כתבות ואירועים

בואו להכיר את ציפי פרנק, מרצה לתאורה

ציפי פרנק מעצבת ומתכננת תאורה אדריכלית מזה 3 עשורים, דוקטורנטית אוניברסיטת EGS שוויץ, בעלת תואר ראשון ושני מהאוניברסיטה העברית בירושלים בתכנון אורבני. המחקר של פרנק עוסק בעיצוב תאורה והשפעתו על רגשות בסביבה אורבנית.

ציפי פרנק

פרנק חברה באיגוד הבינלאומי לתאורה אדריכלית IALD וכן עומדת בראש איגוד מעצבי התאורה הישראלי ICLD בעלת משרד לעיצוב ותכנון חלל וסביבה עם התמחות ב"תאורה אדריכלית" לסקטור הציבורי והפרטי.

היא  מרצה ב  HIT מזה 4 שנים  במחלקה לעיצוב פנים –עיצוב ותכנון תאורה.
ציפי פרנק משתמשת בעיצוב במוטיבים מלימודי התיאטרון שלה. בשנת 1985 החלה לעסוק בעיצוב תאורה בחללים. עסק משפחתי שבו עבדה ייצג חברות אירופאיות וכך החלה הקריירה שלה. היא סיפקה פתרונות תאורה ואף החלה לעצב גפי תאורה בהזמנה אישית.

" הסגנון שלי נקי וחד ופתרונות התאורה הם תולדה של הבנת תכונות האור, ותחושת הרווחה של המשתמש. בכל עבודה שלי אפשר לראות שאני לוקחת בחשבון שלושה אלמנטים: החלל והסביבה המוארת, האובייקט המאיר והעין האנושית. המטרה שלי היא ליצור חוויה עבור המשמש". אומרת ציפי.
לדבריה אור משפיע עלינו במגוון היבטים: פיזיולוגיים, נפשיים, פסיכולוגיים וסוציולוגיים.

ציפי פרנק - פדני

ציפי עושה ככל יכולתה על מנת להפוך את מקצוע עיצוב התאורה למקצוע מוכר. "כמעט יותר מכל, תאורה יוצרת אווירה ומשפיעה על תחושות הנוכחים בחדר", היא מסבירה.

תאורה נכונה המתאימה לצרכי המשתמש ולאופי הפעילות בחלל, יוצרת אוירה נינוחה ונעימה. בשל כך עיצוב ותכנון תאורה הוא שלב אינטגראלי והכרחי בתכנון חללי הפנים והחוץ.

פיתוחים אלו נותנים בידינו כלים משמעותיים לתכנון ועיצוב תאורה ומשמשים אותנו כחומר ביד היוצר לאפיון צרכי המשתמש ואופי הפעילות בחלל ובהתאם למנף את הפוטנציאל הטמון באור כגורם משפיע על החלל האדריכלי.

הארה מיטבית ממקסמת את המוטיב האדריכלי והאור כחומר, משפיע על תחושות ורגשות המשתמש.

ציפי פרנק - מדרגות

בתחילת חודש אפריל תפתח ציפי קורס ראשון וייחודי בתכנון ועיצוב תאורה במסגרת ביה"ס ללימודי תעודה במכון, הקורס מיועד לאדריכלים, הנדסאים, מעצבי פנים, מעצבי נוף, חשמלאים ולמעוניינים ללמוד ולהתמחות במקצוע חשוב וחדשני בתחום העיצוב.

הקורס בהיקף 20 מפגשים, בו ילמדו הסטודנטים פיזיקה של אור וצל, טכנולוגיה של מקורות האור, ציוד הפעלה, גופי תאורה, טכניקות הארה, עיצוב תאורת פנים וחוץ ועוד .

הקורס משלב לימודים תיאורטיים  עם התנסויות ועבודה על תכניות תאורה אמיתיות.

ביום ד' ה-1/2 תקיים ציפי הרצאה בנושא מגמות עכשוויות בתכנון ועיצוב תאורה – הכניסה חופשית בהרשמה מראש באתר.

לפרטים נוספים על הקורס אתם מוזמנים ליצור קשר עם יועצת לימודים בביה"ס ללמוד תעודה *6441