''הנבחרות''

פרויקטים

הרצאות העשרה לתוכנית ßetaצעירים

מגישות: מיכל ברונפמן וענבר לם צפריר


 

בימים הקשים של משבר הקורונה, כאשר רובנו נאלצים להישאר בין קירות הבית, משתתפות המחזור הרביעי של תכנית הנבחרות מיכל ברונפמן סטודנטית מהפקולטה לעיצוב וענבר לם צפריר סטודנטית לתואר שני בפקולטה לטכנולוגיות למידה, חברו לעמותת "BETA  צעירים" וסייעו להם בהפקת תכנים לצעירי העמותה ובמעבר ללמידה מרחוק.

 

 

עם תחילת משבר הקורונה נסגרו המרכזים העירוניים של צעירים ברחבי הארץ. תוכנית BETA צעירים, המפעילים מרכזי צעירים עבור אוכלוסייה בשכונות ותיקות (מצוקה) נדרשו להמשיך בפעילות ולתת מענה רציף לצעירים המתגוררים באותן השכונות.  הצורך בתמיכה ובחוסן קהילתי אף גבר, מאחר והמצב החדש יצר בלבול בנושאי הליבה שהתוכנית מספקת כמו: תעסוקה, ולימודים.

 

"בזמן ששגרת החיים השתבשה, עלה החשש שצעירים שכבר עלו על מסלול מסוים ואלו שעדיין לא, נתקעו במקום ואף נסוגו למקום נמוך יותר. לכן, התוכנית בקשה לספק לאותם צעירים, כלים פרקטיים להתמודד עם המצב ולשמור על חוסן קהילתי. כמו גם, לעזור להם לחזור ביום שאחרי הקורונה למסלול החיים. 
התוכנית פועלת באמצעות רכזים הפועלים עצמאית בכל שכונה בנפרד, ופה זיהינו אתגר נוסף שעלה במפגש שלנו עם התוכנית והוא לחזק ולתמוך באותם רכזים במעבר שלהם לפעילות באמצעי תקשורת מרוחקים עם הקהילה שלהם.

 

 

אמצעי תקשורת אלו כמו תוכנת הזום, היו חדשים יחסית לחלק מהרכזים ועל בסיס זה גם נוצר החיבור עם התוכנית, על מנת לסייע להם להכיר יותר את תוכנת הזום ולהשתמש בה באופן שוטף.
היוזמה עלתה מהצורך שזיהינו כאשר מנהלת התוכן וההדרכה, הגב' שירה קנדלר, יצרה קשר לתמיכה ברכזים ועם ההבנה שלנו שהפקת הוובינרים יוכלו לסייע מאד לפעילות התוכנית באותם הימים. על כן, החלטנו לגייס מרצים בנושאים המעניינים את הצעירים/ות ולהוביל את הפקת הוובינרים  בשיתוף פעולה עם הרכזים."

 

מטרות הפרויקט:

  • להעשיר את התוכן של תוכנית BETAצעירים במרצים מקצועיים שיספקו העשרה, השראה וכלים לפיתוח אישי.
  • לחזק את החוסן הקהילתי בזמן של חוסר ודאות ומשבר כמו גם לאפשר כלים שיסייעו לצעירים עם סיום המשבר לדוגמא, בתחומי התעסוקה והמסוגלות האישית.
  • לאפשר לרכזים להתנסות בהעברת וובינרים ומפגשים אונליין באמצעות תוכנת הזום. ללוות אותם משלב ההכנה של הוובינר ועד לסיום כל הרצאה ולסייע להם באופן אישי במה שנדרש כדי להפיק וובינר מוצלח.
  • לתת העדפה לגיוס של נשים שהן מרצות מקצועיות לפי לנושאים.

 

 

תהליך הפרויקט:

מהרגע שזיהינו את הצורך של תוכנית BETAצעירים בתגבור המפגשים אונליין בתקופת הקורונה, פעלנו במהירות על מנת לספק להם הרצאות בנושאים שונים עבור קבוצות הצעירים/ות המשתתפים/ות בתוכנית.
תוך עשרה ימים, מהרגע בו התחלנו את הקשר והיוזמה, נערכו 4 מפגשים ב-4 מרכזים ברחבי הארץ: אור עקיבא, נתניה, חדרה וירושלים. המפגשים נחלו הצלחה מסחררת, השתתפו בהם מספר רב של צעירים. ההרצאות היו מעולות. המשתתפים היו פעילים במהלכן, שאלו שאלות והשתתפו בצ'ט. הרכזים קיבלו ביטחון לקיים עוד הרצאות אונליין בפלטפורמה של הזום ושיתפו את הרכזים ומנהלי התוכנית בשביעות רצונם המלאה מהוובינרים.

 


 

העבודה על הפרויקט גרמה לי להאמין שניתן בזמן קצר, ובאמצעים מינימליים ליצור השפעה מדהימה על חייהם של אנשים. לנטוע בהם תקווה, לשמח אותם בזמנים קשים וליצור אווירה של שותפות גורל והנאה משותפת גם כשנמצאים רחוק. 
למדתי על עצמי שאני מסוגלת להסתגל במהירות למצבים חדשים, למצוא את הטוב ולייצר טוב גם כשקשה, ושכמו בצבא, אני יכולה לעבור בזריזות ללמד אחרים משהו שלפני שניה למדתי בעצמי.

 

- ענבר צפריר -

 


 

הרגשתי שההרצאות נותנות עוגן אמיתי במצב המורכב שהיה, והבנתי את החשיבות של יצירת פלטפורמות לשיתוף ידע. הופתעתי לטובה מהמהירות שבה ניתן ליצור שיתוף פעולה ולקבל תמיכה כאשר יש מטרה משותפת. כולנו התמודדנו עם אתגרים רבים שנבעו מההסגר, אך במהלך הפרויקט נחשפתי לקשיים שאוכלוסיות חלשות מתמודדות איתן בזמן משבר הקורונה - אי ודאות כלכלית וקשיים מנטאליים רבים. קיבלתי פרופורציות לגבי המשבר האישי שלי, ויש בי סיפוק אדיר שהפרויקט הזה עבר מהדף אל המציאות.

 

- מיכל ברונפמן -

 


 

פורסם: 01/07/2020

חדשות