כתבות ואירועים

יום שיא עמותת אליסקוד במכון טכנולוגי חולון

200 תלמידות בי"ס יסודי הלוקחות חלק בתוכנית המשותפת של היחידה להוגנות מגדרית במכון ועמותת אליס קוד עתודה טכנולוגית לבנות, התארחו בחופשת ל"ג בעומר ביום שיא שהתקיים במכון.

שיתוף הפעולה המתמשך נעשה במטרה לחשוף ולעודד תלמידות למקצועות התכנות.
שיאו של היום היה הצגת הפרויקטים בתכנות בשפת סקראץ, עליהם עבדו במהלך השנה התלמידות בליווי הסטודנטיות במכון הלוקחות חלק בפעילות.

השנה ארחנו ביום השיא גם את תלמידי עמותת "במחשבה טובה" אשר חרטה על דגלה לקדם אוכלוסיות מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל על-ידי חיבור שלהן לאפשרויות הרבות שמציעה הטכנולוגיה. תלמידי העמותה הציגו גם הם את הפרויקטים שלהם והשתתפו בתחרות.

התלמידות התנסו בחשיבה המצאתית ובהצגת הפרויקטים שלהן מול קהל. עשרת הפרויקטים המובילים יגיעו לסיור מצטיינות בגוגל.

במהלך יום השיא התנסו התלמידות באפליקציית Treasure –HIT מערכת ליצירת משחקי "חפש את המטמון" המופעלים באמצעות סמארטפונים אשר פותחה בפקולטה לטכנולוגיות למידה.

המשחק הותאם במיוחד עבור הביקור, יצרנו, בעזרת רותם ישראל מטל"מ, משחק המאפשר הכרת המכון וחשיפה לפעילות הטכנולוגית בו, תוך כדי דגש על שאלות טריוויה העוסקות בנשים בעולם, כמו הכרת המתכנתת הראשונה ועוד.

בנות שנה ב' וג' בתכנית נהנו מפעילות חווייתית אותה ארגנו סטודנטיות מהמכון שמתנדבות באליסקוד, הסטודנטיות שלנו מתנדבות ומשמשות כמנטוריות למדריכות אליסקוד.