כתבות ואירועים

"אור כחומר ביד היוצר"

ביה"ס ללימודי תעודה שמח להזמין להרצאה:
"אור כחומר ביד היוצר", מגמות עכשוויות בתכנון ועיצוב תאורה

1/2/2017 | 17:30-19:30 | אודיוטוריום, בניין 6

כמעט יותר מכל, תאורה יוצרת אווירה ומשפיעה על תחושות הנוכחים בחדר.

תאורה נכונה המתאימה לצרכי המשתמש ולאופי הפעילות בחלל, יוצרת אוירה נינוחה ונעימה. בשל כך עיצוב ותכנון תאורה הוא שלב אינטגראלי והכרחי בתכנון חללי הפנים והחוץ.

תאורת גן

מאז פיתוח נורת הליבון החשמלית הראשונה בשנת 1879 ע"י תומאס אלווה אדיסון, חלה מהפכה אדירה בהתפתחות הטכנולוגית של אמצעי התאורה עד פיתוח ה LED ע"י המדען היפני שוג'י נקמורה וזכייתו בפרס נובל לפיסיקה בשנת 2014.

פיתוחים אלו נותנים בידינו כלים משמעותיים לתכנון ועיצוב תאורה ומשמשים אותנו כחומר ביד היוצר לאפיון צרכי המשתמש ואופי הפעילות בחלל ובהתאם למנף את הפוטנציאל הטמון באור כגורם משפיע על החלל האדריכלי.

הארה מיטבית ממקסמת את המוטיב האדריכלי והאור כחומר, משפיע על תחושות ורגשות המשתמש.

ההרצאה תעסוק באור כחומר והיכולת שלנו לעבוד עם הארה כפי שעובדים עם חומרי בניין ודקורציה.
נבחן מבטים מעשירים בשימוש באור לעיצוב ותכנון תאורה והכלים הוירטואלים העומדים לרשותנו.

תאורת פנים

המרצה: ציפי פרנק

מעצבת ומתכננת תאורה אדריכלית מזה 3 עשורים, דוקטורנטית אוניברסיטת EGS ,שוויץ, בעלת תואר ראשון ושני מהאוניברסיטה העברית בירושלים בתכנון אורבני. המחקר של פרנק עוסק בעיצוב תאורה והשפעתו על רגשות בסביבה אורבנית.

פרנק חברה באיגוד הבינלאומי לתאורה אדריכלית IALD וכן עומדת בראש איגוד מעצבי התאורה הישראלי ICLD, בעלת משרד לעיצוב ותכנון חלל וסביבה עם התמחות ב"תאורה אדריכלית" לסקטור הציבורי והפרטי.

פרנק מנהלת אקדמית, מרצה, מנחה ומחנכת דורות של סטודנטים לאהבת המקצוע במגוון מוסדות לימוד מתוקף התמחותה כמעצבת, מתכננת, ומומחית ל"תאורה אדריכלית".

מס' המקומות מוגבל, ההשתתפות ללא תשלום. בהרשמה מראש בלבד.

שדות המסומנים ב (*) הם שדות חובה