פעילויות וארועים

מפגש סיום "ילדים למען ילדים" בשיתוף IBM וטל"מ

זו השנה ה-14 בה מתקיים הפרויקט "ילדים למען ילדים" המפגש בין טכנולוגיה לבין קהילה ואליו שותפים: הפקולטה לטכנולוגיות למידה, חברת IBM ישראל, תלמידים מצטיינים יהודים וערבים לבין הקהילה.

בשנתיים האחרונות הקהילה אותה חיבק הפרויקט היא אקי"ם ישראל הפועלת לקידום מען אנשים עם מוגבלות שכלית למענה פיתחו התלמידים, יחד עם מרצה וסטודנטיות מהפקולטה לטל"מ ויועצי IBM אפליקציות לשיפור חיי היום-יום. תהליך אשר לווה בחשיבה עיצובית (Design thinking).

משתתפי הפרויקט

במפגש הסיום ציין פרופ' אדוארד יעקובוב נשיא HIT כי תפקידו של המכון הוא לחנך את הסטודנטים לאזרחות טובה ולרגישות חברתית וקהילתית. "אני מאמין כי להצלחה אין מגבלות ואתם – בעלי המוגבלות, מלמדים אותנו כי גם השמים אינם הגבול. תפקידנו להעניק לכם את מגוון האפשרויות להגיע הכי רחוק והכי גבוה שאפשר. שילוב ידיים יוביל להישגים נוספים לחברה, לתלמידים ולשותפים בפרויקט"

סגל המכון ונציגי IBM

מר דניאל מלכה, מנכ"ל IBM ישראל התייחס בדבריו לשילוב הרב מימדי המתקיים בפרויקט: עשייה למען האחר וחינוך לנתינה, שימוש בטכנולוגיות ושיטות חדשות, פעילות משותפת של נוער יהודי וערבי למען מטרה משותפת".

בסיום דברי הברכה הציגו התלמידים את ארבעת הפרויקטים עליהם עבדו בחצי שנה האחרונה במטרה לסייע לזולת ואת שיתוף הפעולה מעורר ההשראה.