כתבות ואירועים

כשחדשנות מדעית וטכנולוגית פוגשת את עולם ה Health tech

בית הספר ללימודי תעודה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, יחד עם חברת Synergy3DMed משיקים קורס חדש בעולמות ה Health Tech

תמונת אווירה: רופא עם סטטוסקופ בודק נתונים המוצגים על לפטופ

עולם החדשנות של רפואה המותאמת אישית המבוססת על הדפסת תלת מימד וביו-הדפסה הוא כבר הרבה מעבר לטרנד בכל הנוגע למערכת הבריאות בארץ ובעולם. ההנחה כי לא כל אדם זהה ומשכך עליו לקבל טיפול שונה בהתאם, היא כבר לא בגדר המלצה. בנוסף, הכלים הטכנולוגיים המאפשרים מתן מענה רפואי מתקדם ויעיל יותר רק הולכים ומתפתחים ואיתם הצורך באנשי פיתוח עם אוריינטציה רפואית/ ביולוגית אשר מסוגלים להתמודד עם המולטי-דיסציפלינריות הדרושה לפיתוח הכלים לרפואת המחר.

בדיוק עבור הצרכים הללו, פתח בית הספר לימודי תעודה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון בראשותו של ד"ר ישראל אוחנוב, את הקורס החדש "Health-Tech & 3D-Printing Experts Masterclass". הקורס נעשה בשיתוף חברת Synergy3DMed בהובלתו של מיקי ליברוס ועוסק בדיוק בתפר שבין עולם היזמות והחדשנות לעולם הבריאות והרפואה ודורש ידע רחב יותר ומקיף מכפי שמלמדים היום בבתי הספר לרפואה מחד גיסא, ובפקולטות לעיצוב והדפסת תלת מימד מאידך גיסא.

"כשמתייחסים למונח 'ידע רפואי' כבר לא מתכוונים רק לאותו מידע שאוחזים בו רופאים אלא גם ביכולת של הרופאים להשתמש בכלים החדשניים שיש לעולם הטכנולוגיה להציע ובכך להציע טיפול ייחודי ואישי לכל מטופל" אומר מיקי ליברוס, מנכ"ל ובעלים Synergy3DMed. "לצורך כך התפתחה תעשיית ה- Health Tech שבה יהיה יתרון רב לעובדים עם רקע מתחום הביולוגיה והרפואה".

Synergy 3DMed היא חברת בריאות דיגיטלית המציעה פתרונות כירורגיים מותאמים אישית לשיפור תוצאות המטופל. החברה עושה שימוש באמצעות הדמיה תלת מימדית והדפסה תלת מימדית מהירה או נקודתית של שתלים והתקנים ספציפיים למטופל, באמצעותם ניתן לאפשר תכנון טרום ניתוחי מדויק.

ההכשרה החדשנית מיועדת לכאלה המגיעים עם הכשרה מתחומי הביולוגיה או הרפואה ומלמדת אותם להיעזר בעולם המולטי דיסציפלינארי העיצובי, הדפסת תלת מימד וביו-הדפסה על מנת לענות ולפתור אתגרים מורכבים לרפואת המחר. "עולם הרפואה כבר שם. אנחנו רק צריכים להביא את האנשים הייחודיים אליו ולדעת לייצר בוגרים שיש להם את מנעד היכולות לפתור בעיות ואתגרים רפואיים מורכבים. זה דורש שילוב ייחודי הבין ביולוגיה, רפואה ועיצוב מבוסס הדפסת תלת מימד וזהו בדיוק הגשר אותו אנו מנסים לייצר" אומר בהתלהבות ד"ר מני קירמה, המנהל האקדמי של התכנית.

ההכשרה החדשה נעשית בשיתוף עם קלינאים מובילים מבתי החולים בישראל, מרצים ומרצות מהאקדמיה ומדריכים ומנטורים מחברות מובילות מהתעשייה.

פורסם: 04/01/2024