פעילויות וארועים

"חדר בריחה" הוקם ביוזמת HIT מכון טכנולוגי חולון בפנימיית "בית הבוגר" לנוער בסיכון

חדר הבריחה, 'Crazy Brain' הוקם לאחרונה בפנימיית בית הבוגר לנוער בסיכון.

הרעיון לבנות חדר בריחה נולד ביוזמתו של ד"ר יובל בק, ראש המגמה לאנרגיה ומערכות הספק, בשיתוף עם דנה שפיגל, רכזת בפנימייה המלווה את הנערים לאורך השנה. את הפרויקט ניהלה היחידה למעורבות חברתית במכון בראשות בשמת שלום טוצ'ין.

פנימיית "בית הבוגר", הממוקמת ב"תל יצחק", ליד נתניה, היא פנימייה טיפולית לכ – 60 נערים המוגדרים נוער בסיכון. הנערים,  בגילאי 13-18, ללא עורף משפחתי, ופעמים רבות, הפנימיה עבורם היא הבית. על מנת לחזק את הנערים ולהעצים אותם,   הוחלט לבנות, יחד עם הנערים, חדר בריחה. החדר הוקם יחד עם בני הנוער והצוות, במטרה שיופעל על ידי הנערים עצמם, ויאפשר להם  ללמוד במסגרת התהליך מקרוב כיצד לנהל עסק אמיתי.

את הפרויקט ניהל בראשיתו  נצר מצליח מהפקולטה להנדסה, והוא הועבר  בהמשך לניהולה של יפעה בנר, ממונה תכנית "תקווה ישראלית" במכון.

הסטודנטים שמפעילים את הפרויקט עבדו על תהליך ההקמה של חדר הבריחה לאורך כל השנה כולל בחירת נושא, כתיבת תסריט, בניית המשחקים וקניית החומרים:
בר סהר, שנה ג עיצוב תקשורת חזותית
גילי לוי, שנה ב' עיצוב תעשייתי
חן שרבני, שנה ב' עיצוב תעשייתי
מאור טייב, שנה ד' הנדסת חשמל
הדר ספיר, שנה ב' עיצוב פנים
נופית לישע, שנה ג' עיצוב תקשורת חזותית
דנה הדדי, שנה ג טכנולוגיות למידה

יצוין כי הרצון והמוטיבציה של הסטודנטים היה הכוח המניע מאחורי הפרוייקט ובזכותם הוא יצא אל הפועל.

בניית החדר והפעלתו מאפשרים לתלמידי הפנימייה  להתנסות באופן מעשי בלקיחת אחריות אישית, ניהול זמן, עבודה פיסית ותכנון נכון. התלמידים יעברו הכשרה מסודרת של ניהול מקצועי של החדר ויוכלו לנהל אותו באופן עצמאי  בעזרת רכזי הפנימיה.

המכון הטכנולוגי רואה חשיבות עליונה במעורבות הסטודנטים בקהילה ובתרומת המכון לקהילה, וזאת, תוך הקפדה על סטנדרטים של איכות ומצוינות. הפרויקטים החברתיים המופעלים באמצעות היחידה למעורבות חברתית שמים דגש על מקצועיות, איכות ורלוונטיות הפרויקט לתחום ההתמחות של הסטודנטים. בכך, הסטודנטים, המקבלים מלגה עבור הפעילות, מתנסים גם בחוויה מקצועית, עבודה מול לקוח, ניהול תקציב פרויקט וכד'.

חדר הבריחה יתחיל לפעול במהלך ספטמבר 2017, ויהיה פתוח בתשלום לקהל הרחב.

רוצים לקחת חלק בפרויקטים שלנו?

צרו קשר...
פורסם 8.8.2017