חדשות ואירועים

ביומימיקירי כמודל לחדשנות- הצגת פרוייקטי גמר של המחזור השני ב HIT

  
השבוע הסתיים במכון המחזור השני של הקורס ביומימיקרי כמודל לחדשנות. קורס זה נבנה כחלק מהתפיסה של ההוראה הרב תחומית אותה מוביל המכון, וככזה למדו בו סטודנטים מארבע פקולטות (מדעים, עיצוב, הנדסת חשמל, וניהול טכנולוגיה) יחד עם שני מרצים המגיעים משתי פקולטות שונות  ד"ר סייפן בורגיני מהפקולטה לעיצוב, וד"ר אלעד שגב מהפקולטה למדעים.
 

 
במהלך הקורס הסטודנטים ערכו במעבדה ניסויים על מורפולוגיה, תנועה וצמיחה של אורגניזמים שונים, ניסויים שאפשרו הבנה עמוקה של תנועה, תקשורת ומבנים יעילים וחסכוניים בטבע. את העקרונות שנלמדו מהטבע יישמו בפרוייקטי הגמר, שכללו פיתוח מוצרים חדשים לחסכון במים, באנרגיה, ושיפור דרכי תקשורת בין אנשים.

מספר דוגמאות לפרוייקטים שכאלו הם:

נועם קציר מהחוג למתמטיקה שימושית, וגבריאל בלולו מהפקולטה להנדסת חשמל חקרו מערכת פטריות הגדלה ביערות גדולים, ומאפשרת תקשורת בין העצים הגדולים לעצים הקטנים שביער. הפטרייה הנקשרת לשורשי כלל העצים ביער, מאפשרת להעביר חומרי מזון מהעצים הגדולים הנהנים מאור השמש, לעצים הצעירים הקטנים המתקשים לצמוח בתחתית היער החשוכה. מתוך הבנת המערכת הביולוגית הם כתבו תוכנת מחשב המאפשרת למחשבים הנמצאים באותה רשת להעביר חלק מעומס העבודה למחשבים סמוכים, ובכך לאפשר עבודה אופטימאלית ויעילה של המחשבים.
 

 
יוליה ליטבינוב- סטודנטית לתואר שני בעיצוב משולב שבנתה מערכת השקייה בהשראת צמחי הברומיליה, המוכרים לנו כ"צמחי אוויר", שהם צמחים הגדלים ללא שורשים דבר המחיים אותם להשיג את מזונם מהאוויר. יוליה חקרה את הגיאומטריה המאפשרת לצמחים אלו לאסוף אסוף מים ובנתה מוצר המושתת על עקרונות אלו ומאפשר ניצול יעיל של מים בבית.

לירן אמיני, וליעד דונציה מהפקולטה להנדסת חשמל זיהו לריריות מסוג slime mold, יש יכולת להוליך חשמל, ובנוסף היא מגיבה לאור ומתרחקת ממנו. תכונה זו מאפשר ברצה הפשוטה ביותר ליצור חיישני אור, שלא רק יכולים לשמש כמתג, אלא אף לבניית שערים לוגיים שהם הבסיס לכל החומרה בתחום הנדסת החשמל. בפרוייקט שלהם הם בנו מספר שערים לוגיים שיכולים לאפשר בהמשך לבניית מערכות הנדסיות מורכבות יותר
 

 
אומנג באט ((Umang Bhatt- סטודנטית מהמכון הלאומי לעיצוב שבהודו הגיע לקורס כחלק מתוכנית חלופי סטודנטים, אומנג מתעניינת בקשר שבין תבניות בטבע ומוזיקה כצורת תקשורת. היא מצאה דמיון רב בין תבניות בטבע לגלים פיסיקאליים עומדים, ובפרוייקט שלה היא "ניגנה" תבניות בטבע בעזרת ההרמוניות שיוצרות גלים אלו. בפרוייקט הסיום שלה היא היא עבדה על הפיתוח של אמצעי לעיוורים שיכול לאפשר להם לחוות את היופי שבטבע דרך חוש השמיעה.