מחקר על הוראה בצל הקורונה מהפקולטה לטכנולוגיות למידה התקבל לכנס יוקרתי

מחקרן של לילך גל ורותם ישראל-פישלזון מהפקולטה לטכנולוגיות למידה התקבל להצגה בכנס EdMedia

EdMedia הוא כנס בינלאומי ותיק ויוקרתי ובעל מוניטין מחקרי-מקצועי רב. הכנס, שמתקיים מדי שנה, עוסק בחדשנות בלמידה ומשתתפים בו מומחים רבים מהאקדמיה ומהתעשייה.
השנה, נוכח משבר הקורונה, הכנס בדומה לכנסים רבים אחרים, עבר לפורמט דיגיטלי וכן הקדיש ערוץ מיוחד לנושא אסטרטגיות הוראה בצל המשבר.

בפקולטה לטכנולוגיות למידה, היתה התגייסות מהירה להמיר את תכנית הלימודים ללמידה מרחוק תוך שילוב שיטות הוראה מגוונות ומשולבות טכנולוגיה. כחלק ממאמץ זה, פותחה סדנה א-סינכרונית ייעודית שהוטמעה בקורס "אפיון ממשק וחווית משתמש" של המרצה אורן בן-אהרון.

צילום מתוך הסדנה הא-סינכרונית שפותחה

במאמרן, תארו לילך גל ורותם ישראל-פישלזון מהפקולטה לטכנולוגיות למידה את תהליך פיתוח והעברת הסדנה, הכוללת הקלטות וידאו, סרטוני סמן ומטלה מלווה. כמו כן, הציגו נתוני מעקב אחר דפוסי הלמידה של הסטודנטים, וכן ממצאי סקר שביעות רצון ובהירות ההוראה בשילוב אמצעי הלמידה הא-סינכרוני בקרב הסטודנטים.

לילך גל היא מרצה בפקולטה לטכנולוגיות למידה ואחראית על פיתוח טכנו-פדגוגי של הוראה מקוונת במרכז לקידום ההוראה במכון. בנוסף, היא דוקטורנטית במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר אילן.

רותם ישראל-פישלזון היא מרצה בפקולטה לטכנולוגיות למידה ודוקטורנטית בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב.

פורסם: 18/06/2020