Student.spot

אור רוזנבוים

בוגר קורס עיצוב פנים

 

מה גרם לך לרצות לעשות את הקורס מלכתחילה?

מגיל צעיר יצא לי לבנות חפצים מכל מיני חומרים שמחזרתי, ורציתי לשלב בין תחום העיצוב התעשייתי לתחום האדריכלות שאני מתעניין בו ויותר מודע אליו בשנים האחרונות.
גדלתי בבית בו אמא היתה שרטטת של מערכות כיבוי במשך שנים, אני זוכר את לוח השרטוטים מביקוריי במפעל בילדות, וזה נתן לי זריקת מוטיבציה. בטיול לפני מספר שנים ביקרתי בקובה והרגשתי כאילו המון דברים די מגניבים מהעבר קפאו שם, ויש להם שימוש עיצובי גם כיום ואולי אפשר להביא אותם חזרה לקדמת הבמה.

 

האם הגעת מהתחום או למדת אותו לפני?

למדתי הנדסת חשמל ופיסיקה ואני עובד במחלקת פיתוח בהייטק כמהנדס חשמל, אז מבחינתי ליצור מוצר מדוייק ומתוכנן היטב תחת לחץ, עם תשומת לב לפרטים וללקוחות זה לא דבר זר. ההקבלה הזו קיימת בעיצוב ולכן זה היה טבעי עבורי שארצה ללמוד את התחום ולעסוק בו.

 

מה אהבת בקורס?

אהבתי בקורס את החיבור של התיאוריה למציאות, להבין שבעצם מאחורי כמעט כל חלל פנים ומבנה יש קונספט עיצובי והשראה שנתנה למתכנן וללקוח להגשים את החלום שלו.
אהבתי את הקורס של הרישום הידני, העבודה המעשית בסטודיו והכרת כלי שרטוט ממוחשב בתלת מימד שנתן לי את האפשרות הנוספת "להרגיש" את המעבר מהתיאוריה למציאות. בקורס יש דגש על קיימות ושימוש בחומרים עם תכונות מיוחדות וחשיפה לפרויקטים אדריכליים שזה המוטו שלהם.
הערך מוסף הבולט בקורס הוא סט הכלים המסודר שקיבלתי לעיצוב חלל פנים וחוץ שמלווה אותי בכל פרויקט הקשור לעיצוב וכמובן הניסיון ונטוורקינג המשמעותיים במקצוע.
עד היום ידעתי להגיד אולי מה "לא" מתאים, עכשיו אוכל לשים את האצבע על מה מתאים.
המרצים בקורס מעולים, עשינו לא מעט סיורים במתחמי עיצוב ובחנויות וקבוצת הסטודנטים שלנו מגובשת עם קשרים הנמשכים עד היום.

 

 

 

מה היו הקשיים שאיתם התמודדת בקורס?

"להוריד הילוך" , בעצם להבין שחלק מתהליך זה לוותר על תוצרים מסוימים שהגעת אליהם כחלק מהדרך אבל לא תמיד נכון לשלב אותם במוצר הסופי.
עוד נושא שאיתו התמודדתי הוא הרגישות לרעש. אני סובל בעשור האחרון מרגישות לרעש באוזניים, אז היה לי מאתגר לפעמים להשתתף בהרצאות. לקחתי את תחום ההנגשה שקרוב לליבי צעד אחד קדימה, כאשר בסמסטר הראשון עיצבנו דירה עבור זוג, ותכננתי דירה מרווחת עבור זוג חברים שהאישה סובלת מנכות. התכנון ענה על שני צרכים: נגישות עבור האישה ויצירת מרחב אישי שיענה על צרכים עיצוביים לבני הזוג ולאורחים. 
אני ממשיך לצבור ניסיון כיום עם תכנון אקוסטי חכם ובית חכם- נושאים שמאוד רלוונטיים לנו כיום ומאפשרים לנו להרגיש יותר נעים בבית שלנו.

 

כיצד הקורס שינה לך את החיים/הקריירה?

ללא ספק נחשפתי לזווית הסתכלות נוספת לעיצוב תעשייתי למשל ולצילום, היום אני מוצא את עצמי מתלהב ונוסע במיוחד בכדי לראות מבנים או תערוכות שקשורות לתחום, לא תתפסו אותי בלי מחברת סקאצ'ינג בתיק. בעצם קורה לי לא מעט שאני מעכב קבוצת חברים ליד מבנה ברחוב שמאד עניין אותי.

 

למי היית ממליץ על הקורס?

הייתי ממליץ על הקורס למי שאוהב עיצוב ורוצה לעסוק בתחומים שבין עיצוב פנים ועד לאדריכלות, למי שמעוניין לשלב את העבודה עם הלימודים במסגרת של לימודי תעודה פרקטיים.

 

מה אתה עושה היום ואילו שירותים אתה יכול להציע ללקוחות?

היום אני עדיין עובד כמהנדס חשמל, אם כי לאחרונה עיצבתי את הדירה הפרטית שלי שהגיעה עם כל המגבלות של "מחיר למשתכן" וכבר היום יש לי ראייה ממוקדת ואת היכולת להוסיף פריטים לחלל הפנימי שימקסמו אותו ויתנו לו אפקט של "וואו". בנוסף, הייתי שותף לפרויקט מסחרי מורכב ובהום סטיילינג עבור מכרים.

 

 

 

מה החלום שלך?

להמשיך להתפתח ולהיות אחראי על תכנון מאתגר של חלל או מבנה מורכב, ליהנות מפירות העיצוב, בין אם זה פריט שבניתי או טיפ שנתתי ללקוח או כל פרויקט אחר.
יש במקצוע הזה סיפוק גדול לראות בשטח את הפרוייקט שלך תורם לאנשים ולסביבה במשך שנים. תחום האדריכלות מאוד קורץ לי ואני חושב שאמצא את עצמי שם במקביל להנדסה.

 

ספר על פרויקט שעשית במהלך או בסוף הקורס

בסמסטר של החלל המסחרי עיצבתי חנות לכל המשפחה למכירת מודלים להרכבה כולל גלריה עבור סדנא וחוגים תחרותיים. המיקום שלה היה במתחם התחנה ההיסטורי בת"א. בחנות עצמה היו שתי ממגורות תת קרקעיות ששימשו מפעל למרצפות והשתמשתי באלמנט האנכי שלהן כדי להוסיף לתחושה כאילו המבקר נמצא במודל וחווה את הפירוק וההרכבה על בשרו.

 

 

 

בפרויקט הגמר עיצבתי פנטהאוז בן 3 קומות של לקוח אמיתי הצופה לים, כך שהוא ירגיש את החוץ גם בבית. בפרויקט הכנסתי אלמנט של גרם מדרגות הנראה כמו חללית, שמאכסן 8000 ספרים, לדרישת הלקוח.

 

 

 

 

 

פורסם: 20/10/2020