Student.spot

רונית קפלן

בוגרת קורס צורפות

מה גרם לך לרצות לעשות את הקורס מלכתחילה? האם הגעת מהתחום או למדת אותו לפני?

אחרי צבא, רציתי ללמוד צורפות, אז וגם היום הלימודים בבצלאל ובשנקר היו מאד יקרים ולא יכולתי להרשות לעצמי. עסקתי 30 שנה בתחום התעופה והתיירות שמאד אהבתי ועדיין מאד קרוב לליבי. לפני כ-3 שנים היה מיזוג וכולנו פוטרנו. לקחתי את ההזדמנות ולאחר מחשבה, החלטתי להגשים חלום ישן.  אחותי שמעה שתמי אשד פותחת את לימודי הצורפות במכון הטכנולוגי בחולון HIT והמליצה לי בחום, הרמתי טלפון לתמי, שלא הכרתי קודם, מיד בשיחה הראשונה הרשימה אותי מאד ונרשמתי למחזור הראשון שלה ללא כל ניסיון או ידע בתחום.

מה קסם לך בקורס?

אהבתי הכל, הייתי כמו ספוג, רוצה לספוג את הכל. הצורפות הקלאסית בטכניקות שונות בהנחיית תמי אשד המקסימה שהיתה שם עבור כל התלמידות עם אהבה גדולה, חן  וסבלנות אין קץ ללמד אותנו את רזי המקצוע. דניאל רוזנטל , ראש החוג לעיצוב שלימד אותנו המון על רישום, עיצוב ועוד מלא טיפים על ראיה רחבה של עולם העיצוב. וואו כמה ידע ומקצועיות יש לו. בנוסף, למדנו "על קצה המזלג" עיצוב ממוחשב בתוכנות ריינו וסוליד . עיצוב בתוכנת הריינו זה תחום שעוד אמשיך ואפתח במסגרת פרטית.  בקורס יצאנו גם לסיורים עם תמי שתרמו מאד להבין איך דברים ניראים הלכה למעשה.

כיצד הקורס שינה לך את הקריירה?

בסיום הלימודים, אחרי הגשת הגמר, תמי עודדה אותי לקנות כמה כלים בסיסיים ולהמשיך לעסוק במסגרת פרטית. וכך היה, רכשתי, עם המון תמיכה שלה יצאתי לדרך חדשה ופתחתי לי סטודיו קטן בבית. התחלתי לאט לאט וכיום, כשנה, אני עובדת ומוכרת תכשיטים שלי. בהחלט מרגישה כמו הסבה מקצועית, קריירה חדשה, מהנה, מאתגרת ומרגשת. מאושרת מהדרך. הגשמתי חלום :)

חלום עתידי?

מבחינה מקצועית אני רואה את עצמי מובילה פרויקטים גדולים של עיצוב חדשנות. עיצוב שמגיע מתוך חיבור לתמונה רחבה של אסטרטגיה, יזמות וחדשנות.

הגשת פרויקט גמר

פורסם: 08/11/2020