חדשות ואירועים

מפרויקט גמר למוצר

 

תכנית משותפת לפקולטה לטכנולוגיות למידה ו-FUTURE, מרכז היזמות והחדשנות של המכון, הושקה במכון. המטרה: קידום היזמות בטכנולוגיות למידה. התכנית תלווה 7 פרויקטים נבחרים, משלבי הפיתוח הראשונים ועד להגשת הפרויקט – "מוצר גמר".

 

 

HIT חרט על דיגלו את החיבור בין אקדמיה לתעשייה ומתוך תפיסת עולם זו, המכון מכשיר סטודנטים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר תוך כדי שיתוף פעולה הדוק ומתן דגש על הדרישות המשתנות של השוק העסקי. הדוגמא האחרונה לתפיסת עולם ייחודית זו היא השקתה של תכנית "קידום יזמות בטכנולוגיות למידה". התכנית נוצרה בשיתוף פעולה בין הפקולטה לטכנולוגיות למידה (טל"מ), FUTURE - מרכז היזמות והחדשנות של המכון ושירותי הענן של אמזון (Amazon Web Services-AWS). סטודנטים מטל"מ אשר משתתפים בתוכנים לא יסתפקו בבניית פרויקט גמר אלא יקבלו את הכלים על מנת לסיים את הלימודים עם מוצר שלם התואם את צרכי השוק.

 

תחום טכנולוגיות הלמידה נמצא בנסיקה מתמדת, התחום כולל את כלל האמצעים הטכנולוגים המסיעים בהטמעת ידע ומיומנויות. התחום מצריך ראיה רחבה לצד ידע ומיומנויות מגוונות ורב תחומיות. פרויקטי הגמר של הסטודנטים בטל"מ ידועים ברמתם הגבוהה לאורך השנים ומיישמים את הידע האקדמי שרכשו הסטודנטים במהלך לימודיהם לטובת פיתוח פרויקט ייעודי "בעולם האמיתי". השנה, בשיתוף FUTURE, הושקה תכנית ייחודית אשר תיקח את הסטודנטים צעד אחד קדימה, לשלב הבא לפיתוח "מוצרי גמר" – מוצרים אשר מתאימים ומותאמים לשוק הרחב.

 

כאמור, תכנית "קידום יזמות בטכנולוגיות למידה" שהושקה, היא פרי שיתוף פעולה של פקולטת טל"מ עם FUTURE ו-AWS.
FUTURE, אשר רק עתה סיים את הסבב הראשון של תכנית האצה HandZone, הוא בעל מומחיות בהפיכת רעיונות למוצרים ברי קיימא. AWS היא חטיבה עסקית של חברת אמזון ונחשבת לבעלת שירותים מהמתקדמים בתחום שירותי מחשוב ענן. למסלול התקבלו סטודנטים אשר יקבלו בנוסף על תכנית הלימודים הקיימת של הפקולטה מפגשי העשרה בנושאי חדשנות ויזמות טכנולוגית וארגז כלים מורחב מחברת AWS. בין יעדי התכנית: הקניית ארגז כלים ליזם המתחיל, פיתוח יכולות וכישורים רכים, הקניית מיומנויות פיתוח מוצר הן בהיבט טכנולוגי והן בהיבט עסקי/יזמי תוך התחשבות בצרכי השוק ועוד.

 

 

מנהלת FUTURE, טלי מלאך בנאים, אמרה: "אנו שואפים להנגיש לסטודנטים את עולם היזמות. אנו מאמינים כי שת"פ המבוסס על העמקה והעשרת התכנים בעולם היזמות וחשיפה לכלים טכנולוגיים חדשניים, תעמיק את הידע והכישורים של הסטודנטים ותקנה להם כישורים רכים המותאמים לעולם העבודה החדש".

 

 

ינאי זגורי, מרצה ורכז פרויקטי הגמר בפקולטה לטכנולוגיות למידה, הדגיש, בחרנו לתוכנית סטודנטים ופרויקטים על פי 3 קריטריונים: בעלי פוטנציאל לשמש כמוצרים, שימוש בטכנולוגיות ומתודולוגיות חדשות וכמובן מוטיבציה - סטודנטים שהראו רצון להשקיע מעבר לפרויקט הגמר.

 

 

נאחל בהצלחה לכל הפרויקטים ונפגש בהצגת המוצרים במפגש הסיום.

 

 

פורסם: 18/02/2020