כתבות ואירועים

הגשות פרויקטי גמר בעיצוב פנים בבית הספר ללימודי תעודה

בטקס סיום התוכנית לעיצוב פנים שנערך במסגרת בית הספר ללימודי תעודה ב HIT הציגו 13 סטודנטים ממשתתפי הקורס את עבודות הגמר שלהם.

הגשות פרויקטי גמר בעיצוב פנים בבית הספר ללימודי תעודה. צילום: מרגריטה בורודין

עיקרי הקורס הם התמודדות עם נושאי הליבה בתכנון של חללי מגורים וחללים מסחרי, פיתוח יכולות טכניות ואמצעי ביטוי והיכרות עם מרכיבי עיצוב הפנים, סביבת המגורים ואופן תכנונם, חשיפה לחומרים, טכנולוגיות בנייה, תיאוריה וחוקים, לימוד ותרגול תוכנות שרטוט והדמיה תלת ממד (AutoCAD, Sketch-Up), וכלי מחשב מתקדמים וייעודיים לעיצוב פנים.

הגשות פרויקטי גמר בעיצוב פנים בבית הספר ללימודי תעודה. צילום: מרגריטה בורודין
בועז תירוש, רכז התכנית לעיצוב פנים:
הנושאים העיקריים שנגעו בהם בתרגיל – הכרת השטח, תכנון ועיצוב ע"פ סגנון (ים תיכוני – ישראלי), תקציב, כתבי כמויות, סוגיות תרחיש ותכנון עיצובי (לדוגמה: ללקוח יש כ-6000 ספרים).

בפרויקט הגמר ביצעו הסטודנטים תכנון כולל של בית מגורים בן שלוש קומות, הלכה למעשה ע"פ המקובל בענף, בדגש על היבטים יישומיים ומעשיים, לקוח ותרחיש אמתיים.

הגשות פרויקטי גמר בעיצוב פנים בבית הספר ללימודי תעודה. צילום: מרגריטה בורודין

השנה ראינו אצל הסטודנטים פירושים ופתרונות מאוד מעניינים למושג עיצוב ים תיכוני – ישראלי – מודרני, רעיונות של שילובי חומרים מקומיים מרתקים, צבעוניות עשירה, ססגונית ולא שגרתית ועיצובים יצירתיים ומאירי עיניים בתכנון הפרטני של המבנה.

עדי כהן סימן טוב, מנהלת תכניות הלימוד בביה"ס ללימודי תעודה:
כל שנה אני נרגשת מחדש לצפות בהגשות ובתוצרים שמגישים הסטודנטים.

הגשות פרויקטי גמר בעיצוב פנים בבית הספר ללימודי תעודה. צילום: מרגריטה בורודין

חשוב לזכור שהסטודנטים שלנו הם אנשים שמגיעים להגשים את חלומם וללמוד עיצוב והם עושים זאת בד"כ תוך כדי עבודה במשרה מלאה וניהול בית ומשפחה, הם משקיעים המון כדי להגיש תוצרים ברמה גבוהה במיוחד ובסיום הלימודים ממשים את החלום ומשתלבים בעבודה כמעצבים.

אנחנו גאים מאד בסטודנטים ובבוגרים שלנו וממשיכים ללוות אותם גם לאחר סיום הלימודים.

מעוניינים להצטרף לחוויית הלמידה בקורסי התעודה של HIT ?
מחזור הלימודים הקרוב יפתח בנובמבר.

צרו קשר עם יועצת הלימודים ב 03-5026825/03-5026781