כתבות ואירועים

קורס גרפולוגיה מעשית | ראיון עם מיטל גולן, רכזת ומנחת הקורס

מיטל גולן רכזת ומנחת הקורס  גרפולוגיה מעשית
מיטל היא גרפולוגית מוסמכת מטעם האגודה האמריקאית לגרפולוגיה (AAHA) וחברת הנהלה ב'מרכז הישראלי לגרפולוגיה'. בעלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח, התמקדות בניהול משאבי אנוש מאוניברסיטת בן גוריון. בעלת ניסיון רב בהוראת הגרפולוגיה ובהעברת הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ. בעלת ניסיון רב באבחון, מיון וגיוס עובדים. מתמחה במתן ייעוץ למעסיקים בשלבי השמה, בהכוונה מקצועית ליחידים, התאמה עסקית ועוד.

התכנית ללימודי גרפולוגיה מעשית של HIT בית הספר ללימודי תעודה
בסדרה מרתקת של סרטונים על גרפולוגיה עם הגרפולוגית מיטל גולן:

מהי גרפולוגיה וכיצד היא עוזרת באבחון ציורי ילדים

ניתוח מצב נפשי באמצעות גרפולוגיה ופברוק כתב יד

למה משמש אבחון גרפולוגי והאם כתב יד מושפע ממצב נפשי

אבחונים מיסטיים מול גרפולוגיה

מידע מקדים על אנשים באמצעות גרפולוגיה וגרפולוגיה בזוגיות

בחינות ההסמכה לגרפולוגיה

מהי  גרפולוגיה?

גרפולוגיה זה בעצם תורת כתב היד. יש לנו כתב יד, כל אחד כותב ומשאיר את החותם האישי שלו על הדף. באמצעות בדיקה של סימני הכתב וטיפוסי האופי אותם אנו לומדים בלימודים, אנחנו יודעים לאבחן את אישיות האדם.

מה הקשר בין גרפולוגיה ופענח ציורי ילדים?

פענוח ציורי ילדים מתבסס בעצם גם על גרפולוגיה. סימנים גרפולוגים, תנועה, לחץ של הקו בציור, ארגון וצורות. לכן מתבססים בעצם על גרפולוגיה ובנוסף משתמשים בפסיכולוגיה כדי לקבל מכלול של מידע לאבחון ציור הילדים. אבחון לציורי ילדים לומדים במסגרת לימודי גרפולוגיה.

האם ניתן לזהות מצוקה נפשית על ידי ניתוח גרפולוגי?

כן, ניתן לזהות מצוקה נפשית על ידי ניתוח גרפולוגי בכל גיל, כולל בגיל הנעורים, למרות שבגיל הנעורים כתב היד לא מעוצב באופן סופי, אבל אפשר עדיין לזהות סימני מצוקה בכל שלב אצל ילדים, אצל מבוגרים. יש מספר סימנים מאד בולטים לכך, אנחנו יכולים למשל לראות שאות עולה על אות, ממש אותיות שעולות אחת על השניה והמרווחים בין המילים מאד גדולים – זה למשל מעיד על מצוקה אצל אותו אדם. אנחנו יכולים להבחין בסימנים המשתנים בכתב יד בעקבות מצב רוח או מצב נפשי, למשל בעקבות עייפות או דכדוך, יחד עם זאת תמיד נוכל לאבחן ולראות את החלקים הקבועים בכתב היד, כמו את החלקים הקבועים באישיות שלנו.

האם אפשר לפברק כתב יד?

לא, אי אפשר לפברק כתב יד, כמה שלא ננסה או נרצה שיהיה לנו כתב אחר, שונה או מיוחד. כתב יד מתהווה כאשר המוח נותן פקודה למערכת העצבים ומשם למערכת השרירים, מה שיוצר תנועה מהיד (יחד עם בקרה של העיניים) וזה בעצם הכתב או החותם שלנו ולא ניתן לשנות את כתב היד ככל שנרצה.

למה משתמשים היום בגרפולוגיה?

היום משתמשים בגרפולוגיה בתחום התעסוקתי, אנחנו יודעים לכוון תעסוקתית אנשים שנמצאים בצומת או פרשת דרכים בחיים ואפשר לכוון אותם על ידי גרפולוגיה.
כמו כן, עושים בגרפולוגיה שימוש במיון מועמדים למשרות, אנחנו יודעים לעשות שימוש בגרפולוגיה כדי לבחור מבין מספר מועמדים לתפקיד.
הגרפולוגיה גם יודעת לפענח ציורי ילדים.

הגרפולוגיה המשפטית מכשירה גרפולוגים  שיושבים בבתי משפט ומסייעים בזיהוי של זיוף מסמכים וחתימות.

במה שונה גרפולוגיה מתחומים מיסטיים?

בשונה משאר התחומים המיסטיים, נקרא לזה כך, הגרפולוגיה לא יודעת לאף אחד מה יקרה איתו בעתיד, מה יקרה איתו בשנה הבאה, האם יתחתן, האם יביא ילדים, האם יתקבל למקום עבודה וכו'. הגרפולוגיה יכולה לאבחן בהווה מיהו האדם, איך החשיבה שלו באה לידי ביטוי, איך יתמודד מבחינה חברתית, כיצד הוא מתפקד, איך הוא מבחינת יחסי אנוש, מה רמת האינטליגנציה שלו, מה רמת היושר והאמינות שלו והאם מזוהים אצלו סימני מצוקה בכתב היד. אנחנו נדע כיצד להשליך תכונות אופי  שזיהינו בכתב היד על מקום עבודתו למשל. אם למשל זיהינו בכתב היד שהוא מניפולטיבי, הוא יכול או עלול להתנהג בצורה מסוימת בהתאם לתכונות האופי שזיהינו.

איזו תעודה מקנה הקורס "גרפולוגיה מעשית"?

בסיום הקורס אנחנו ניגשים לבחינת ההסמכה של המרכז הישראלי לגרפולוגיה. המרכז הישראלי לגרפולוגיה פועל רבות לקידום הגרפולוגים בארץ, המרכז גם מלווה במשך 6 חודשים את כל התלמידים שעברו את ההסמכה, נותן להם ליווי מקצועי ופידבקים על אבחונים ודוחות וזה מאד עוזר לגרפולוגים לצאת לשטח בצורה רכה ונעימה. הבחינה מחולקת לשני חלקים:  החלק הראשון נעשה בכיתה. בחלק זה צריך לנתח כתבי יד, לענות של שאלות ומושגים. השלב השני נעשה בבית ובו צריך לכתוב אבחון למעסיק, ייעוץ אישי או התאמה זוגית.

אני מאחלת בהצלחה לכולם!