הטקס השנתי של תכנית "מצוינוער" התקיים ב-HIT

טקס סיכום שנה וחלוקת מלגות הצטיינות לתלמידי תכנית "מצוינוער" התקיים במעמד נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב, ראש עיריית חולון מר מוטי ששון, ראש התוכנית ד"ר שי גול, מר יוסף בר נתן ומר יותם וירז'נסקי אורלנד - תורמי המלגות, התלמידים ובני משפחותיהם.

משתתפי הטקס בתמונה קבוצתית

צילום: גלית בודמן

הטקס נפתח בדבריו של נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב, אשר גם ייסד את התוכנית, שציין בדבריו את היכולות הגבוהות של תלמידי התוכנית בהתמודדות בהצלחה רבה עם האתגרים המורכבים.

לתלמידים אמר "אתם היהלום שבכתר המכון. ההשקעה של כולנו בכם תישא פירות בעתיד עת תובילו את התעשייה והחברה. השנה חוגג המכון יובל להיווסדו ואתם הנכם חלק ממוסד אקדמי מוכר, מכובד ובעל הישגים ברמה הארצית והבינלאומית". נשיא המכון הודה לראש העיר ולתורמים והעלה על נס את שיתוף הפעולה המתמשך של המכון עם עיריית חולון. המנוע העיקרי של התוכנית הוא שיתוף הפעולה הקיים עם בתי הספר, מינהל החינוך וכן המשפחות התומכות בתלמידים באתגר הזה.

תוכנית "מצוינוער", המתקיימת במכון מעל עשור שנים, מאפשרת לתלמידי תיכון ללמוד לתואר ראשון במדעים במקביל ללימודי הבגרות. מאז הקמתה ועד היום הוכשרו עשרות בוגרים אשר סיימו בהצלחה את לימודי התואר הראשון ומצאו לאחר מכן את מקומם בתחומים אלה בתפקידים בכירים בצבא ובתעשייה. השנה, לומדים בתוכנית 115 תלמידי מרחבי העיר חולון.

מר מוטי ששון

צילום: גלית בודמן

ראש העיר מר מוטי ששון סיפר על התרומה ההדדית ורבת השנים של העיר למכון ולהיפך, וציין בעיקר את שיתוף הפעולה הקרוב עם פרופ' יעקובוב אשר רואה את העיר כחלק מהמכון הטכנולוגי ועל כך הודה לו במיוחד. "השקעה בדור העתיד אשר ינהיג את המדינה באמצעות הידע שהם מקבלים במכון, תביא להצלחתם ולהצלחת כולנו. ועל כך נותונה תודתי גם לתורמים "אמר ראש העיר. לתלמידים אמר מר ששון כי יזכרו אף הם בבוא הזמן לעזור לדור הבא להגשים חלומות ומשאלות.

גב' אריאלה קידר, ראש מינהל החינוך, אמרה כי הביקוש למקצועות הטכנולוגיים נמצא בעלייה וכי הפוטנציאל הגלום בתלמידי התיכון יחד עם שאיפתם לידע והשקעתם בלימודים כפולים ראויים לכל עידוד. "אתם חוד החנית של הידע וכושר ההמצאה" לתורמים הודתה וציינה את השקעתם החשובה בדור העתיד".

מימין: גב' קידר, פרופ' יעקובוב, מר ששון

צילום: גלית בודמן

ד"ר שי גול, ראש תוכנית "מצוינוער", הודה בדבריו להורים אשר נותנים אמון במערכת ולתורמים ואמר: המלגות מוענקות למצטיינים ולתלמידים עם קשיים כלכליים ובעזרתן חלקם שוברים את המעגל. "המכון הוא קרש הקפיצה ללימודים גבוהים ובזכות המלגות הללו נוצר ההבדל. בלעדיכם זה לא היה קורה".

מר יוסי בר נתן, התורם מלגות לאורך שנים, הודה לנשיא המכון וציין כי התוכנית שהיא פרי חזונו של פרופ' יעקובוב, מהווה בעיניו את אחת הזרועות של מדע העתיד, אשר המכון מקדם בכל התחומים. "העיר חולון מובילה בתחומים הללו בזכותך" אמר.

פרופ' יעקובוב מעניק את סיכת היובל למר בר נתן

צילום: גלית בודמן

מר יותם וירז'נסקי אורלנד, תורם המלגות השני, ציין כי זו התרומה הראשונה שלו באקדמיה וכי בזמנו לא הייתה לו יכולת כלכלית ולכן יש בו רצון לשנות את העתיד עבור אחרים. המכון מביט קדימה ומדבר בשפה טכנולוגית רב תחומית ולדבריו, הדאגה לחינוך גבוה ולקידום יכולות מדעיות צריכה להיות משימה גם בפריפריה.

פרופ' יעקובוב מעניק את סיכת היובל למר וירז'נסקי אורלנד

צילום: גלית בודמן

יובל אלפי, בוגר מתימטיקה שימושית, נאם בשם מצטייני התוכנית ואמר כי הגיע בגיל 16 ל-HIT מלווה בחששות ופחדים אשר התפוגגו עד מהרבה. "גיליתי סביבה חמה ועוטפת, היכרתי אנשי סגל שלא יהססו לעזור בכל בעיה ושאלה וקיבלתי המון הזדמנויות שעליהן אני מודה. קבלת תעודת ההצטיינות היא סמל לכוח רצון, לשאיפות גדולות ולמימושן. סמל לעשייה להשקעה ולהתמודדות עם אתגרים לא פשוטים בגיל מאוד צעיר".

המצטיינים אשר זכו בתעודות הוקרה:
מצטייני נשיא:
יובל אלפי, גלי קורול וליאור דנון.
מצטייני מגמה: טלי צבנג, דודי צ'רנין, דויד אוריל, מאור בוטון ואור בינוני.

תמונות נוספות מהאירוע

מימין: מר וירז'נסקי אורלנד, פרופ' יעקובוב, מר ששון, מר בר נתן, ד"ר גול, גב' כהן