חדשות ואירועים

הכנס השישי לטכנולוגיות למידה התקיים ב HIT


כ 350 משתתפים מקהילת הלמידה בישראל השתתפו ביום שלם שהוקדש כולו לחקר והתנסות בטכנולוגיות ומתודולוגיות למידה. כ – 40 מומחים ואנשי מקצוע נרתמו להעביר הרצאות וסדנאות בכנס בהם נציגים של חברות טכנולוגיות מובילות כגון Google ו WIX. וכן פעילים בולטים בשוק הלמידה הישראלי המייצגים את שחקני הליבה בו: חברות תוכן, יעוץ, טכנולוגיה ויועצים מומחים.  

 

בתמונה מימין לשמאל: לילך גל, פרופ' גילה קורץ, רותם ישראל פישלזון, ד"ר ערן גל, פרופ' אדוארד יעקובוב, שמואל גולדברג, ד"ר חגית מישר-טל, פרופ' דוד שויחט


הכנס השנה כלל 18 סדנאות Hands-on  ו 7 הרצאות מליאה. הסדנאות, המהוות את ליבת הכנס, כללו לימוד והתנסות בטכנולוגיות שימושיות לפיתוח והנגשת למידה. זירת כלי פיתוח תוכן מתחדשת באופן מתמיד. 

 

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון, בדברי פתיחה


יוצרי התוכן בארגון נמצאים במצב בו יש לבחור בין עשרות כלים ושיטות למידה. בכנס שולבו סדנאות מעשיות בכלים ושיטות השכיחות בזירה היום:

  • צילום ועריכת ווידאו באמצעות המכשיר הנייד
  • פיתות תוכן מתוקשב באמצעות כלים פשוטים יחסית כגון H5P , Genially וכן מחולל האנימציה Vyond
  • פיתוח מתקדם באמצעות המחולל Storyline
  • העצמת חווית הלמידה בכיתה באמצאות מחולל אינטראקציות מרצה-לומדים 
  • עיצוב חווית למידה באמצעות חדר בריחה
  • פיתוח למידה מבוססת קבצי קול – Podcasts
  • לא שכחנו את המלך PowerPoint המהווה עדיין את המחולל השכיח בעיצוב תכנים ומסרים בארגון

 

סדנה בכנס


לצד אלו התקיימו סדנאות הממוקדות במתודולוגיה ותהליכי עבודה בפיתוח וניהול למידה: כתיבת תוכן, חשיבה עיצובית (Design Thinking), חשיבה יצירתית בפיתוח תוצרים וכן ניהול ומדידה של פרויקטי הדרכה\למידה בארגון.
את הכנס פתח דר' אייל דורון בהרצאה מרתקת על כישורי ה מאה 21 ואיך נכון להתנהל בתקופה זו (ולהישאר מאושרים). אייל התייחס גם לאופי הלמידה והלומד ממערכת החינוך ועד למידה לאורך קריירה. 

 

אורן בן אהרון, לילך גל, רותם ישראל פישלזון


ערוץ ההרצאות בכנס כלל גם הוא התייחסות רחבה לעולם התוכן בו אנו פועלים ואותו אנו כפקולטה לטכנולוגיות למידה חוקרים ומלמדים. ההרצאות כללו סיפורי מקרה (Case Studies) של פרויקט תרגום שפת Google לעברית ופיתוח קורסי מתכנתים מקוונים בישראל (המרכז לחינוך סייבר).

 

סדנה בכנס

 

כמו כן כלים פרקטיים לעיצוב מסרים וכן מודל כשירויות ייחודי שפותח בארץ (חברת שקד). שחר מור (בוגרת התואר ב HIT) ספרה על תפקיד מעצב Prototype (אב טיפוס) בחברת WIX וינאי זגורי וערן גל גם הם מאנשי המכון הטכנולוגי סיכמו בהרצאה על עתיד התחום ופיתוחים טכנולוגיים שעתידים להשפיע על כולנו בעולמות הלמידה וצריכת המדיה בכלל.

 

ד"ר ערן גל וינאי זגורי


את הכנס ארגנה כמו כל שנה הפקולטה לטכנולוגיות למידה. ההכנות לכנס נמשכות כ 7 חודשים בהם לוקחים חלק חברי צוות הליבה האמונים על תוכנית, לוגיסטיקה ומעל הכל הקניית חווית למידה מוצלחת לכול אחד מבין 350 משתתפי הכנס. על הצוות השנה נמנו (כמו כל שנה) רותם ישראל פישלזון, לילך גל, אורן בן אהרון, ינאי זגורי, ד"ר ערן גל ופרופ' גילה קורץ.

 

 

פורסם: 25.6.2019