מבט כולל

הפקולטה לעיצוב HIT מכון טכנולוגי חולון גאה להציג תערוכת בוגרים 2013
"מהדורה חדשה"

תערוכה מפתיעה, יצירתית, חדשנית ומרגשת החושפת את הדור הבא של עולם העיצוב דרך עבודותיהם של בוגרי שלוש המחלקות בפקולטה : עיצוב פנים , עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי. בין העבודות מוצגים פרויקטים רבים העוסקים בנושאים חברתיים, , שמירה על הסביבה, תרבות הצריכה, הרשתות החברתיות ומוצרי צריכה חדשניים וכל כך מתבקשים.

התערוכה תיפתח ביום חמישי 11/7/13 בשעה 20:00 ותינעל ב-24/7/13
ארבע שנות לימוד מרתקות בפקולטה לעיצוב ב- HIT מכון טכנולוגי חולון, מגיעות לסיומן החגיגי בתערוכת בוגרים מקיפה ומגוונת, בה יציגו בוגרים מהמחלקות עיצוב פנים (רמ"ח: ברכה קונדה), עיצוב תעשייתי (רמ"ח: דודי ראבד) ועיצוב תקשורת חזותית (רמ"ח: תמיר שפר), את פרויקטי הגמר שלהם.
 
פרופ' דנה אריאלי דקאן הפקולטה לעיצוב : "בראשית המאה העשרים ואחת נמצא העיצוב בקדמת היצירה האנושית. שינויים מהותיים שפקדו את זירות התרבות בחברות שונות הובילו את העיצוב להיות חיל חלוץ לפני המחנה, עולם יצירה שמטרים, מנסח ומתווה את הדרך עבור שדות יצירה אחרים. העיצוב שוב לא נתפס כמותרות שהחברה יכולה לבחור האם היא זקוקה להם או לא, אלא מתקיים קונצנזוס רחב שמקצועות העיצוב, על שלל היבטיהם משפיעים על הכלכלה, הפוליטיקה, החברה וכמובן גם על התרבות החזותית בחברות שונות. הפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי חולון, מהוותיקות והמובילות בארץ, גאה להציג בפניכם את פרויקטי הגמר של בוגרי הפקולטה לעיצוב תשע"ג. כמו בכל שנה, גם השנה, אנו גאים ביבול הייחודי שלנו ובעובדה שהחברה הישראלית מתברכת בדור חדש של יוצרים צעירים, בועטים ומקוריים שיניעו את התרבות הישראלית קדימה בעשורים הבאים. מי ייתן ותשמשו כשגרירים שלנו לחברה נכונה, מוסרית ומעוצבת יותר.
 
עבודת הגמר של ענבל לפידות - תקשורת חזותית


המחלקה לעיצוב תעשייתי – אוצרת: נעמה שטיינבוק


המחלקה לעיצוב תעשייתי מתמודדת כבר תקופה ארוכה עם הצורך להישאר רלבנטיים באחד התחומים הדינאמיים ביותר בעולם המתועש. השנה, כבשנים עברו, מתאפיינת המחלקה בשלושה מאפיינים משמעותיים. הקשר ההדוק עם התעשייה ושיתוף הפעולה איתה, החיפוש המתמיד אחר חוכמה טכנולוגית לפריצת דרך בהבנה וניצול משאבים מוגבלים, ועיצוב לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. מעל כל אלו ניצבת ההכרה שעיצוב תעשייתי נעשה ע"י בני אדם, באמצעות בני אדם, עבור בני אדם. תערוכת הבוגרים 2013 מהווה במה ל- 55 פרויקטים כאלה.
 
במסגרת המגמה לייצר מוצרים מ"חומרי גלם" שהתעשייה מאסה בהם, פיתח שחר יעקבי טכנולוגיה הבאה לביטוי בתערוכה בסדרת רהיטים המבוססים על ניצול ומחזור חומר הציפוי הפלסטי של חוטי חשמל. יעל וינוקור פיתחה לאחר מחקר מקיף ורב- תחומי, חזייה ייחודית לנשים המצויות בתהליך שיקום גופני ונפשי שלאחר כריתת שד. אילוצי קיימות מחייבים שהמכשור הסובב אותנו יגלם עבורנו רמה של קשר שמעבר לשימוש האוטומטי בהם, ג'ני בכר פיתחה קונספט הבא ליידי ביטוי במכונת אספרסו שעצובה מסביר את השימוש בה ומאפשר את תחזוקתה באמצעים נגישים וזמינים למשתמש באשר הוא. הפרויקט של עינת קירשנר עוסק ב"במתכת קרמית" ובבסיסו ממזג את שני החומרים הנוגדים הללו בטכניקת יצור חדשה ופורצת דרך, המייצרת עולם חומרי חדש ועולם אסתטי בעל מורכבות והפתעה. אסף עציון מחבר בדרך שונה את תעשיית העץ עם תעשיית הפלסטיק, מבלי שיש במערכת שעיצב גם מולקולה בודדת של פולימר. שיטת החיבור שעיצב השאולה מעולם הפלסטיק, הותאמה לטכנולוגיית יצור בעץ ומנגישה לעולם שמרני זה אפשרות חיבור שלא הייתה שם קודם לכן. מערכת היחסים וההשפעות בין חילונים לדתיים, היוותה את נקודת המוצא של אביטל קרנר- רוטברג בפרויקט שלה העוסק ביצירת טקס קבלת שבת חילוני.
 
עבודת הגמר של גני בכר - עיצוב תעשייתי


המחלקה לעיצוב פנים- אוצר: ראובן גבעתי


כיצד הקשרי המציאות הנוכחית – משליכים על עיצוב מגורים? את פרויקט הגמר במחלקה לעיצוב פנים הקדשנו השנה לנושא: "מגורים למציאות מרובדת - מבט ביקורתי על יחסי בית-אדם בעולם משתנה במהירות". הסטודנטים חקרו ובחנו כיצד יש להתאים את המרחב הנוכחי, על דפוסי המגורים הקיימים בו, לאדם החי בעיצומם של מהפכת מידע, תהליכי גלובליזציה מואצים ושינויים מתגברים במבנה ובמיגון החברתי / משפחתי. נושא ההתגוררות ומשמעות הבית יוצג בתערוכת בוגרים מרתקת הפורשת מנעד מגוון של תגובות חוקרות ויוצרות לסוגיות אלה. הפרויקטים האישיים נעים בטווח שבין עיצוב מעשי, חוויתי, מושגי ופיוטי.
 
עדי נודלר-7 מ"ר - יצירת חלל אינטימי במרחב חשוף. הפרויקט בוחן את החלל המינימאלי הדרוש ליצירת זיקה למקום אישי בחלל הציבורי על ידי קפסולת ריהוט המכילה חפצים אישיים. מקרה הבוחן בו בחרה לעסוק הינו פנימייה לנוער בסיכון הממוקמת בעמק חפר.
 
רעות מלא-רון- "בן ממשיך בעיר" - דיור בר השגה באמצעות חללים אבודים בעיר. פרויקט אורבאני שמדבר על אפשרות להמשיך ולקיים דורות בתל-אביב במכונת הדומה לזו שמתקיימת בקיבוצים. זיהוי חללים אבודים בעיר, (אותם חללים שלא ישתלם ליזם להקים בהם מגדל מגורים חדש) ומשתמשת בהם לטובת פרזיטים (יחידות דיור) לאותם בנים ממשיכים.
 
ליטל גבאי-"SLEEPLESS"- מלון קפסולות שינה בחשיפה מלאה. מלון השינה הממוקם בחזית בניין הרכבת באבן גבירול אל מול כיכר רבין מציע לאורחיו חווית שינה זמנית- ייחודית וחשופה, ומזמין אותם להיות חלק מהאינטראקציה עם הרחוב. הפרויקט התפתח מביקורת על תרבות החשיפה המוגזמת בה אנו חיים ומפתח דיון על יחסי צפייה, שליטה, חשיפה ומבט.
 
ורוניקה צוקר -גופי תאורה בהשפעת רקמה מסורתית – זיכרונות מבית . פיתוח שיטות להעביר רקמה דו ממדית לתלת ממד, לתת לה נפחים, להכניס רבדים ומשמעויות חדשות, למצוא קשר בין מסורת בת מאות שנים לעידן המודרני.
 
רותם גיא- 'שׁוּלֵי חַיֵּינוּ'. פעולות אנושיות זניחות בחיינו מקבלות נוכחות ועוצמה בעזרת הבעה אמנותית ואדריכלית של מבנים רעיוניים אשר פותחו מתרחישי מקרי טבע שהתרחשו ביערות ירושלים. לאורך כל העבודה יש שיחה בלתי פוסקת בין מקרה האנוש לבין מקרה הטבע. האחד עוזר לשני להירקם, ולהיבנות דרך טכניקות אמנותיות ואדריכליות, כך נוצרת הסתכלות נוספת על חיינו הצדדיים . נקיטת פעולות לשכלול היכולת לתכנן חלל ואתגור עצמי בשאלה האם ישנה דרך נוספת לכך.
 
עבודת הגמר של ורוניקה צוקר


המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית- אוצרת ג'ודית אשר


השינויים הטכנולוגיים המהירים, התפתחותם של אמצעי מדיה אלקטרוניים חדשים, קיצור זמן ההפצה של המסרים והפיכתם למידיים ומתומצתים מתמיד, יצרו תפיסות וצרכים חדשים, המרחיבים את השימוש בתקשורת חזותית לתחומים חדשניים ומפתיעים. תחום עיצוב התקשורת החזותית נהנה ממהפכה זו וכיום הוא נוכח בכל מקום בו קיימת אינפורמציה, בכל מוצר ובכל שירות אותו אנו צורכים. תכנית הלימודים העדכנית של המחלקה מעודדת התנסות מקצועית ותרבותית. התוכנית כוללת פרויקטים בשיתוף חברות ועמותות, אשר רבים מהם זוכים לחשיפה, להערכה ואף לייצור מסחרי.
 
המחלקה מהווה גורם מוביל במחקר ופיתוח התודעה העיצובית בהקשר החברתי-תרבותי והיא מספקת לשוק, מידי שנה, עשרות בוגרים איכותיים, השולטים ברזי התקשורת החזותית ותורמים להתפתחותה המהירה.
 

השנה בולט עיסוק רב בנושאים אישיים, אקטואליים וביקורת חברתית נוקבת : אפשטיין אסנת מביאה את סיפורה האישי והמרגש על ניסיונות חוזרים ונשנים להביא ילד לעולם בסרטון אנימציה נוגע ללב "מצפה" , פורת דורון בנתה אתר תדמיתי לתל אביב שנועד ליצור חוויה חדשה המדמה שיטוט בתוך עולמות המייצגים אספקטים שונים בעיר ומציגים למשתמש את כל מה שיש לתל אביב להציע בשנת 2020 והכל במיצג דקאדנטי מרהיב ביופיו הבנוי מדמויות מתחלפות, לפידות ענבל עיצבה מגזין פילוסופי חזותי בשם "אפריורי", בכל מגזין נבחר פילוסוף אחר ויצירתו באה לידי ביטוי באופן חזותי, תמיר אדרת מציג ביקורת חברתית נוקבת במשחק אינטראקטיבי העוסק בסטיגמות : "סטיגמטאון", המציעה סביבה אוהדת ומטפחת כלפי סטיגמות ללא הבדל גזע ומין, כדי שנוכל סופסוף לזרוק את המנעולים ששמו על פינו לנשום לרווחה ולהירגע בלי לדאוג מה יחשבו עלינו אם נגיד מה שאנחנו באמת חושבים, אסף שליו יצר את : Cubicle מיצג אינטראקטיבי בנושא אבטלה סמויה, בעזרת מספר משחקונים המתארים יום עבודה שלם, מראה המיצג באופן ציני את חיי היום יום שלנו במשרד ומעלה סימן שאלה ותהיות בנוגע למשמעות הקריירה שלנו בעתיד ובהווה כעובדי משרד מהשורה.

עבודת הגמר של דורון פורת - תקשורת חזותית


 
התערוכה תוצג בין התאריכים: 24/7 – 11/7. ימים א, ב, ד, ה' – 16:00 – 22:00, ימי ג' 11:00 – 22:00, ימי ו' – 09:00-13:00, שבתות – התערוכה נעולה.
כתובת : המכון הטכנולוגי חולון גולומב 52 חולון הפקולטה לעיצוב בבניינים 6, 7 התערוכה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום