Student.spot

ענבל ברון דיין

בוגרת קורס עיצוב אינטראקטיב

בת 46, נשואה+3

 

מה גרם לך לרצות לעשות את קורס בעיצוב אינטראקטיב?

וואו... מספר גורמים, הגעתי מתחום העיצוב, אני מעצבת אופנה. עוד כילדה הייתי מציירת להנאתי איורי אופנה והיה לי ברור שלשם אני הולכת. בתיכון הייתי במגמת עיצוב אופנה, אחרי הצבא המשכתי למכללת ״שנקר״ למגמת עיצוב אופנה, סיימתי את לימודיי בהצטיינות. מיד בסיום הלימודים, התחלתי לעבוד כמעצבת אופנה בחברת "TNT", חברת בת של ״הוניגמן״, עבדתי בחברה 18שנה. מאד נהניתי, אך במהלך השנים הרגשתי שאני רוצה שינוי, להתקדם, להתרענן, לראות ולעשות עוד דברים ושאהנה לעשותם.
הפחד של לעשות שינוי ולצאת מאזור הנוחות שלי, שיתק אותי. 
לפני שנתיים מקום עבודתי נסגר ולמרות שזה היה קשה ועצוב, הבנתי שזאת ההזדמנות שלי לעשות את השינוי שכל כך רציתי. ידעתי שאם אעשה שינוי, הוא עדיין יהיה בתחום העיצוב.
התחלתי להתעניין, לבדוק ולשאול איזה תחום מושך אותי?, במה ארצה להתעסק? מה אני אוהבת בעולם העיצוב?
תמיד אהבתי ונמשכתי, במהלך עבודתי בעיצוב אופנה, לעולם הגרפיקה, טיפוגרפיה, לוגואים, דימויים, צבעים, סלוגנים ושילובם בדגמים שאני מעצבת.
כמעצבת אופנה עבדתי עם תוכנות גרפיות כמו: אילוסטרייטור ופוטושופ. מחשבים ותוכנות גרפיות אני מאד אוהבת והשילוב של התוכנות ועיצוב זה בדיוק בשבילי!
רציתי להתקדם לתחום המדיה והדיגיטל, זה העתיד ורציתי להיות שם, להיות מעצבת אינטראקטיב UI UX. מברורים שעשיתי הבנתי ש-HIT זה המקום שמומלץ ללמוד בו את הקורס עיצוב אינטראקטיב UI UX בלימודי תעודה, ששם יש את מיטב המנחים שיכולים לתת לי את הכלים הנכונים והטובים ביותר. נרשמתי ל-HIT ובמקביל לתחילת הקורס התקבלתי לעבודה חדשה כמעצבת אופנה.

 

מה את יכולה לספר לנו על סגל המרצים?

המרצים מדהימים.
עינב אלמקייס, דור הרשקוביץ, דויד שמש אופנהיים ואמיר פרץ, למדתי מהם המון. עם כל זה שהגעתי מעולם העיצוב וחשבתי שאני מאד יצירתית, הבנתי שתמיד אפשר ״לצאת מהקופסא״ עוד קצת, להסתכל על דברים בדרך נוספת, הם ממש פתחו לי את הראש, העבירו את הידע העצום שלהם בתחום, נתנו לי כלים, הקשיבו, ייעצו, עודדו, לימדו שיש כללים מסוימים בתחום, ויחד עם זאת ניתן ״לפרוץ״ את הכללים, כל עוד זה משרת את המטרה, ממש אהבתי את זה. משפט שאימצתי והמנחים חזרו עליו כמה וכמה פעמים בקורסים השונים ״אל תתאהב/י בעבודות שלך״ - זה משפט כל כך נכון, במהלך הקורסים השונים הצגנו את התקדמות העבודות שלנו במקרן בפני כל הכיתה והמנחה, הם העבירו משוב על העבודה על מנת שנוכל ללמוד מהמשוב, לתקן ולשפר לקראת ההגשה הסופית של אותו הקורס, מעין תהליך של ״לפתוח את העיניים״ ואנחנו באים לרוב עם עבודה שאנחנו מאד אוהבים ואז מקבלים הערות והארות, ולפעמים קשה לך לקבל, כי אתה מאד אוהב את העבודה שעשית וברגע שאתה מבין שבאת ללמוד וזאת דרך למידה מאד חשובה, נכונה וטובה אתה אומר לעצמך "אוקיי, נכון, אני אוהבת את העבודה שעשיתי, אבל אם קיבלתי משוב מסוים ויחד עם זה שאני מאד אוהבת את העבודה שעשיתי, על מנת שהעבודה תהיה טובה יותר, אני אקשיב, אנסה..." ואכן התוצרים השתפרו. צריך לשמור על ראש פתוח ולקבל ביקורת, על מנת להגיע לתוצאות טובות יותר.
המרצים שלי היו זמינים לכל שאלה והתייעצות במהלך הקורס, גם בשעות הפנאי שלהם, הרגשתי כמה היה להם חשוב שנצליח. זו הזדמנות נהדרת להודות להם שוב.

 

מהו הערך המוסף שקיבלתי מהקורס מלבד תוכן?

אני בנאדם דיי ביישן, היה לי קשה לעמוד ולדבר מול המנחה ותלמידי הכיתה ולהציג את הפרויקט שלי, במיוחד בהגשות הסופיות עם מבקרים אורחים, הבטן הייתה מתהפכת לי, הלב שלי דפק במהירות. עם הזמן זה נעשה קל יותר, הבנתי כמה זה חשוב להמשך ל״חיים האמיתיים״, כמה חשוב השילוב של פרויקט טוב עם הגשה/הסבר שלי, כמה זה יכול לעזור בשיווק נכון של הפרויקט שעבדתי עליו כל כך הרבה. ההגשות שעברתי תרמו לי מאד לביטחון העצמי ולהתגבר על הפחד הזה שלי, של לעמוד ולדבר מול קהל.

 

מה היו הקשיים שאיתם התמודדת בקורס?

היה לא פשוט לשלב בין בית עם שלושה ילדים, עבודה חדשה במשרה מלאה והקורס (פעמיים בשבוע בערב ולא מעט שיעורי בית). מאד רציתי והשתדלתי להשקיע ולתת מעצמי לטובת הלימודים בקורס, לשבת כמו שצריך על השיעורים, העבודות וההגשות, היה לי ממש כיף ורציתי להצליח במיוחד שאני יודעת שבזה אני רוצה לעסוק. כמו כן יש את העבודה החדשה שגם בה אני צריכה להשקיע וכמובן להשקיע בילדים ובבית, הייתי צריכה לחלק את הזמנים, ישבתי עד שעות מאוחרות להכין שיעורי בית בזמן שהילדים ישנים.
ובהקשר לקושי, במהלך קורס עיצוב ממשק בהנחיית דור הרשקוביץ, היה עלינו למצוא בעיה מחיי היומיום ולמצוא לה פתרון ע״י ממשק כל ממשק שנבחר. לקחתי בעיה אמיתית שלי, הבעיה שלי הייתה למצוא את הזמן בלתכנן מה לבשל לילדים לשישבת ובמהלך השבוע, להכין רשימת קניות וכל זה גם אם אני לא בבית וקלסר המתכונים שאספתי לא איתי ואני רוצה לבחור מה אבשל ולהמשיך מהעבודה לקניות וה״אין לי זמן״ הזה, היה קשה!
הפתרון שלי- אפליקציה שנקראת "My CookBook"
ע״י האפליקציה אני סורקת ואוספת לי את המתכונים שלי שאספתי או קיבלתי ויוצרת לי ספר מתכונים שלי שנמצא תמיד איתי, האפליקציה סורקת לי מתכונים מהרשת ומציעה לי את המתכונים המתאימים לי ע״י פרופיל שהגדרתי בהרשמה, האפליקציה יוצרת לי רשימת קניות וניתן לבשל בעזרתה.
האפליקציה הזאת נולדה מתוך זה שאני באמת צריכה אותה היא הייתה ממש מקלה עלי וחוסכת לי המון זמן בתקופה העמוסה, אבל הכיפית הזאת.

 

למי היית ממליצה על הקורס?

הייתי ממליצה על הקורס לכל מי שאוהב לאתגר את עצמו ויכול ורוצה לשלב בין עיצוב גרפי, יצירת חוויית משתמש נכונה ותוכנות גרפיות, למי שרוצה לעסוק בגרפיקה למדיה או לפרינט, למישהו בתחילת דרכו שכל זה קוסם לו, גם אם לא בא מרקע של עיצוב ורוצה לעסוק בזה, או למישהו כמוני שרוצה לעשות הסבה מקצועית, גם אם זה לא בתחילת דרכו.

 

מה את עושה היום?

בזמן קורונה, אני בבית כתומכת זום.
פוטרתי מעבודתי (קיצוצים), עקב מגפת הקורונה בסוף אוגוסט, בדיוק שסיימתי את הקורס. החלטתי לקחת חופש, במיוחד שהבן הקטן התחיל כיתה א׳, אמרתי לעצמי שאנשום קצת מהשנתיים האינטנסיביות שעברתי ואחרי החגים אכין קורות חיים, אסדר את התיק עבודות ואתחיל לחפש עבודה כמעצבת אינטראקטיב UI UX.
בינתיים נכנסנו לסגר והפכתי להיות תומכת זום, מורה פרטית ואימא במשרה מלאה. במהלך הלימודים התאהבתי במקצוע ואני חושבת שכשאתחיל לעבוד יהיה לי המון מה להציע ולתת, אם זה מקצועיות, חריצות, אהבה לתחום והומור.

 

האם יש פרויקט שהיית רוצה לשתף, שעשית במהלך או סוף הקורס?

הייתי שמחה לשתף מספר פרויקטים שאני מאד אוהבת וגאה בהם, אשתף שלושה מהם:

 

פרויקט גמר- בהנחיית אמיר פרץ
 "LIV.IN" – אפליקציה חברתית קהילתית לניהול הבניין, המחברת בינך (הדייר) לבין דיירי הבניין, השכונה והעסקים בשכונה
המסך הראשי הוא בעצם מסך פיד, ניתן לבחור אם אתה רוצה לראות את פיד הבניין, או את הפיד השכונתי. בפיד ניתן לעלות פוסטים, חוויות משותפות, תמונות, לשתף מחשבות ולכתוב הודעות.
בעזרת האפליקציה ניתן לשלם וועד בית, לקבל הודעות מהוועד הנוגעות לענייני הבניין, להצביע בנושא מסוים שהוועד מעלה ולראות את התוצאות, לראות מי גר בכל קומה או בבניינים בשכונה, לכתוב הודעות אישיות בצ׳אט, להזמין את חדר האירועים בבניין, להזמין תור לחדר כושר ומילוי הצהרת בריאות, ניתן לפרסם מכירה/השכרה, לראות נותני שירות בשכונה, לראות איזה עסקים יש סביבך, המלצות ושיתוף.
ההשראה שלי הייתה פוסטרים גרפים, סלוגן טי שירטס ואיורים ידניים בקו שחור, קצת ברחתי מהכללים, מהכפתורים והאייקונים הסימטריים שיש באפליקציות והכנסתי כפתורים א- סימטריים, אייקונים שבורים וא-סימטריים בציור ידני, עימודים א- סימטריים, אבל הכל עבד יחד ועדיין נראה נקי ומסודר. 
הצבעים העיקריים שבחרתי הם צהוב, שחור ולבן ונגיעות של אפורים. היה לי מאד חשוב להכניס הומור ואנימציות לאפליקציה שמעבר לשימוש בה, יהיה למשתמש כיף להסתכל על המסכים ושיהיה לו נעים להיכנס לאפליקציה ולהשתמש בה עוד ועוד. בנוסף לאפליקציה הכנתי פוסטרים לפרסום והורדת האפליקציה וכן פרסום לדיגיטל להורדת האפליקציה וסדרת מוקאפים להמחשה. מאד נהניתי לעבוד ולעבור את התהליך ולראות איך הכל נבנה ומתחבר.

 

 

 


קורס מיתוג- בהנחיית אמיר פרץ
".CHROM" – אתר אופנה
אתר אופנה לקנייה אונליין, ".CHROM" מותג אופנה שהמצאתי, הגדרתי מי החברה, מי הלקוח, מה היא מוכרת, טווח מחירים וכו׳. במהלך הקורס עיצבתי לוגו לחברה המתאים למאפייני והגדרות החברה, בחרתי בפונטים המתאימים ועיצבתי 4 מסכים (מסך הבית, מסך קולקציה, מסך פריט ואודות) בהתאם לאפיון שעשיתי לחברה, תוך שמירה על חוויית משתמש נכונה, בנוסף עיצבתי פוסטרים לפרסום האתר.
זה פרויקט שאני מאד אוהבת, הוא קצת אחר, גם פה ברחתי קצת מהכללים ״שיחקתי״ ו״בילגנתי״, שילבתי תמונות עם טיפוגרפיה באופן א-סימטרי, אך עדיין הכל נראה הרמוני ועובד טוב ביחד.

 


קורס ממשק מתקדם- בהנחיית דור הרשקוביץ
".KELIM" – אתר קניות אונליין למוצרים לבית

גם פה הגדרתי מי החברה, מי הלקוח, מה היא מוכרת, טווח מחירים ועוד. הדגש בקורס היה על חווית משתמש נכונה, עיצוב בהתאם לאופי החברה, לוגו, ושימוש בפונטים מתאימים. עיצבתי מסך פריט, מסך לסל קניות, מסך סליקה, מסך תשלום ודף נחיתה לפרסום האתר. גם כאן היה חשוב לי להכניס את ההומור, שברוב עבודותיי נכנס לו, ועיצבתי מסכים מאד נקיים וברורים וההומור בעצם נכנס בהצגת הפריט, צילמתי את הפריט בכמה אופנים, על מנת שיוכל להעביר ולהמחיש גם את גודלו ועיצובו ללקוח, בצורה הומוריסטית ויצרתי גיפים. וכן דף נחיתה הבנוי מגיף שיצרתי עם קורטוב הומור.

 

 

 

מה החלום שלך?

הייתי מאד שמחה לעבוד בהייטק, שאגיע לעבודה בשמחה, אהנה, אשאב סיפוק מהעבודה ואגשים את עצמי. הייתי רוצה שייתנו לי את ההזדמנות הזאת ויקבלו אותי לעבודה על מנת שאביא לידי ביטוי את יכולותיי, כישוריי ואצבור ניסיון.

 

 

 

 

פורסם: 12/11/2020