כתבות ואירועים

לומדות תכנות מגיל 10

אירוח נוסף של עמותת אליסקוד במכון טכנולוגי חולון, כחלק משיתוף פעולה מתמשך בין היחידה לקידום נשים במכון לבין עמותת אליסקוד המעודדת תלמידות ללמוד תכנות, נערכה במכון הכשרה עבור מדריכות הפרויקט.

אליסקוד הינו מיזם חברתי, ששם לו למטרה לקרב נשים למקצועות התכנות, באמצעות חשיפה לתחום ולימוד תכנות כבר מגיל 10. חשיפה של ילדים לעולם התכנות בגיל צעיר, תקנה לילדים מיומנויות רבות שישרתו אותם בעתיד ללא קשר לתחום בו יבחרו לעסוק.
העמותה בשיתוף עם מכון טכנולוגי חולון מכשירה מדריכות בכיתה י' במגמות טכנולוגיות שמכשירות ומלמדות תלמידות תכנות מכונה ברמת שפת אם. ההכשרה נמשכה יומיים, כ 40 מדריכות השתתפו בהכשרה.

ביום ההכשרה הראשון העבירה את ההרצאה שיר מסד, סטודנטית שנה ג' בטכנולוגיות למידה ומשתתפת בתכנית הנבחרות. שיר העבירה למדריכות הרצאה מעשירה ומרתקת על עמידה מול קהל והעברת מסר אפקטיבי. מדובר במיומנות חשובה מאוד עבור כל מי שעומד מול קהל.

את ההרצאה של היום השני להכשרה העבירה הדר גולן, מרצה לפיתוח קסם אישי. הדר העבירה הרצאה מקורית והומוריסטית על שיטות בלתי שגרתיות להפעלת קסם אישי בקבוצה ובכלל. איך להתאים את עצמנו לקבוצה, איך לשדר ייחודיות ולבלוט ואיך לסחוף אנשים.

אביגל שפרמן, מדריכה שהשתתפה בהכשרות מספרת: "למדתי המון והמרצה העבירה את הדברים בצורה מאוד מעניינת, הדברים בטוח יעזרו לי בעתיד. שמחתי להיות חלק מההכשרה".

היחידה לקידום נשים באקדמיה מברכת על שיתוף פעולה זה ותמשיך לשתף פעולה להנגשת מקצועות המדעים והטכנולוגיה לנשים.

פורסם: 18/10/2018