הגלום בנער ושלחה אותו למבדקים ללימודים במסלול "מיישם הגנת סייבר".

"עוד מהפגישה הראשונה הבחנתי בכך שסתיו הוא ילד בוגר ובשל באופן יוצא דופן ולא אופייני לגילו הצעיר. הוא עבר בהצלחה מבדק והחל ללמוד, תוך כדי שהוא משתלב בכיתה הטרוגנית עם אנשים בוגרים ממנו ובעלי ניסיון בתחום ומקבל תמיכה מלאה מבית הספר ללימודי תעודה".

דנה, אמו של סתיו, "כל אם מאמינה ביכולות של הבן שלה והאמת שבתחילה חששתי לשלוח אותו לקורס עם סטודנטים בוגרים ואנשים בעלי ניסיון.  כבר בפגישה בבית הספר ללימודי תעודה הבנתי מיד את הרצון לתמוך ולעזור לו, לא חשבתי על 'לא' כאופציה ואני שמחה על כך".

גיא, אביו של סתיו, "אני מאד גאה בילד שלי, עם זאת אני בטוח שכל זה לא היה קורה ללא התמיכה והדחיפה של כל העוסקים במלאכה בבית הספר ללימודי תעודה, באמת שאפו".

דרך אגב, באופן מקרי אך סימובלי, את תעודת "מיישם הגנת סייבר" קיבל סתיו לידיו ביום הולדתו ה- 16 בדיוק. מזל טוב כפול.

פורסם: 05/07/2019