מכונת הזמן של טל"מ בבית שאן

שרה דביתטוב-מדר ושרית רוטברג, סטודנטיות מהפקולטה לטכנולוגיות למידה ב- HIT פיתחו במסגרת פרויקט הגמר שלהן משחק מבוסס מיקום עבור העמותה- "סיסמא לכל תלמיד" שפועלת בעיר בית שאן. במסגרת מדובר בפעילות לימודית שתחזק את הקשר של התלמידים בבתי הספר בעיר למקום מגוריהם ותלמד אותם באופן מהנה על ההיסטוריה המפוארת של העיר.

שרה דביתטוב-מדר ושרית רוטברג

הסטודנטיות פיתחו משחק לשימוש בטאבלטים שמותאם להפעלה בתוך המתחם של עתיקות בית שאן. במסגרת המשחק התלמידים צריכים לעזור ל"מר חפרני", ארכיאולוג בעל שם עולמי, לזכות בפרס, ע"י מענה על שאלות הקשורות למקומות שונים במתחם העתיקות. הפעילות מלווה בתחרות, המתנהלת בין קבוצות של 2-3 תלמידים.

יום הפעילות

בכל תחנה מוצג סרטון בו הם "נפגשים" עם דמות מהעבר המספרת להם על המקום. לאחר הסרטון הארכיאולוג מבקש עזרה בביצוע משימות, שעליהם לפתור. הקבוצה עם מספר השגיאות המינימלי היא המנצחת ולכן עליהם לשים לב למידע שניתן להם ולהימנע מניחוש התשובות. בתחילת שנת הלימודים המשחק הופעל על ידי מדריכי העמותה עם שתי כיתות ה בעיר בית שאן, וב- 15/5/2017 התקיים יום שיא בו השתתפו כל תלמידי כיתות ה' בעיר.

'מכונת הזמן' של בית שאן