בואו להכיר את ד"ר נעמה קופלמן

מרצה בכירה למדעי המחשב בפקולטה למדעים

בוגרת תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב במדעי המחשב ומדעי החיים במסגרת תוכנית מצטיינים בין תחומית ע"ש עדי לאוטמן, בעלת תואר שני בביו-אינפורמטיקה ממכון ויצמן ודוקטורט מאוניברסיטת תל אביב (מלגת נשיא לדוקטורט) בגנטיקה של אוכלוסיות יהודיות.

ד"ר קופלמן היא חלק מצוות מחקר משותף לאוניברסיטת תל אביב ומכון גרטנר במרכז הרפואי "שיבא", אשר עוסק בריצוף וירוס הקורונה בישראל. הצוות החל במחקר בעיצומו של הסגר לפני מספר חודשים, ובמהלכו אסף דגימות של חולים, במטרה לשפר את המדיניות הרפואית בכל מה שקשור לנגיף וכדי לגלות מה מקור ההדבקות בארץ. החוקרים זיהו כי 70% מהן מקורן בוירוסים אשר הגיעו מארה"ב.

"המחקר הזה אפשר לנו לראות כי הדינמיקה של המחלה שונה במקומות שונים במדינה. מבנה מערכת הבריאות בישראל מאפשר גישה טובה לנתונים תוך שיתופי פעולה עם בתי החולים. אנחנו מייצרים עכשיו שיתופי פעולה גם עם קופות החולים. אנחנו צופים כי נגיע למאגר נתונים ברזולוציה יוצאת דופן ברמה הבינלאומית", אומרת ד"ר קופלמן.

מדובר במחקר פורץ דרך בישראל, כאשר המטרה עתה היא להבין את הדינמיקה של המגפה באזורים צפופים בישראל. על המחקר הזה זכתה הקבוצה במענק של ה- ISF.

לאור קבלת המכון אישור להענקת תואר שני במדעי המחשב עם או ללא תזה, אומרת ד"ר קופלמן כי תחום מדעי המחשב הוא תחום מאוד יישומי וניתן למצוא בו גם אנשים שעוסקים בביולוגיה חישובית ובתחומים יישומיים אחרים. "עבורי, המחקר מחבר את האהבה שלי למדעי המחשב ולמדעי החיים. כסטודנטית, מאוד נמשכתי למדעי החיים אבל לא רציתי לוותר על האהבה שלי לתכנות ולמתמטיקה. המחקר שלי משלב את שתי האהבות שלי".

ד"ר קופלמן הוסיפה כי היא נרגשת מהאישור לתואר שני במדעי המחשב, כי "הוא שם את המוסד שלנו על המפה", ומהווה הוכחה לרמה הגבוהה של המוסד ושל המחלקה למדעי המחשב. "אני מחכה לסטודנטים שאוכל להעביר להם את אהבתי למחקר, ולעבוד עימם על שאלות אלגוריתמיות בביולוגיה חישובית וביואינפורמטיקה. אני מקווה שהסטודנטים יבחרו בתואר עם תזה, כדי שיזכו לטעום מעולמות המחקר".

פורסם: 09/09/2020