כתבות ואירועים

טרנדים בעיצוב פנים לשנת 2023


לפני כארבעה חודשים עם כניסתינו לעשור השלישי של המילניום החדש בעולם ובפרט בישראל נראה שלא יכולנו לחזות את ההשפעות המכריעות שיהיו לאירועים מסוימים על המציאות של כולנו.


מ"הפוסט קורונה" שמסתובבת בנינו ושעדיין נוכחת בחלק נכבד מהמגמות בחיינו, משבר האקלים, הנושאים החברתיים, חיים בריאים יותר, עולם התעסוקה שמשנה את פניו ומעל הכל- האחריות האישית של הפרט והאינדיבידואל על המתרחש בעולמנו.


כמו בכל תחומי העיצוב, גם בעיצוב פנים מגוון טרנדים ישפיעו על העיצובים ב- 2023.

תמונת אווירה


שימוש בצבעים חזקים ונועזים - מסתמנת מגמה לשימוש בצבעים במנעד רחב מגוונים חזקים נועזים מתוחכמים ועשירים עד לבהירים ופסטליים - מגווני אדמה מעושנים מעט (חום, טרקוטה), דרך זהובים ועד גווני ירוק וכחול, שיעבוד מצוין גם עם אלמנטים בזהב, נחושת, עץ, בטון, וברזל. יש רצון להביא יותר "חיים" לחללים. בנוסף, יש לציין שמגמת הצבעים המשתנים בהתאם לזמן, למקום ולמצב הרוח של האנשים שעוברים בחלל ובכלל, מסתמנת בפוטציאל גבוהה להיות פופולרית בשנה הקרובה. השילוב של מרקמים וצבעים משמש כפתרון ליצירת חללים מעניינים ומרתקים. זה עשוי לכלול שימוש בתצורות גיאומטריות ובאפקטים של צבעים עם שילוב של חומרים טקסטורליים ותבניות שחוזרות על עצמן ("פאטרן")


עיצוב מתוחכם - עם התקדמות הטכנולוגיות והאמצעים החכמים, יתכנו עיצובים עם יותר אינטגרציה של טכנולוגיות חדשות וחכמות. כך יוכלו להיות חדרי עבודה שיעוצבו במטרה לשפר את בריאות העובדים ולהציע פתרונות מתאימים לרצונות של עובדים וליעילות העבודה. השילוב המתאים של אור וצל לדוגמה יכול לייצר בחלל תחושת ביתיות ואווירה נעימה, על ידי שימוש במערכות תאורה חכמות ובשימוש בתאורת LED ליצירת אפקטיי אור ייחודיים.

תמונת אווירה


פיתוח חללי עבודה ירוקים - עם התחושה הגוברת של אחריות סביבתית ומודעות לשמירה על הסביבה, עולם עיצוב הפנים יעמוד באתגר ליצור חללי עבודה ירוקים יותר. זה כולל שימוש בחומרים טבעיים וממוחזרים, מערכות אנרגיה מתחדשת ומערכות חסכון במים ובאנרגיה.


חיבור עם הטבע - עיצובים עתידיים ידעו לחבר את החלל הפנימי לחלל החיצוני ולאפשר תצפיות וגישה לטבע ולאור היום. זה יכול לכלול שימוש בחלונות גדולים ומערכות גינון אמנותיות בפנים ובחוץ. עיצוב בכלל ועיצוב פנים בפרט יכול להתמקד בשימוש בחומרים טבעיים ובטכנולוגיות חכמות המקדמות את הסביבה והפחתת הפגיעה האנושית בסביבה. השימוש בחומרים טבעיים כמו עור, עץ, וסלעים וחומרי בניין חכמים כמו זכוכית חכמה וחומרי עמידות בפני זיהום עוזרים ליצור חוויית עומק ומגע יותר משמעותי עם הטבע.


פוקוס על בריאות ומצב נפשי - עם סיום מגפת קורונה, המודעות לבריאות ולמצב הנפשי שלנו עלתה והיום גם עולם העיצוב שם עליה דגש. לפיכך עיצובים של מרחבי עבודה יעוצבו בצורה שתשפר את הבריאות ומצבו הנפשי של העובד: שימוש בצמחייה, תאורת יום טבעית, צבעים וכו'.

תמונת אווירה


עיצובים מודולריים וגמישים - ישנה מגמה לעיצובים מודולריים וגמישים שיאפשרו למשתמשים להתאים את החלל לצרכיהם המשתנים. הכוונה לשימוש בפתרונות טכנולוגיים חדשניים כגון חומרי גלם חכמים ומתכת משולבת עם חומרי גלם אחרים. כמו כן, ניתן יהיה להשתמש במערכות פתיחה וסגירה אוטומטיות, שיכולות לכוון את החלל לפי הצרכים של המשתמש. פיתוח חללי עבודה משולבים הוא טרנד שמתפתח כל הזמן, והוא מאפשר למשתמשים לעבוד מכל מקום ובכל זמן. זה כולל שימוש בטכנולוגיות כמו תקשורת ענן, חדרי וידאו וטכנולוגיות אחרות המסייעות לעבוד מרחוק בצורה יעילה ובטוחה. מאחר וטרנדים בעיצוב פנים תלויים בתחום ובאזור גיאוגרפי, העיצוב הספציפי לכל מקום עבודה יכול להשתנות בהתאם לתרבות, לאופי העסקי ולמטרות השימוש.


עיצובים מודגשים ורבי סגנון (אקלקטיים) - הלבשת הבית בבדים, טקסטילים ושטיחים מודגשים ומעוצבים על מנת להוסיף עניין ועומק לחלל. מסתמנת מגמה יותר נוכחת, גיאומטרית ומופשטת גם בטקסטורות ובהדפסים. אולי אף נטיה ל"אובר דיזיין" מגמה שהיא גם קרקע נוחה להרבה יצירתיות והבעה אישית בעיצובי סביבות המגורים, הבילוי והעבודה.


לסיכום, נראה שמרוץ החיים נמצא פעמים רבות בחיינו על אוטומט והתחושה כעת היא יותר של האינדיבידואל, הרצונות והביטיים האישיים, קבלת האחר, הקשבה, יותר אוטנטיות, כנות ואמת - משהו חדש!


נכתב על ידי בעז תירוש סלה, מנהל תכניות הלימוד וראש מסלול עיצוב פנים בית הספר ללימודי תעודה HIT.



פורסם: 18/04/2023