כתבות ואירועים

מרכז סייבר חדשני ב-HIT

אחת המילים החמות ביותר בעשור האחרון היא "סייבר". כל מדינה כל ארגון וכל אזרח זקוקים להגנת סייבר שכן כולנו נמצאים למעשה תחת איומים יומיומיים לקיומנו הפיזי או הכלכלי. מטה הסייבר ורשות הסייבר החדשים בישראל גיבשו רגולוציה שמגדירה את מקצועות הגנת הסייבר. בהתאם לכך מוקם בימים אלה בית הספר לסייבר במכון הטכנולוגי במסגרת בית הספר ללימודי תעודה ויתחיל בפעילות בקורס הראשון שיפתח באמצע מרץ בשם "קורס מיישם הגנת סייבר".

ד"ר הראל מנשרי, ראש תחום הסייבר במכון הטכנולוגי חולון HIT נבחר לעמוד בראש בית הספר. "זו הפעם הראשונה שבה נפתח בית ספר אשר יעניק הכשרה מעשית בסייבר במסגרת של מוסד אקדמי. באקדמיה עוסקים בלימודים תיאורטיים בלבד אך כשמדברים על סייבר אנו רוצים אנשים שייכנסו לארגון עם היכרות טובה של עולם התוכן ויהיו גם בעלי ניסיון.

מדובר במרכז סייבר ייחודי אשר יהיה בין מרכזי הסייבר המתוחכמים ביותר באקדמיה בישראל" - מסביר ד"ר מנשרי. המרכז נבנה בשיתוף הות"ת וללא סיוע של מטה הסייבר הלאומי.

מדינת ישראל כמו גם שאר מדינות העולם המודרני נמצאים במרחב הזה המאפשר בין שאר הדברים היפים גם עשייה רעה מאוד, של גורמים שונים ביניהם ארגוני טרור ופשע ועד גורמי מודיעין של מדינות ומעצמות בעלי יכולת לפגוע בישראל. הוא מסביר.

על סגל ההוראה בבית הספר נמנים עם שני מרצים ,בוגרי מערכת הביטחון בעלי ותק בתעשייה ומתמחים בבניית מערכות גדולות.

עדי כהן סימן טוב, מנהלת תכניות הלימוד והשיווק אמרה כי ב-HIT נפתח מרכז חדשני וייחודי מסוגו אשר יהיה חוד החנית בהוראת תחומי הסייבר, בנוסף לתכנים המקצועיים אשר ילמדו במסגרת ביה"ס לסייבר, מוקם כאן בימים אלו סימולטור סייבר מתקדם אשר יאפשר ללומדים לתרגל תרחישי הגנה ומתקפה בין גופים עסקיים, ארגונים ומדינות.