חדשות ואירועים

אתר הדרכה חדש למרצים המלמדים מרחוק 

 

החינוך הגבוה עבר בבת אחת להוראה מרחוק ובעולם כולו מתמודדים עם האתגר. אחד ההיבטים המרכזיים של התמודדות מוצלחת הוא הכשרת הסגל האקדמי.  

לרובם לא היה ניסיון בהוראה מרחוק.

 

איך לוקחים שיעור פרונטלי והופכים אותו לשיעור מקוון? איך שומרים על רמת העניין של הסטודנטים? איך מווסתים את ההשתתפות שלהם? איך מפצלים אותם ל'חדרים' וירטואליים לעבודה בצוותים קטנים? אלו כלים עשויים לסייע בגיוון הפעילויות המקוונות? איך עושים את כל זה ושומרים על רמה אקדמית טובה?  

 


במהלך הסמסטר האחרון נוצר הרבה ידע. המרכז לקידום הוראה קיבץ את התובנות השונות, ויצר אתר שמנסה להציג את התבונה הקולקטיבית ראשית מהמכון, אבל גם מהארץ ומהעולם.  


ד"ר רונן המר, ראש המרכז לקידום ההוראה ב-HIT ומרצה בפקולטה לטכנולוגיות למידה: הרעיון היה ליצור אתר ידידותי למשתמש אשר יכלול מידע מאוד ידידותי ונגיש. בחרנו לנסות להנגיש את הידע שהצטבר במכון בסמסטר האחרון באמצעות תיעוד של  Best practices של מרצים העושים עבודה טובה בהקשר של למידה והוראה מרחוק: מרצים שמשלבים בצורה מעניינת כלים טכנולוגיים ופדגוגיים. באתר החדש מוצגות דוגמאות ראשונות של מרצים כאלו. הדוגמאות הללו של דגמי הוראה מוצלחים כוללים סרטונים מתוך השיעור עצמו, ראיון קצרצר עם המרצים ומסמך פדגוגי קצר שמציג את הרציונאל של דגם ההוראה. 


המרכז לקידום הוראה מתכוון להרחיב את היוזמה הזו של דגמי הוראה מוצלחים, ועומד לצאת בקול קורא שיזמין מרצים לשתף את כלל המרצים במכון בדברים שעובדים היטב עבורם בהוראה מרחוק.  

 

 

לימור סהר ענבר, מרצה בפקולטה לניהול טכנולוגיה ובמחלקה ללימודים רב תחומיים ומנהלת ההערכה ושיפור איכות השירות: האתר הינו תולדה של לימוד ותובנות שנאספו במהלך הסמסטר האחרון במהלכו עברנו להוראה מרחוק. מטרתו לעזור לאנשי הסגל של HIT  לשדרג ככל הניתן את ההוראה המקוונת, מתוך הבנה שהלמידה מרחוק שונה וכי יש צורך לבצע התאמות על מנת להפוך את ההוראה ואת הלמידה למיטביות. הפתרון הינו, בין היתר, לעשות שימוש במגוון של שיטות הוראה, מותאמות לתוכן ולתחום הדעת, תוך שימוש הן באמצעים טכנולוגיים והן באמצעים פדגוגיים.


לילך גל, אחראית על פיתוח טכנו-פדגוגי של הוראה מקוונת ומרצה בפקולטה לטכנולוגיות למידה, שאפיינה ועיצבה את האתר: מטרת האתר היא לחשוף אנשי סגל לאפשרויות השונות של למידה מרחוק, ללמידה א-סינכרונית, סינכרונית והיברידית. המרצים יכולים למצוא בו מידע וכלים מותאמים ורלוונטיים לאתגרים של הלמידה מרחוק.


את אתר הוראה דיגיטלית ולמידה מרחוק ניתן למצוא באתר המכון תחת תפריט לימודים ובקישור זה: https://www.hit.ac.il/sites/elearning.


תודות למיכל עמיחי ממרכז המחשבים על הפיתוח באתר המכון 
ולעמרי כהנא מצוות הפיתוח של הפקולטה לטכנולוגיות למידה על הסיוע בהפקת דגמי ההוראה

אנשי סגל, המעוניינים בסיוע בתכנון וביצוע השיעורים מרחוק, לפנות לצוות קידום ההוראה, דרך פרטי הקשר באתר.


פורסם:7/7/2020