כתבות ואירועים

ביקור אליסקוד במכון טכנולוגי חולון

קרוב למאה תלמידות, מורים והורים גדשו את מדשאות המכון והמעבדות ביום חמישי בשבוע שעבר, כחלק מפעילות היחידה לקידום נשים במכון ועמותת 'אליסקוד- בנות לומדות תכנות', מיזם חברתי, ששם לו למטרה לקרב נשים למקצועות התכנות, באמצעות חשיפה לתחום ולימוד תכנות כבר מגיל 10.

העמותה מכשירה מדריכות בכיתה י' במגמות טכנולוגיות שמכשירות ומלמדות תלמידות מגיל 10 תכנות מכונה ברמת שפת אם.

את העמותה מנהלת נסטיה אוצ'קובסקי, מהנדסת תוכנה, "הרעיון לפרויקט נולד כאשר חיפשתי מקום מתאים בו בתי, אליסה, בת ה-10 תוכל ללמוד באופן מקצועי תכנים טכנולוגיים ולא רק. והפתרון הכי נכון היה ליצור קבוצת בנות שלומדות ביחד".

"הפעילות של אליסקוד משתלבת לגמרי בתפיסה שלנו, שחינוך למקצועות טכנולוגיים מתחיל בגיל צעיר. המכון, כמוסד מוביל בעל אוריינטציה טכנולוגית, משלים בדיוק את החוליה הנדרשת, במעבר מביה"ס היסודי לתיכון ובמשך ללימודי מדעי מחשב באקדמיה " אומרת עו"ד אורנה קופלוביץ, יועצת הנשיא לקידום נשים במכון. "אני מאמינה שככל שנשים יעסקו בתכנות בגיל צעיר יותר, נוכל להקטין את החשש ממדעי המחשב כמקצוע שנשים לא יכולות להשתלב בו ואולי להגדיל את שיעור הסטודנטיות שלנו בעתיד".

התלמידות שבחרו להגיע למכון, למרות חופשת ל"ג בעומר, נהנו מיום שיא שהפגיש אותם עם הנעשה במכון וחשף בפניהן  אפשרויות לעיסוק אקדמי ופרקטי בתכנות.

את היום פתחנו בפעילות ייחודית בשיתוף הפקולטה לטכנולוגיות למידה, הבנות התנסו באפליקציית Treasure –HIT מערכת ליצירת משחקי "חפש את המטמון" המופעלים באמצעות סמארטפונים אשר פותחה בפקולטה.

המשחק הותאם במיוחד עבור הביקור, יצרנו, בעזרת רותם ישראל מטל"מ, משחק המאפשר הכרת המכון וחשיפה לפעילות הטכנולוגית בו, תוך כדי דגש על שאלות טריוויה העוסקות בנשים בעולם, כמו הכרת המתכנתת הראשונה ועוד.

בהמשך הציגו התלמידות את הפרויקטים שלהן, עליהם עבדו במהלך השנה, בפני שופטות.

השנה התמודדו 28 פרויקטים מ-3 ערים: חולון, ראשון לציון וגדרה.

הפרויקטים המצטיינים זכו בסיור בחברת גוגל.

ביום זה השתתפה יחד עם בתה גם חני מורנו, מרצה בפקולטה לניהול טכנולוגיה. חני קידמה את הבאתו של פרויקט אליסקוד לבתי הספר בחולון.

היחידה לקידום נשים באקדמיה מברכת על שיתוף פעולה זה ותמשיך לשתף פעולה להנגשת מקצועות המדעים והטכנולוגיה לנשים.

פורסם: 15.5.2018